Krantenkoppen

1 op de 3 Belgische jongeren drinkt te veel door vrienden: drankensector komt zélf met campagne

1 op de 3 Belgische jongeren tussen 18 en 24 jaar zegt meer alcohol te drinken dan ze oorspronkelijk willen. De schuldige? Groepsdruk, zo toont een bevraging van Vinum Et Spiritus, de sectorfederatie van wijn en sterke dranken die zélf met een campagne komt tegen overmatig drinken.

Meer krantenkoppen in België

Julie (35) opent babyspeciaalzaak Petites Jubelles in Heist: “Geloof in combinatie tussen webshop en fysieke winkel”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Julie (35) opent babyspeciaalzaak Petites Jubelles in Heist: “Geloof in combinatie tussen webshop en fysieke winkel”

Eind 2020 lanceerde Julie Verbouw (35) haar webshop ‘Petites Jubelles’. Drie jaar later is er nu ook een fysieke winkel in de Knokkestraat in Heist. En de omgeving is Julie niet onbekend want vlak naast haar pand baatten haar ouders de horecazaak Carrello uit. En dat is niet alles want haar zus heeft aan de overkant een interieurwinkel. “Ik huur

Lees meer »
INTERVIEW. Jos Verstappen, trotse én bezorgde vader: “Voor de koers zeg ik hem nog vaak: ‘Max jongen, kijk alsjeblieft uit’”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Jos Verstappen, trotse én bezorgde vader: “Voor de koers zeg ik hem nog vaak: ‘Max jongen, kijk alsjeblieft uit’”

Hij deelt de hotelkamer niet meer met zijn zoon. Zegt niet meer hoe hij die bocht moet nemen. “Hij weet dat intussen wel beter dan ik.” Een glimlach. HLN schoof aan bij Jos Verstappen (51), ex-F1-coureur en -coach en vandaag trotse vader van de drievoudige wereldkampioen. Een gesprek over hoe hij nog altijd in een droom leeft en zich nog

Lees meer »
Sociale media: vriend of vijand? “Ga er altijd vanuit dat je baas kan meelezen, ook al is het bericht niet voor hem bedoeld”
VRT NWS
VRT NWS

Sociale media: vriend of vijand? “Ga er altijd vanuit dat je baas kan meelezen, ook al is het bericht niet voor hem bedoeld”

In een tijd vol met digitale verbindingen vormen sociale media een belangrijk onderdeel van ons dagelijkse leven. Platformen zoals Facebook, Instagram en TikTok worden druk gebruikt om informatie en beelden te delen met familie, vrienden en de wereld. Voor sommigen is het een zegen, voor anderen een vloek. Chris Demeyere is social media expert bij Punchline en geeft tips over

Lees meer »
Selectair Penta Reizen (Izegem) is opnieuw het beste reiskantoor van het land
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Selectair Penta Reizen (Izegem) is opnieuw het beste reiskantoor van het land

Penta Reizen, dat vorig jaar verhuisde van de Nieuwstraat naar de totaal gerenoveerde iconische villa op de Prins Albertlaan 1, heeft er een boerenjaar op zitten en dat is ook nog eens bekroond met de Travel Award voor beste reiskantoor van het land.
The post Selectair Penta Reizen (Izegem) is opnieuw het beste reiskantoor van het land appeared first on

Lees meer »
DE INSIDER. De oliemagnaat die “het klimaat wil redden”: hoe geloofwaardig is de voorzitter van de klimaattop?
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

DE INSIDER. De oliemagnaat die “het klimaat wil redden”: hoe geloofwaardig is de voorzitter van de klimaattop?

