Krantenkoppen

“Water, water, water”: fans roepen om hulp tijdens concert van Taylor Swift, niet lang nadat 23-jarige fan was overleden

“Water, water, water!” Zelfs nadat vrijdag voor het concert van Taylor Swift in Rio de Janeiro een fan was overleden na uren in de hitte te hebben gestaan, moesten fans in het stadion luid roepen om toch maar water te krijgen. Op de vele videobeelden is te zien hoe de Amerikaanse popster haar uiterste best deed om dat bij de fans te krijgen, de kritiek op de hulpdiensten neemt er alleen maar door toe.

Meer krantenkoppen in België

Willy Naessens schittert opnieuw in ‘The Sky is the Limit’: “Donald Muylle betaalt duizenden euro’s voor reclame, ik krijg ze gratis”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Willy Naessens schittert opnieuw in ‘The Sky is the Limit’: “Donald Muylle betaalt duizenden euro’s voor reclame, ik krijg ze gratis”

Zijn werkethiek is legendarisch. De kreet om z’n echtgenote ondertussen eveneens. En net geen decennium nadat Willy Naessens (84) z’n opwachting maakte in ‘The Sky is the Limit’, schittert hij nu in de ‘All Stars’-editie. In dit gesprek vertelt de bekendste zwembadbouwer van ons land hoe hij omgaat met alle aandacht, wat hij met z’n passage in dit programma wil

Lees meer »
DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België

De nieuwe Gault&Millau-gids is voorgesteld, en dé grote winnaar is restaurant Boury in Roeselare. Het steeg naar 19/20 en wordt daarmee het nieuwe beste restaurant van Vlaanderen. Onze chef consument Lise Smout ging er al eten, en keek de ogen uit. “We werden echt wel verwend. Het hapje van bladerdeeg was het lekkerste wat ik ooit gegeten heb. Al was

Lees meer »
Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer

De Rotterdamse politie heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor de roofmoord op de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee. Dat meldt het openbaar ministerie vrijdag. Van der Mee werd op 14 februari 1990 in zijn winkel met huishoudelijke apparatuur overvallen en doodgeschoten. De politie heeft een 59-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

Lees meer »
Voka en Natuurpunt in debat: “Stel eindelijk een grens aan het protest tegen vergunningen” “Hoezo? Slechts 1% van de vergunningen komt voor de rechter”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Voka en Natuurpunt in debat: “Stel eindelijk een grens aan het protest tegen vergunningen” “Hoezo? Slechts 1% van de vergunningen komt voor de rechter”

Het Vlaams Parlement keurt deze maand het langverwachte stikstofdecreet goed. Daardoor zouden de Vlaamse natuurgebieden beter beschermd moeten worden en zouden bedrijven minder snel hun vergunning kunnen verliezen. Maar daarmee zijn zeker niet alle problemen opgelost. In een dubbelinterview met ondernemersorganisatie Alfaport-Voka en Natuurpunt blijkt dat er met het stikstofakkoord wel stappen vooruit zijn gezet, maar dat er nog steeds

Lees meer »
Huis van de Mens steunt Cultureel Islamitisch Centrum met plannen voor nieuw gebedshuis via open brief aan Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Huis van de Mens steunt Cultureel Islamitisch Centrum met plannen voor nieuw gebedshuis via open brief aan Brugge

De plannen van het Cultureel Islamitisch Centrum om in de Hertogenstraat in Sint-Andries een gebedshuis in te richten en de acties die het Vlaams Belang hiertegen organiseert, nopen het Huis van de Mens tot een open brief aan Brugge. “We willen in naam van het interlevensbeschouwelijk netwerk en de duizenden mensen die daardoor vertegenwoordigd worden een krachtige boodschap uitsturen”, zegt

Lees meer »
Meest tolerante klimaatconferentie ooit of net niet? “Geen plaats voor afwijkende meningen in Dubai”
VRT NWS
VRT NWS

Meest tolerante klimaatconferentie ooit of net niet? “Geen plaats voor afwijkende meningen in Dubai”

In Dubai gaat morgen de klimaatconferentie COP28 van start. Alle landen die het VN-klimaatverdrag (UNFCCC) hebben ondertekend, zijn uitgenodigd. Vaak vindt aan de vooravond van de jaarlijkse conferentie een klimaatprotest plaats, maar dat is niet het geval in Dubai. "In de Verenigde Arabische Emiraten is er een nultolerantie voor afwijkende meningen", getuigt Joey Shea, onderzoeker voor Human Rights Watch.

Lees meer »
‘Hamas heeft enkel de rekening vereffend’
De Standaard
De Standaard

‘Hamas heeft enkel de rekening vereffend’

In Nabloes en het vluchtelingenkamp van Balata, op de door Israël bezette Westoever, krijgen teruggekeerde Palestijnse gevangenen een heldenonthaal. Israëlische razzia’s, armoede en uitzichtloosheid voedener de steun voor Hamas.

Lees meer »