Krantenkoppen

Waarom intrede van de Sint opnieuw overschaduwd werd door protest rond zwarte piet: “Dit conflict zal blijven smeulen”

Het zag ernaar uit dat de intrede van de Sint dit weekend vooral letterlijk in het water zou vallen door de regen. Maar door protestacties her en der rond de blijkbaar aanhoudende vraag of piet ‘zwart’ of ‘roet’ moet zijn, verkeerden de goedheilige man en zijn helpers in ander zwaar weer. Opnieuw. Waren we die fase dan al niet voorbij? “Dit conflict zal blijven smeulen”, zegt cultuurfilosoof Walter Weyns (UA).

Meer krantenkoppen in België

Zaakvoerder parkeert bestelwagen op straat omdat bedrijf onder water staat door storm, “overijverige” parkeerwachter schrijft boete uit
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Zaakvoerder parkeert bestelwagen op straat omdat bedrijf onder water staat door storm, “overijverige” parkeerwachter schrijft boete uit

Freya Reynolds vecht – voorlopig zonder veel succes – een parkeerboete aan die ze begin november kreeg toen ze een bestelwagen van haar meubelzaak op straat had geparkeerd. De Britse had de handen toen vol omdat haar bedrijf onder water stond na de passage van storm Ciarán en had een van bestelwagens van de zaak op straat geparkeerd omdat ook

Lees meer »
Patrick Geryl trekt straks de deur van de Zuid-Abdijmolen in Koksijde achter zich dicht: “Je hebt ogen op je rug nodig”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Patrick Geryl trekt straks de deur van de Zuid-Abdijmolen in Koksijde achter zich dicht: “Je hebt ogen op je rug nodig”

Een opmerkelijke vacature bij de gemeente Koksijde. De gemeente is op zoek naar een molenaar. Momenteel is Patrick Geryl (64) nog aan de slag als molenaar, maar volgend jaar gaat hij met pensioen.
The post Patrick Geryl trekt straks de deur van de Zuid-Abdijmolen in Koksijde achter zich dicht: “Je hebt ogen op je rug nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Niet alle adoptiekinderen uit Ethiopië vrijwillig afgestaan: “Impact op het leven van betrokkenen is enorm”
VRT NWS
VRT NWS

Niet alle adoptiekinderen uit Ethiopië vrijwillig afgestaan: “Impact op het leven van betrokkenen is enorm”

Uit een onderzoek naar 12 dossiers blijkt dat niet alle adoptiekinderen uit Ethiopië vrijwillig afgestaan zijn door hun oorspronkelijke ouders. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) wil nu, naast Ethiopië, ook adoptiegezinnen uit andere landen de mogelijkheid geven hun dossier te laten onderzoeken. "De impact op het leven van de betrokkenen is enorm", zegt onderzoeker Ariane Vandenberghe van het

Lees meer »
Blauwe vinvis keert terug naar zijn habitat
De Standaard
De Standaard

Blauwe vinvis keert terug naar zijn habitat

Tientallen jaren geleden werden ze er volledig uitgeroeid door de walvisjacht, maar vandaag duikt de blauwe vinvis opnieuw op in de Indische Oceaan in de buurt van de Seychellen. Het grootste dier ter wereld lijkt aan een comeback bezig.

Lees meer »
Gezinnen kunnen tot ruim 2.000 euro besparen op energiefactuur
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Gezinnen kunnen tot ruim 2.000 euro besparen op energiefactuur

Gezinnen kunnen op jaarbasis fors besparen op hun factuur voor elektriciteit en aardgas door over te stappen op het goedkoopste aanbod. De federale energieregulator CREG becijferde het besparingspotentieel voor gezinnen in Vlaanderen in november op 1.511 euro op jaarbasis voor elektriciteit en tot 797 euro op aardgas.

Lees meer »
Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is en wordt meteen uit de rekken gehaald
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is en wordt meteen uit de rekken gehaald

Nog geen dag lag de Nederlandstalige versie van Endgame, het langverwachte boek van de Britse biograaf Omid Scobie over het Britse koningshuis, in de winkelrekken of het is er alweer weggehaald. De aanleiding daarvoor is dat de identiteit van de ‘Royal racist’ in het Nederlandstalige boek wél genoemd wordt, terwijl daar in het Engelstalige boek over gezwegen wordt.

Lees meer »
Israëlische premier Netanyahu veroordeelt uitspraken van De Croo: “Volledige verantwoordelijkheid niet bij Hamas gelegd”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israëlische premier Netanyahu veroordeelt uitspraken van De Croo: “Volledige verantwoordelijkheid niet bij Hamas gelegd”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft uitspraken van de premiers van België en Spanje nadrukkelijk veroordeeld. Dat meldt de officiële account van Netanyahu op X, het vroegere Twitter, vrijdag. Volgens Netanyahu hebben premier Alexander De Croo en zijn Spaanse ambtgenoot Pedro Sánchez niet de volledige verantwoordelijkheid bij Hamas gelegd voor de misdaden die de extremistische Palestijnse organisatie begaat.

Lees meer »