“Een poppenkast”, noemt Vlaams minister Zuhal Demir de klimaattop in Dubai, die donderdag start. Maar Belgisch onderhandelaar Peter Wittoeck is het daar helemaal niet mee eens. Ondanks alle kritiek op Dubai en voorzitter sultan al-Jaber (een oliemagnaat, nota bene) heeft hij hoop. “De man heeft een dubbele pet. Maar er zijn redenen om aan te nemen dat hij dit niet

Lees meer »
OpenAI kondigt terugkeer aan van Sam Altman als topman
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

OpenAI kondigt terugkeer aan van Sam Altman als topman

Sam Altman keert terug als topman van OpenAI. Het bestuur van het snel gegroeide bedrijf in kunstmatige intelligentie stuurde hem eind vorige week onverwachts weg. Een ongeziene soap volgde. Nu zegt OpenAI een overeenkomst te hebben gesloten met Altman over zijn terugkeer. Daarbij komt er ook een nieuw bestuur.

Lees meer »
Tattooshop in Stationsstraat heropent zondag onder de vleugels van Place2Party
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tattooshop in Stationsstraat heropent zondag onder de vleugels van Place2Party

De Tieltse vestiging van tattooketen Goons & Queens, die sinds maart 2021 te vinden is in de Stationsstraat 12, heropent zondag de deuren onder de vleugels van Place2Party. Die discotheek in Torhout huisvest al langer een filiaal van dezelfde keten en krijgt er nu dus een tweede zaak bij.
The post Tattooshop in Stationsstraat heropent zondag onder de vleugels van

Lees meer »
Bewoners ’t Susterhuus verhuizen tijdelijk wegens verbouwingen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bewoners ’t Susterhuus verhuizen tijdelijk wegens verbouwingen

De Lovie voorziet volgend jaar verbouwingen in het gewezen klooster ’t Susterhuus in de Grauwe Zusterstraat in Wervik. Gedurende de werken verhuizen de bewoners met een beperking wat verderop naar de eerste verdieping van het Sint-Janshospitaal op de Steenakker. De Lovie kwam hierover tot een overeenkomst met het Woon- en Zorgbedrijf Wervik.
The post Bewoners ’t Susterhuus verhuizen tijdelijk wegens

Lees meer »
Zieke werknemer moet voortaan in één jaar drie keer op controle bij dokter
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Zieke werknemer moet voortaan in één jaar drie keer op controle bij dokter

Zieke werknemers en zelfstandigen moeten strakker opgevolgd worden door de zieken­fondsen. In het eerste jaar na hun uitval zouden ze zich onder meer drie keer fysiek moeten melden bij de dokter van de mutualiteit. Dat staat in het laatste grote wetsontwerp dat minister van Volks­gezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze legislatuur in de strijd gooit om de groeiende trend van langdurig

Lees meer »
“Ik wilde jaren geleden geen bloedverdunners nemen, nu hebben ze mij verplicht”: Liliane Saint-Pierre kreeg enkele beroertes
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik wilde jaren geleden geen bloedverdunners nemen, nu hebben ze mij verplicht”: Liliane Saint-Pierre kreeg enkele beroertes

‘Mij krijg je niet klein’. Zo heet de nieuwe single van Liliane Saint-Pierre (74). Het zijn toepasselijke woorden, want de zangeres kreeg al meerdere keren een kleine beroerte. Toch is ze niet van plan om het rustiger aan te gaan doen, vertelt ze in ‘TV Familie’. “Toen ik de diagnose hoorde, dacht ik meteen: ‘Dit is écht niet het moment’.”

Lees meer »
Politie houdt controleacties op openbaar vervoer en tegen overlast: “Verschillende personen met drugs aangetroffen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Politie houdt controleacties op openbaar vervoer en tegen overlast: “Verschillende personen met drugs aangetroffen”

Politiezone Westkust hield woensdagmiddag een controleactie in Nieuwpoort op het openbaar vervoer en gericht tegen overlast op het openbaar domein. Daarbij werden verschillende personen aangetroffen die verdovende middelen bij zich hadden.
The post Politie houdt controleacties op openbaar vervoer en tegen overlast: “Verschillende personen met drugs aangetroffen” appeared first on KW.be.

Lees meer »