Krantenkoppen

YouTuber Acid krijgt boete van 80.000 euro om niet plaatsen adres op sociale media: “Ga ik dat betalen? Neen!”

Influencer Nathan Vandergunst, beter bekend als ‘Acid’, heeft naar eigen zeggen een boete die kan oplopen tot 80.000 euro gekregen van de Economische Inspectie. Dat meldt hij zondag op zijn YouTube-kanaal. Hij krijgt die boete omdat hij op zijn sociale media zijn ondernemingsadres niet heeft vermeld. Dat is in België verplicht, maar niet onomstreden, omdat kleine ondernemers vaak wonen op de plek waar ze werken.

Meer krantenkoppen in België

LIVE BELGIË-SCHOTLAND. Waarom het zeker nu héél bizar is dat Engeland én Schotland in groep Flames zitten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE BELGIË-SCHOTLAND. Waarom het zeker nu héél bizar is dat Engeland én Schotland in groep Flames zitten

De Red Flames staan voor een cruciaal tweeluik in de Nations League. Als ze beide wedstrijden – vandaag thuis tegen Schotland en volgende week dinsdag 5 december in Nederland – winnen, zijn ze zeker van groepswinst. Die groepswinst levert een ticket voor de Final Four op, waar dan weer twee tickets te verdienen zijn voor de Olympische Spelen van volgend

Lees meer »
ANALYSE. President Biden komt zelfs scherper uit de hoek over het geweld van Israël dan premier De Croo: maar kan dat de oorlog keren?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ANALYSE. President Biden komt zelfs scherper uit de hoek over het geweld van Israël dan premier De Croo: maar kan dat de oorlog keren?

De oppervlakte van een tweepersoonsbed. Dat wil Israël de Palestijnen op de Gazastrook nog gunnen per persoon. Het houdt het been voorlopig stijf tegen de Amerikaanse druk om de oorlog te stoppen. Burgers die niet willen sterven, moeten maar hun toevlucht nemen tot de ‘humanitaire zone’ die daarvoor is afgebakend. Maar die is dus onooglijk klein. Vraag is hoe ver

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas

De Palestijnse activiste Ahed Tamimi (22), die begin november op de Westelijke Jordaanoever werd opgepakt door het Israëlische leger, staat volgens Israëlische media op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag vrijgelaten zullen worden in ruil voor Israëlische gijzelaars. Tamimi duikt al sinds haar 11de op in protestvideo’s en groeide uit tot een icoon van het Palestijnse verzet.

Lees meer »
Guga Baùl mist z’n start niet in ‘De slimste mens’ met stortvloed aan imitaties: “Veel stemmetjes in m’n kop”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Guga Baùl mist z’n start niet in ‘De slimste mens’ met stortvloed aan imitaties: “Veel stemmetjes in m’n kop”

Dinsdagavond zorgde de komst van Guga Baùl voor een overvloed aan stemmetjes in de studio van ‘De slimste mens ter wereld’ . Sam Gooris, Steven Van Gucht, Willy Naessens… : dankzij de Oostendenaar leek het alsof ze er eveneens bij waren. Tot grote hilariteit van z’n medekandidaten, de juryleden én Erik Van Looy. Die laatste zorgde voor hét WTF-moment van

Lees meer »