Krantenkoppen

Winterbar Hyghe in Jabbeke breidt uit met schaatspiste: “Ik stel me vragen bij procedure”

De Jabbeekse winterbar, ditmaal met ijspiste, zal weer voor flink wat winterpret zorgen. Opnieuw zijn het de mensen, met Jabbekenaar Franky Baert, achter winterbar Hyghe, die de concessie verkregen. Ditmaal waren er andere kapers op de kust. Maar Lieve Dereu, zaakvoerder van ruitersport Picobello in Snellegem, hekelt de procedure.

“Ik begon met veel enthousiasme de kostenraming voor de pop-up winterbar met ijspiste 2023-2024 op te maken. Al snel kwam ik tot de conclusie dat mijn werk eigenlijk overbodig bleek te zijn. De kandidaat die eigenlijk de voortzetting is van vorige jaren, kreeg de concessie.”

“Wat ik niet begrijp, is dat de gemeente dan nog op zoek is naar kandidaten. Dat je maar één week de tijd krijgt om zo’n project op poten te zetten, klopt ook niet. En de concessiehouder van vorig jaar heeft nu al een aantal evenementen online gezet. Ik stel me dan ook vragen bij de procedure”, zegt Lieve Dereu.

“Voor alle duidelijkheid, ik heb niets tegen de huidige winterbar of tegen de huidige concessiehouder. De winterbar is een heel mooi gebeuren dankzij deze mensen. Ze hebben er een stemmig evenement van gemaakt, met een mooie programmatie. Als ik het had kunnen uitwerken, had ik gewoon meer het accent gelegd op het familiale gebeuren. Maar nogmaals, de huidige concessiehouders doen goed werk. Maar een oproep tot concessie moet gewoon echt openbaar zijn.”

Schaatspiste

Het antwoord van het schepencollege is formeel. “Voor een dergelijk evenement werken we altijd met een concessieovereenkomst. Vorig jaar werd die overeenkomst gesloten voor één jaar. Bij een positieve evaluatie kon de overeenkomst verlengd worden voor twee opeenvolgende jaren. De uitbaters van de winterbar van de voorgaande editie kregen een positieve evaluatie, waardoor het schepencollege besliste om de concessieovereenkomst te verlengen.”

“Maar voor de editie 2023-2024 werd beslist om een schaatspiste toe te voegen aan de concessie. Dit zorgt voor een wezenlijke wijziging van de essentiële onderdelen van de overeenkomst, waardoor een nieuwe concessieovereenkomst nodig was. Gezien de naderende winterperiode werd de mogelijkheid tot inschrijving beperkt in tijd om genoeg voorbereidingstijd te laten aan de organisator van deze editie. De gemeente is zich bewust van de late timing, maar verduidelijkt dat er geenszins sprake is van een vroegtijdige gunning”, is de officiële reactie.

Krappe timing

Burgemeester Frank Casteleyn verduidelijkt: “In principe werd de concessie na een positieve evaluatie verlengd. Dit doen we omdat er uiteraard niet zoveel spelers zijn op de wintermarkt en omdat we als gemeentebestuur willen garanderen dat het een professioneel event wordt. Maar omdat er dus dit jaar een ijspiste bijkomt, hebben we daarvoor een nieuwe concessie moeten uitschrijven.”

“Dat de timing voor andere kandidaten krap was, is een terechte opmerking. We zijn wel blij met deze ijspiste, waarbij zo’n 70 mensen tegelijkertijd kunnen schaatsen. Alle leerlingen van de Jabbeekse basisscholen zullen hier gratis van kunnen genieten. En op zaterdagnamiddag is het gratis voor alle Jabbeekse kinderen. De jeugdverenigingen zullen hier massaal aanwezig zijn.”

(PA)

Winterbar Hygge opent op 7 december de deuren. Meer info: winterbarhygge.com

The post Winterbar Hyghe in Jabbeke breidt uit met schaatspiste: “Ik stel me vragen bij procedure” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zo ver gaat de ‘golfoorlog’ van Paul Gheysens in Knokke: “Hij keek veelzeggend naar mijn kinderen en zei: ik weet hoe ik jullie kan hebben”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zo ver gaat de ‘golfoorlog’ van Paul Gheysens in Knokke: “Hij keek veelzeggend naar mijn kinderen en zei: ik weet hoe ik jullie kan hebben”

