Krantenkoppen

Verwarde vrouw eindigt met auto op tramsporen aan vroegere oversteekplaats in Nieuwpoort

Een verwarde vrouw belandde zaterdagavond met haar auto op de tramsporen op de grens tussen Lombardsijde en Nieuwpoort. Daar was vroeger een oversteekplaats, maar dat is er al langere tijd niet meer.

Het verkeersongeval gebeurde zaterdagavond om 18 uur op de Kustweg in Nieuwpoort, net op de grens met Lombardsijde. Een 68-jarige vrouw uit Koksijde kwam met haar auto vanuit de Havenstraat in Lombardsijde gereden en wou de Kustweg links oprijden richting Nieuwpoort.

Tot voor enkele jaren, toen het tramspoor nog niet door de Kustweg liep, maar in Lombardsijde zelf, was daar een oversteekplaats. Die is er niet meer, maar de vrouw dacht dat ze daar alsnog kon oversteken. Toen ze vast bleek te zitten op de tramsporen probeerde de vrouw nog in allerijl weg te raken maar daardoor zakte de wagen dieper in de bedding.

De politie kwam ter plaatse en kon tijdig een tramchauffeur verwittigen. Een tram kwam daardoor vlak voor het ongeval stil te staan. Er werd snel een takelwagen opgevorderd om de wagen van de tramsporen te halen zodat het tramverkeer niet te lang gehinderd werd. De vrouw legde een negatieve ademtest af. (JH)

The post Verwarde vrouw eindigt met auto op tramsporen aan vroegere oversteekplaats in Nieuwpoort is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar

“De erkenning van een instituut als Gault Millau is top, het is de bekroning van het vele werk dat we al jaren in onze bar steken”, zegt Bruggeling Ran Van Ongevalle (31), wiens Bar Ran door deze culinaire gids tot beste cocktailbar van het land verkozen werd.
The post Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar appeared

Lees meer »
Nibies Chocoladecreaties opent pop-upstore in Kortrijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nibies Chocoladecreaties opent pop-upstore in Kortrijk

Op 2 december opende Nibies een pop-upstore in de Sionstraat 8 in Kortrijk. Een jaar na het ontstaan van hun webshop openden ze vorig jaar hun chocoladeboetiek in Stasegem. Ze kregen de smaak te pakken om hun klanten te ontvangen in hun boetiek en gaan nu nog een stap verder.
The post Nibies Chocoladecreaties opent pop-upstore in Kortrijk appeared first

Lees meer »
“Russische schepen bespioneren Nederlandse kust”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Russische schepen bespioneren Nederlandse kust”

Russische spionageschepen hebben zich de afgelopen maanden stilletjes opgehouden voor de buurt van de Nederlandse kust, in de buurt van datakabels, windmolenparken en gasleidingen. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer, het platform voor onderzoeksjournalistiek van de omroep KRO-NCRV. Er zijn aanwijzingen dat de Russen onderwaterdrones inzetten voor spionage en sabotage.

Lees meer »
Rein De Vos stelt zijn ‘koekoeksjongen’ voor
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Rein De Vos stelt zijn ‘koekoeksjongen’ voor

“Wat is het verschil tussen een accordeon en een bandoneon en waarom worden zij beiden een ‘koekoeksjong’ genoemd? In de muzikale voorstelling van Rein De Vos maak je op toegankelijke wijze kennis met de oorsprong en de evolutie van beide instrumenten”, vertelt Isabelle Desmeyter, secretaris van Davidsfonds Desselgem. “Rein De Vos is een muzikant in
The post Rein De Vos

Lees meer »
“De mama’s en papa’s kwamen vroeger zelf als Ploppertje naar mijn show, fantastisch toch?”: Kabouter Plop blikt terug op showweek
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“De mama’s en papa’s kwamen vroeger zelf als Ploppertje naar mijn show, fantastisch toch?”: Kabouter Plop blikt terug op showweek

Al 22 jaar is Kabouter Plop een vaste waarde in ‘De Grote Sinterklaas Show’ van Studio 100. Ook dit weekend is hij opnieuw van de partij, naast zijn kaboutervrienden Klus, Smal en Kwebbel. Acteur Walter De Donder (62) geniet er nog altijd even veel van als in de beginjaren: “Ik denk dat ik het nooit meer zal lossen”, vertelt hij

Lees meer »
Fran Vanhoutte behaalt vier medailles op worldcup schaatsen in Italië
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Fran Vanhoutte behaalt vier medailles op worldcup schaatsen in Italië

Wat een fantastisch weekeinde beleefde Fran Vanhoutte in Italië. De skeelertopper laat steeds meer en beter van zich horen in het schaatsen. Op de eerste dag van de worldcup schaatsen voor junioren en neosenioren in het Stadio del Ghiaccio in het Italiaanse Baselga di Piné behaalde Fran Vanhoutte een knappe tweede plaats op de 1.000
The post Fran Vanhoutte behaalt

Lees meer »
“Charles en Kate waren de racistische royals”: koninklijk lek van de eeuw vond plaats in ons land
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Charles en Kate waren de racistische royals”: koninklijk lek van de eeuw vond plaats in ons land

De aap is uit de mouw: de zogenaamde ‘racistische royals’, waarover al gespeculeerd wordt sinds het Oprah-interview van Harry (39) en Meghan (42) uit 2021, zijn bekend. In de Nederlandse versie van ‘Endgame’ – intussen uit de rekken gehaald – worden koning Charles en prinses Kate met de vinger gewezen. “Een vertaalfout”, beweert auteur Omid Scobie, maar volgens onze royalty-expert

Lees meer »
Reisagenten zien meer Vlamingen vakantie boeken tijdens kerstvakantie
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Reisagenten zien meer Vlamingen vakantie boeken tijdens kerstvakantie

De Vlaamse reisagenten noteren al bijna 10 procent meer boekingen voor de kerstvakantie dan vorig jaar. Hoewel skiën populair blijft, kiezen meer Vlamingen voor alternatieve sneeuwbestemmingen in het noorden en exotische zonvakanties buiten Europa. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van de Vereniging Vlaamse Reisbureaus (VVR).

Lees meer »