Krantenkoppen

Voormalige First Lady Rosalynn Carter overleden op 96-jarige leeftijd

Rosalynn Carter, voormalig First Lady en vrouw van ex-president Jimmy Carter, is zondag op 96-jarige leeftijd overleden in haar woning in Plains, Georgia. Dat meldt het Carter Center, een ngo die werd opgericht door de Carters.

Meer krantenkoppen in België

Magisch Sente sluit feestjaar 900 jaar Kuurne af
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Magisch Sente sluit feestjaar 900 jaar Kuurne af

Op vrijdagavond 22 december wordt het feestjaar van 900 jaar Kuurne afgesloten met een magisch evenement in Sente. In samenwerking met Shelter, de vereniging van Sente, wordt Sint-Katharina omgetoverd tot een betoverende plek met een indrukwekkend belevingsparcours.
The post Magisch Sente sluit feestjaar 900 jaar Kuurne af appeared first on KW.be.

Lees meer »
RECONSTRUCTIE. De rel van de week: hoe geraakten de namen van ‘racisten’ Charles en Kate in de Nederlandse vertaling van een royaltyboek?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

RECONSTRUCTIE. De rel van de week: hoe geraakten de namen van ‘racisten’ Charles en Kate in de Nederlandse vertaling van een royaltyboek?

De uitgeverswereld is momenteel zélf in een thriller beland. Het plot: wat is er in godsnaam gebeurd met de Nederlandse versie van het royaltyboek ‘Endgame’? Plots stonden daar de namen van ‘royal racists’ Charles en Kate. De schrijver verwijst naar de vertaler, de vertaler kaatste de bal terug, maar iémand moet het gedaan hebben. We presenteren u: Cluedo met een

Lees meer »
Kursaal Oostende vlamt samen met concertpromotoren voor De Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kursaal Oostende vlamt samen met concertpromotoren voor De Warmste Week

In de aanloop naar Kerstmis vindt opnieuw De Warmste Week plaats. Om dit hartverwarmende initiatief te steunen, zet Kursaal Oostende samen met een aantal concertpromotoren een unieke actie op touw. Van 4 tot en met 17 december gaat voor elk verkocht ticket één euro naar #DWW23.
The post Kursaal Oostende vlamt samen met concertpromotoren voor De Warmste Week appeared first

Lees meer »
De Verhulstjes pakken uit met eerste kerstsingle: “Het was een idee van Ellen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Verhulstjes pakken uit met eerste kerstsingle: “Het was een idee van Ellen”

De Verhulstjes zijn vastberaden om er een feestelijke kerst van te maken. Voor het eerst komt Vlaanderens meest amusante familie met een eigen kerstsingle. Met ‘Wil jij mijn kerstcadeautje zijn?’ hopen ze jong en oud in de feeststemming te brengen. In een interview bij Qmusic vertellen Gert Verhulst, zijn partner Ellen en zijn kinderen Viktor en Marie over het nummer.

Lees meer »
Camara en Mestdagh bieden KFC Varsenare iets extra’s
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Camara en Mestdagh bieden KFC Varsenare iets extra’s

Na de stuntzege bij Wevelgem City is KFC Varsenare opgeklommen naar positie drie, op één punt van de tweede, Rumbeke. Nog drie duels zijn er gepland voor de winterstop: thuis tegen nummer vijf Lauwe, dan naar staartploeg Moen en ten slotte in eigen huis de superderby tegen het herboren Excelsior Zedelgem.
The post Camara en Mestdagh bieden KFC Varsenare iets

Lees meer »
Jonge vrouw (20) die wildvreemd meisje (3) aanrandt in midden van H&M geeft pedofiele neiging toe: “Het gebeurde in een opwelling”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Jonge vrouw (20) die wildvreemd meisje (3) aanrandt in midden van H&M geeft pedofiele neiging toe: “Het gebeurde in een opwelling”

De jonge vrouw die in een vol winkelcentrum een meisje van drie aanrandde, verklaarde zelf dat ze pedoseksuele neigingen heeft. En dat doet zelfs bij gerechtspsychiaters de wenkbrauwen fronsen. “Zelfs in de vakliteratuur is daar zeer weinig over geweten. Maar in deze zaak zijn vooral de plaats en het feit dat het om een wildvreemd kindje gaat zo opvallend”, klinkt

Lees meer »
GVA PEILING. Bijna 60% van Vlamingen is boos op de politiek
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

GVA PEILING. Bijna 60% van Vlamingen is boos op de politiek

De Vlaming is duidelijk niet tevreden over de politiek en de politici. De helft van de ondervraagden in onze enquête zegt geen enkele politicus te vertrouwen. 57,5% van hen is echt boos op de politiek, slechts 30% vindt dat ons land goed bestuurd wordt en maar liefst 80% van de ondervraagden meent dat het vroeger beter was.

Lees meer »
Oude en nieuwe kinderburgemeesters huldigen samen gloednieuwe boomhut in
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oude en nieuwe kinderburgemeesters huldigen samen gloednieuwe boomhut in

De oude en de nieuwe kinderburgemeesters van Izegem hebben zaterdagnamiddag officieel een eigen realisatie geopend. Gewezen kinderburgemeester Manoe Folens, die twee jaar geleden het idee voor de boomhut lanceerde, mocht samen met kersvers kinderburgemeester Victor Viaene als eerste de boomhut van twee verdiepingen naast het zwembad ontdekken.
The post Oude en nieuwe kinderburgemeesters huldigen samen gloednieuwe boomhut in appeared first

Lees meer »
Meer dan helft van Belgische organisaties voor mensenrechten heeft te kampen met intimidatie en druk van buitenaf
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Meer dan helft van Belgische organisaties voor mensenrechten heeft te kampen met intimidatie en druk van buitenaf

Meer dan de helft (55 procent) van de Belgische mensenrechtenorganisaties heeft te kampen met druk van buitenaf of intimidatie. Als gevolg daarvan gaan één op de zeven van deze organisaties zichzelf de mond snoeren of het discours aanpassen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek van het Federale Instituut voor de Rechten van de Mens (FIRM).

Lees meer »
“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”

De Israëlische veiligheidsdiensten wisten al meer dan een jaar van de aanvalsplannen van de Palestijnse militante groep Hamas. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Israëlische functionarissen zouden de aanval die op 7 oktober werd uitgevoerd van de hand hebben gewezen als “te hoog gegrepen” voor Hamas.

Lees meer »