Krantenkoppen

Vliegtuigwrak teruggevonden zonder vleugels of bemanning: speurders stonden voor raadsel, tot nu

Toen een jager begin deze maand de verfrommelde overblijfselen van een vliegtuigromp vond in een natuurgebied in de Canadese provincie British Columbia, verwittigde hij de Canadian Mounted Police (RCMP). Die startte een onderzoek naar de vermoedelijke vliegtuigcrash, maar deed onmiddellijk een aantal opvallende vaststellingen. Er waren geen overblijfselen van bemanningsleden. En ook de vleugels waren weg.

Meer krantenkoppen in België

t’Hope vzw wint armoedeprijs
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

t’Hope vzw wint armoedeprijs

Gezondheidszorg is niet alleen duur, maar vaak ook complex. Dat bleek uit een bevraging die t’Hope afnam bij mensen met armoede-ervaringen. Daarom lanceerden t’Hope vzw, Welzijnsschakel, Vereniging waar armen het woord nemen en stad Roeselare het project ‘Vinger aan de pols’. “Door in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen, konden we problemen zichtbaar maken en verbetervoorstellen opmaken.”
The post t’Hope vzw

Lees meer »
Weer Russische generaal omgekomen in Oekraïne en dat brengt officiële teller op 7: “Echte aantal mogelijk hoogste sinds Tweede Wereldoorlog”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Weer Russische generaal omgekomen in Oekraïne en dat brengt officiële teller op 7: “Echte aantal mogelijk hoogste sinds Tweede Wereldoorlog”

Er is opnieuw een Russische generaal om het leven gekomen in Oekraïne. Dat melden Oekraïense en Russische media en het nieuws wordt bevestigd door de militaire school waar generaal-majoor Vladimir Zavadski afstudeerde. Volgens een telling van het onafhankelijke Russische nieuwskanaal ‘Mediazona’ is hij al de zevende generaal van wie Rusland het overlijden bevestigt.

Lees meer »
De Eendracht eert verdienstelijke leden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Eendracht eert verdienstelijke leden

De Koninklijke Fanfare De Eendracht uit Oostkamp vierde haar 180ste verjaardag en haar Ceciliafeest met een concert en een feestmaaltijd in het Bloemenhuisje. Tijdens de receptie worden verdienstelijke leden vereremerkt voor hun jaren trouwe dienst bij de Koninklijke fanfare De Eendracht. Tessa Duthoo kreeg een bronzen pin opgespeld voor 10 jaar lidmaatschap van het trommelkorps.
The post De Eendracht eert

Lees meer »
TERUGLEZEN ISRAËL. “Amerikaans oorlogsschip aangevallen in Rode Zee” – Israëlisch leger rukt op naar zuiden van Gazastrook
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

TERUGLEZEN ISRAËL. “Amerikaans oorlogsschip aangevallen in Rode Zee” – Israëlisch leger rukt op naar zuiden van Gazastrook

Er is een einde gekomen aan het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Ook de onderhandelingen over een nieuwe wapenstilstand zijn vastgelopen. Het Israëlische leger zegt dat het de strijd in de Gazastrook heeft hervat, minuten nadat het staakt-het-vuren om 7 uur (6 uur Belgische tijd) afliep. Volgens Hamas zijn er in de afgelopen 24 uur al zeker 700 doden gevallen

Lees meer »
Twintigers over de impact van de scheiding van hun ouders: “Ik ben nu 23 en nog steeds leef ik uit een valies”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Twintigers over de impact van de scheiding van hun ouders: “Ik ben nu 23 en nog steeds leef ik uit een valies”

“Vroeger worstelde ik met: Bij wie ga ik Nieuwjaar vieren? Nu met: Hoe ga ik dat later doen wanneer ik kinderen heb en mijn ouders samen wil uitnodigen?” Scheiden is lijden, zo ervaarden ook deze jongeren. In haar podcast ‘Split’, voor De Warmste Week, praat ervaringsdeskundige Emma Bale met bekende kinderen van gescheiden ouders. Drie onbekende Emma Bales doen hier

Lees meer »
Gazaans jongetje schreeuwt het uit tegen journalist: “Ik heb mijn broertje vanonder het puin gehaald, begraaf mij maar mee met hem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gazaans jongetje schreeuwt het uit tegen journalist: “Ik heb mijn broertje vanonder het puin gehaald, begraaf mij maar mee met hem”

Mensen verzamelen zich aan het Al-Ahli Baptist-ziekenhuis in Gaza-Stad om rond de lichamen van hun naasten te rouwen alvorens de slachtoffers worden begraven. Ook de kleine Mohammed Khalid Shehta kwam om bij de Israëlische luchtaanvallen. Zijn broer Saaed is ontroostbaar: “Mijn lieve broertje, mijn vriendje! Waar is mijn mama?” Een omstaander verzekert hem dat ze Mohammed niet zullen begraven “alvorens

Lees meer »
Buste van beruchte Schaarbeekse burgemeester Roger Nols omgedraaid
VRT NWS
VRT NWS

Buste van beruchte Schaarbeekse burgemeester Roger Nols omgedraaid

Schaarbeeks burgemeester Cecile Jodogne en schepen van Cultuur en Gelijke Kansen Sihame Haddioui hebben in het gemeentehuis van Schaarbeek de buste van de omstreden oud-burgemeester Roger Nols omgedraaid. De Schaarbeekse gemeenteraad keurde een voorstel daartoe een jaar geleden goed. Over het standbeeld van de burgemeester, berucht om zijn discriminatie tegenover Vlamingen en migranten, is jaren gedebatteerd.

Lees meer »