Melissa Rocher vertelt in het reportagemagazine ‘Pano’ hoe ze, met haar zoontjes op de achterbank, werd geconfronteerd met een briesende Paul Gheysens – vastgoedmagnaat en sterke man van Antwerp FC. “Ik weet hoe ik jullie kan hebben”, riep Gheysens me toe. “En dat terwijl hij veelzeggend naar de kinderen op de achterbank keek.” Gheysens, die met Melissa en haar man

Lees meer »
Topgevel van nieuwbouw valt op dak van naastgelegen woning in Beernem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Topgevel van nieuwbouw valt op dak van naastgelegen woning in Beernem

Dinsdagmiddag werd de brandweer opgeroepen om een stabiliteitscontrole te doen van een woning in de Lattenklieverstraat in Sint-Joris, bij Beernem. Maandagavond kwam daar de gevel van een nieuwbouw op het dak van de naastgelegen woning terecht.
The post Topgevel van nieuwbouw valt op dak van naastgelegen woning in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »
Op weg naar school wordt meisje (11) aangereden, maar echte verrassing wacht in ziekenhuis: “Plots werd ons kind getest op drugs en alcohol”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Op weg naar school wordt meisje (11) aangereden, maar echte verrassing wacht in ziekenhuis: “Plots werd ons kind getest op drugs en alcohol”

Een 11-jarig meisje is woensdagmorgen naar het UZ Gent gevoerd nadat ze in Gentbrugge was aangereden met haar fiets op weg naar school. Opvallend: eens aangekomen op de spoedafdeling van de politie, moest de scholiere een alcohol- en drugstest ondergaan. “Wie heeft in godsnaam die wet opgesteld dat een 11-jarige op weg naar school weleens onder invloed zou kunnen zijn”,

Lees meer »
Bedreigde Paul Gheysens tegenstanders van bouw golfclub in Knokke? “Ik weet hoe ik jullie kan hebben”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bedreigde Paul Gheysens tegenstanders van bouw golfclub in Knokke? “Ik weet hoe ik jullie kan hebben”

Melissa Rocher vertelt in het reportagemagazine ‘Pano’ hoe ze werd geconfronteerd met een briesende Paul Gheysens – vastgoedmagnaat en sterke man van Antwerp FC. “‘Ik weet hoe ik jullie kan hebben’, riep Gheysens me toe. En dat terwijl hij veelzeggend naar de kinderen op de achterbank keek.” Gheysens, die met Melissa en haar man sterke tegenstanders vindt in zijn plannen

Lees meer »
Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”

“Als de drugtrafieken zich van Antwerpen naar Zeebrugge verleggen, krijgen douane en federale politie extra manschappen voor onze haven. Dat hebben de premier en de minister van Binnenlandse Zaken mij beloofd”, zei de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) tijdens de gemeenteraad dinsdagavond.
The post Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”

Lees meer »
Meteen HiB-label voor nieuwe zaak De Draperie in Poperinge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Meteen HiB-label voor nieuwe zaak De Draperie in Poperinge

In de Gasthuisstraat 12 in Poperinge, tegenover de Gasthuiskapel, openden Dries Dewulf (35) en Steffie Regheere (31) hun nieuwe zaak De Draperie. Men kan er terecht voor alle raamdecoratie in het algemeen: gordijnen, rolgordijnen, overgordijnen, Luxaflex en dergelijke meer, van het opmeten, plaatsen tot dienst na verkoop.
The post Meteen HiB-label voor nieuwe zaak De Draperie in Poperinge appeared first

Lees meer »
Maar honderd betogers tegen Geert Wilders
De Standaard
De Standaard

Maar honderd betogers tegen Geert Wilders

Ongeveer honderd personen hebben op de Dam in Amsterdam geprotesteerd tegen PVV-voorzitter Geert Wilders, de winnaar van de Nederlandse verkiezingen. Dat is een magere opkomst, aangezien 43 verenigingen hadden opgeroepen tot de betoging.

Lees meer »
Emily Ratajkowski onder vuur voor fatshaming: “Hoe smakeloos, je zult nooit weten hoe het voelt om zwaarder te zijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Emily Ratajkowski onder vuur voor fatshaming: “Hoe smakeloos, je zult nooit weten hoe het voelt om zwaarder te zijn”

Topmodel Emily Ratajkowski (32) ligt onder vuur vanwege enkele foto’s die ze deelde van haar fotoshoot voor de Franse krant ‘Le Monde’. Volgens diverse volgers zou ze zich schuldig maken aan fatshaming met name in het tweede beeld, waarin ze poseert met een jeans die ze opentrekt om te laten zien hoeveel te groot de broek is. “Dat is echt

Lees meer »