Krantenkoppen

WTC De Groene Trappers huldigt kampioenen

Onlangs kwamen de leden, sponsors en sympathisanten van wielertoeristenclub De Groene Trappers samen in het Kasteel van Moerkerke voor hun jaarlijkse kampioenenviering met bijhorende souper.

De kampioenen van de C-ploeg zijn Tanja Bigler, Mariette Couchuyt en Christina Helegeer. In de B-ploeg zijn de kampioenen Louis Brusselle, André De Sutter en Vivianne Sergeant. De kampioenen van de A-ploeg zijn Stefaan Bulcke en Ronny Rotsaerts en Christina Helegeer tenslotte is kampioen van de tijdrit. Ook dit jaar werd er een driedaagse georganiseerd. Het nieuwe fietsseizoen start op woensdag 3 april 2024. Meer info 050 50 04 48.

(PDV/foto PDV)

The post WTC De Groene Trappers huldigt kampioenen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

WHATTZ neemt zijn intrek op Park Apart in Zwevegem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

WHATTZ neemt zijn intrek op Park Apart in Zwevegem

WHATTZ Laadpalen uit Zwevegem, kondigt met trots de recente verhuizing naar eennieuw bedrijfspand aan langs de Bekaertstraat in Zwevegem. Dit nieuwe onderkomen,gelegen op de oude site van 1,5 hectare, die vroeger floreerde als de thuisbasis vanSobelcard van de Bekaert-groep, herbergt vandaag een tiental KMO’s, waaronderWHATTZ.
The post WHATTZ neemt zijn intrek op Park Apart in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
Traditionele meiboomplanting: Abby bereikt het hoogste bouwpunt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Traditionele meiboomplanting: Abby bereikt het hoogste bouwpunt

De site van de Groeningeabdij wordt momenteel volledig uitgebreid en omgedoopt tot Abby: een vernieuwend en eigenzinnig museum voor beeldende kunst in het historisch hart van de stad. De werf draait ondertussen op volle toeren. Aannemer Artes bereikte 30 november het hoogste bouwpunt. Dit ging traditioneel gepaard met het planten van een meiboom bovenop het paviljoen, gevolgd door een drink

Lees meer »
Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar

De Verenigde Arabische Emiraten hebben vrijdag een nieuw klimaatfonds aangekondigd. Het fonds, dat de naam Altérra meekreeg en zal worden voorgezeten door COP28-president Sultan al-Jaber, wordt in eerste instantie gespekt met een cheque ter waarde van 30 miljard dollar (27,5 miljard euro). De doelstelling is om, mede door de inbreng van privébedrijven, tegen 2030 250 miljard dollar te mobiliseren.

Lees meer »
Uitspraak in de klimaatzaak: minister Demir wil naar Hof van Cassatie, groene ministers plannen ambitieuzer klimaatbeleid
VRT NWS
VRT NWS

Uitspraak in de klimaatzaak: minister Demir wil naar Hof van Cassatie, groene ministers plannen ambitieuzer klimaatbeleid

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) overweegt de uitspraak aan te vechten die vandaag viel in de klimaatzaak. Dat maakte ze deze avond bekend. De andere betrokken ministers Khattabi (Ecolo), Van der Straeten (Groen) en Maron (Ecolo), van wie het beleid ook veroordeeld werd, willen de uitspraak daarentegen net aangrijpen om meer klimaatbeleid te voeren.

Lees meer »
Wim Bruynooghe vertaalt Lucky Luke-album naar Kortrijks dialect: “We zijn wetenschappelijk te werk gegaan”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wim Bruynooghe vertaalt Lucky Luke-album naar Kortrijks dialect: “We zijn wetenschappelijk te werk gegaan”

Wim Bruynooghe uit Kortrijk is geobsedeerd door de verhalen van Lucky Luke. Thuis heeft hij een grote verzameling aan merchandising en in het kader van de retrospectieve tentoonstelling die hij organiseert ter ere van het 100-jarig bestaan van Morris, de geestelijke vader van Lucky Luke uit Kortrijk, vertaalde hij het album Dr. Doxey’s elixer naar het Kortrijks dialect uit de

Lees meer »
Weervrouw Jacotte Brokken onthult: “Het weerbericht is nooit live”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Weervrouw Jacotte Brokken onthult: “Het weerbericht is nooit live”

Jacotte Brokken maakt donderdagavond haar opwachting in ‘De slimste mens ter wereld’. Ze heeft meteen een verrassende onthulling in petto voor Erik Van Looy: het weerbericht bij VRT is nooit live, maar wordt vooraf opgenomen. “We nemen dat op”, zei Brokken in de quizshow. “Het weer is nooit live.” Presentator Erik Van Looy was verrast door deze informatie. “Dan moet

Lees meer »
Foto’s en kunst over leven in gesloten instelling De Zande
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Foto’s en kunst over leven in gesloten instelling De Zande

In de bibliotheek van Beernem loopt sinds vorige week een nieuwe tentoonstelling. Tot midden januari kan je er kijken naar een foto-expo over het leven van jongeren in de gesloten instelling De Zande in Beernem. Bovendien staan er ook werken van enkele jongeren uit de instelling tentoongesteld.
The post Foto’s en kunst over leven in gesloten instelling De Zande appeared

Lees meer »
De Lijn verbindt vanaf 2024 Dentergem met Waregem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Lijn verbindt vanaf 2024 Dentergem met Waregem

Vanaf januari 2024 zal Dentergem een rechtstreekse busverbinding met Waregem krijgen. Daarmee komt er eindelijk een antwoord op een vraag die de gemeente al in de jaren tachtig (!) had gesteld. “Deze lijn zal in de week om het uur heen en weer rijden”, aldus mobiliteitsschepen Yves Lambrecht (Eendracht).
The post De Lijn verbindt vanaf 2024 Dentergem met Waregem appeared

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering  iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »
Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen Essex
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen Essex

Ruim vier jaar nadat 39 migranten dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in het Verenigd Koninkrijk, is een lid van de mensensmokkelbende veroordeeld. Een vervoerder uit Noord-Ierland heeft zeven jaar gevangenisstraf gekregen, zo oordeelde de Old Bailey Criminal Court in Londen donderdag. De 26-jarige man werd gedreven door hebzucht toen hij en anderen bij verschillende keren migranten het land in

Lees meer »