Krantenkoppen

Waarom intrede van de Sint opnieuw overschaduwd werd door protest rond zwarte piet: “Dit conflict zal blijven smeulen”

Het zag ernaar uit dat de intrede van de Sint dit weekend vooral letterlijk in het water zou vallen door de regen. Maar door protestacties her en der rond de blijkbaar aanhoudende vraag of piet ‘zwart’ of ‘roet’ moet zijn, verkeerden de goedheilige man en zijn helpers in ander zwaar weer. Opnieuw. Waren we die fase dan al niet voorbij? “Dit conflict zal blijven smeulen”, zegt cultuurfilosoof Walter Weyns (UA).

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Odiel en Anna
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Diamant voor Odiel en Anna

Tijdens een gezellige familie- en vriendenbijeenkomst in ‘Maison Maurice’ werd het diamanten echtpaar Odiel Tanghe(86)-Anna Goemaere (85) gehuldigd. Burgemeester en schepenen brachten tijdens de receptie een bezoek. Zij hadden een geschenk en het guldenboek mee.
The post Diamant voor Odiel en Anna appeared first on KW.be.

Lees meer »
Brugse B&B B’Guest pakt uit met buitenwellness
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugse B&B B’Guest pakt uit met buitenwellness

In het pand Oude Zak 47 baten Caroline Demol en Gert Verhoestraete B&B B’Guest uit. Nadat ze flink geïnvesteerd hadden in de kamers en de gezamenlijke ruimtes voor de gasten, werd de tuin grondig aangepakt. “We bieden nu nog een extra service aan, namelijk een buitenwellness.”
The post Brugse B&B B’Guest pakt uit met buitenwellness appeared first on KW.be.

Lees meer »
Stad Antwerpen past nieuw parkeerbeleid in binnenstad opnieuw aan en voert vier extra Shop&Go-zones in 
VRT NWS
VRT NWS

Stad Antwerpen past nieuw parkeerbeleid in binnenstad opnieuw aan en voert vier extra Shop&Go-zones in 

Stad Antwerpen gaat vanaf 1 januari zijn parkeerbeleid opnieuw aanpassen. Sinds 1 augustus mogen enkel nog bewoners en vergunninghouders bovengronds in de binnenstad parkeren. Er kwamen al meer parkeermogelijkheden bij voor ondernemers, en die vergunningen worden nu verder uitgebreid. Er komen ook vier extra Shop&Go-zones bij, waar bezoekers een half uur kunnen parkeren om snel boodschappen te doen.

Lees meer »
Theater Kleiem in ‘24 op de planken met ‘De kat in de kelder’: “Geen ordinaire billenkletser”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Theater Kleiem in ‘24 op de planken met ‘De kat in de kelder’: “Geen ordinaire billenkletser”

Theater Kleiem is gestart met de repetities voor zijn volgende productie ‘De kat in de kelder’. Het stuk zal tijdens de krokusvakantie zesmaal opgevoerd worden in de gemeentelijke sporthal van Zuienkerke, Philippe De Meurisse maakte zijn rentree als regisseur.
The post Theater Kleiem in ‘24 op de planken met ‘De kat in de kelder’: “Geen ordinaire billenkletser” appeared first on

Lees meer »
Willemsfonds schenkt cheque aan goede doelen Go! Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Willemsfonds schenkt cheque aan goede doelen Go! Brugge

Het Willemsfonds organiseerde opnieuw haar jaarlijkse concert voor vriendschap en verdraagzaamheid in de Stadsschouwburg. De gasten konden er genieten van het Brugs Symfonisch Orkest Artis Dulcedo, onder leiding van Niels Hap. Het orkest bracht onder meer werk van Mendelssohn en van Bruch. De opbrengst van het concert – 1.500 euro werd door Katrien Dotselaere van
The post Willemsfonds schenkt cheque

Lees meer »
Nieuwe oproep voor Bellende Vlakken naar aanleiding van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe oproep voor Bellende Vlakken naar aanleiding van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking

Op zondag 3 december is het de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Naar aanleiding van deze dag, lanceert Stad Oostende een nieuwe oproep naar handelszaken en horeca om zich in te schrijven voor Bellende Vlakken. Dat is een project waarmee zaken hun zaak toegankelijker maken door drempels weg te werken. Ondertussen zet de Stad alle huidige ingeschreven zaken

Lees meer »
Bewoners onteigenen voor een golfterrein, kan dat zomaar?
VRT NWS
VRT NWS

Bewoners onteigenen voor een golfterrein, kan dat zomaar?

Kan je de grond van een bewoner onteigenen om een golfhotel te bouwen? Voor de bouw van een golfcomplex in Knokke-Heist werd geprobeerd om de grond van boer Ronny Van Belleghem te onteigenen. Dat bracht de reportage van "Pano" over mogelijke belangenvermenging van bouwpromotoren en de lokale politiek in Knokke-Heist aan het licht. "Onteigeningen kunnen en gebeuren ook, maar nooit

Lees meer »
Blueshemel op aarde in Ieper
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Blueshemel op aarde in Ieper

Ypres Blues nodigt op vrijdag 8 december Cosmo’s Blues Factory uit, een vierkoppige band bestaande uit Maarten Desodt (gitaar), Chris Vandaele (bas), Stefaan Verhaeghe (drum) en Hans Eeckhout (zang).
The post Blueshemel op aarde in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »
Meer belasting op erfenis of een kilometerheffing: als de rekening moet blijven kloppen, moet Vlaanderen besparen of extra inkomsten zoeken
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Meer belasting op erfenis of een kilometerheffing: als de rekening moet blijven kloppen, moet Vlaanderen besparen of extra inkomsten zoeken

Wil de volgende Vlaamse regering ooit uitpakken met een begroting in evenwicht, dan zal ze eerst serieus het mes moeten bovenhalen óf nieuwe belastingen moeten introduceren, voor ze met geld beginnen strooien voor nieuw beleid. Zelfs de eigen administratie waarschuwt dat de alarmbellen voor de Vlaamse overheidsfinanciën op rood staan. Wat is er aan de hand?

Lees meer »