Krantenkoppen

Voortvluchtige (21) na steekpartij opgepakt in Marbella

Een 21-jarige man die in Denderleeuw gezocht wordt voor zijn betrokkenheid bij een steekpartij, is opgepakt in Marbella. Dat meldt de Spaanse politie.

Meer krantenkoppen in België

“Hij kon de pijn in haar ogen niet verdragen”: vader gaat door het lint nadat vermeende aanrander van dochter vrijuit gaat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij kon de pijn in haar ogen niet verdragen”: vader gaat door het lint nadat vermeende aanrander van dochter vrijuit gaat

Een 50-jarige vader heeft bekend dat hij maandagavond brandbommen heeft aangestoken aan het huis van een bewoner van de Prins Philiplaan in Sint-Pauwels. Hij kon het naar eigen zeggen niet verkroppen dat de man niet werd vervolgd voor het vermeend misbruik van zijn dochter. “Hij kon de pijn en tranen van zijn dochter niet langer aanzien”, vertelt de moeder van

Lees meer »
Oekraïne eist aanvallen op treinen op in oosten van Rusland
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Oekraïne eist aanvallen op treinen op in oosten van Rusland

De Oekraïense inlichtingendienst SBU zegt twee sabotage-operaties uitgevoerd te hebben op treinen die in de Russische deelrepubliek Boerjatië, meer dan 5.000 km van Kiev, brandstof vervoerden. Dat zegt een bron binnen de Oekraïense ordedienst. Moskou beschouwt de ontploffing van de goederentrein als een terreurdaad, schrijft Kommersant.

Lees meer »
Ellen Verhulst maakt zangdebuut in kerstsingle van De Verhulstjes: “Ik zak door de grond van schaamte van mijn stem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ellen Verhulst maakt zangdebuut in kerstsingle van De Verhulstjes: “Ik zak door de grond van schaamte van mijn stem”

Met hun allereerste kerstsingle verklaren De Verhulstjes het ‘Jingle Bells’-seizoen voor geopend. Een ideetje van vrouw des huizes Ellen Callebout (46), die steeds vaker op het voorplan treedt. “Dit had ik vijf seizoenen geleden nóóit gedaan”, vertelt ze. Heeft ze haar plek in de schijnwerpers gevonden en gaat ze straks met alle aandacht lopen? “Vroeger glipte ik al eens weg

Lees meer »
Meest tolerante klimaatconferentie ooit of net niet? “Geen plaats voor afwijkende meningen in Dubai”
VRT NWS
VRT NWS

Meest tolerante klimaatconferentie ooit of net niet? “Geen plaats voor afwijkende meningen in Dubai”

In Dubai gaat morgen de klimaatconferentie COP28 van start. Alle landen die het VN-klimaatverdrag (UNFCCC) hebben ondertekend, zijn uitgenodigd. Vaak vindt aan de vooravond van de jaarlijkse conferentie een klimaatprotest plaats, maar dat is niet het geval in Dubai. "In de Verenigde Arabische Emiraten is er een nultolerantie voor afwijkende meningen", getuigt Joey Shea, onderzoeker voor Human Rights Watch.

Lees meer »
Dreigend jobverlies bij bpost zet regeringspartijen tegenover elkaar: “In elk scenario zal bedeling van kranten duurder worden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dreigend jobverlies bij bpost zet regeringspartijen tegenover elkaar: “In elk scenario zal bedeling van kranten duurder worden”

Het ziet ernaar uit dat de subsidie van 125 miljoen euro per jaar voor de bedeling van kranten en tijdschriften verdwijnt. Daarover is een akkoord in de maak binnen de regering. Maar zowel uitgevers als postbedrijf bpost vrezen de gevolgen. Wordt een krantenabonnement duurder? Of komt er nog een fiscale korting via de belastingbrief? En wat met de duizenden banen

Lees meer »