Krantenkoppen

50.000 euro aan tickets in één voormiddag de deur uit bij online verkoop in cultuurhuis De Leest: verkoop gaat maandagmorgen verder

De online voorverkoopdag voor het voorjaarsprogramma 2024 van het Izegemse cultuurhuis De Leest was een absolute topper. “Meer dan 400 individuele kopers waren er als de kippen bij om tickets te bemachtigen voor het cultuurprogramma. Voor Lieven Scheire en Het Prethuis komen er alvast extra voorstellingen”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA). Vanaf maandagmorgen kun je ook telefonisch of per mail reserveren.

“Sinds corona schakelde het cultuurhuis De Leest over op een online voorverkoop en het valt op dat de gegadigden zich ook goed voorbereiden en gebruik maken van de handige overzichtslijst die met de programmabrochure opgestuurd wordt”, zegt cultuurconsulent Geerwin Vandekerckhove. “Een team medewerkers stond paraat voor hulp en technische ondersteuning.”

“Vanaf 9 uur kon op zaterdag 18 november online geboekt worden en de verkoop schoot direct zeer goed op gang voor de voorstellingen van de bekende namen zoals Guido Belcanto & Roland, Jan Jaap van der Wal, Lieven Scheire, Frank Vander Linden en Het Prethuis, maar ook internationale toppers zoals de Italiaanse Imperfect Dancers Company en Släpstick en het Efteling Theater uit Nederland”, verduidelijkt schepen Kurt Himpe.

Vanaf maandag 20 november om 9 uur kunnen er ook telefonisch (051 33 76 10) of via mail ([email protected]) tickets gereserveerd worden. Bij uitverkochte voorstellingen wordt een wachtlijst opgemaakt.

Meer info op www.deleest.be.

The post 50.000 euro aan tickets in één voormiddag de deur uit bij online verkoop in cultuurhuis De Leest: verkoop gaat maandagmorgen verder is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE TOULOUSE-UNION (21u). Wie zet Blessin naast Amoura in de spits? Ruim 700 fans meegereisd naar Zuid-Frankrijk
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE TOULOUSE-UNION (21u). Wie zet Blessin naast Amoura in de spits? Ruim 700 fans meegereisd naar Zuid-Frankrijk

Belangrijke afspraak voor Union in het zuiden van Frankrijk. Want achter het ongenaakbare Liverpool liggen de drie ploegen in poule E op een zakdoek bij elkaar. Toulouse telt 6 punten, Union 4 en LASK Linz staat op 3 stuks. Op de slotspeeldag speelt Union tegen (het B-elftal van?) Liverpool. De nummers twee plaatsen zich voor de poulefase van de Europa

Lees meer »
Vrijgelaten Israëlische gijzelaars “in goede gezondheid”, vandaag komen opnieuw gijzelaars en Palestijnse gevangenen vrij
VRT NWS
VRT NWS

Vrijgelaten Israëlische gijzelaars “in goede gezondheid”, vandaag komen opnieuw gijzelaars en Palestijnse gevangenen vrij

Op de tweede dag van de gevechtspauze tussen Israël en Hamas worden opnieuw Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen vrijgelaten. De Israëlische gijzelaars die gisteren vrijkwamen, verkeren in goede gezondheid, zegt de directrice van een ziekenhuis in Tel Aviv. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in het conflict tussen Israël en Hamas in deze blog.

Lees meer »
Staking IJsboerke afgelopen na positief overleg over koopkrachtpremie
VRT NWS
VRT NWS

Staking IJsboerke afgelopen na positief overleg over koopkrachtpremie

De staking bij IJsboerke in Kasterlee is afgelopen. Heel wat werknemers van IJsboerke legden er woensdag het werk neer. Ze vonden het niet kunnen dat het bedrijf geen premie van minstens 250 euro wilde geven, terwijl het wel winst maakte. Maar een nieuw overleg met de directie is goed verlopen. De werknemers krijgen nu toch een premie, via ecocheques.

Lees meer »
Israël wijst VN-oproep tot permanent staakt-het-vuren af
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Israël wijst VN-oproep tot permanent staakt-het-vuren af

Israël heeft bij de VN-Veiligheidsraad de oproep tot een permanent staakt-het-vuren in de Gaza-oorlog afgewezen. “Iedereen die een staakt-het-vuren steunt, steunt feitelijk het voortdurende terreurbewind van Hamas in Gaza”, zei de Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan woensdag.

Lees meer »
89 Belgen geëvacueerd uit Gaza
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

89 Belgen geëvacueerd uit Gaza

Sinds woensdag zijn 89 Belgen en hun aanverwanten geëvacueerd uit de Gazastrook. Premier Alexander De Croo, die op tweedaags bezoek is in de regio, dankte vrijdag in Caïro de Egyptische president Abdel Fattah al-Sissi voor de bemiddeling.

Lees meer »
Einde van de magische rit? Slotproblemen bij beroemde ‘Harry Potter’-trein slepen aan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Einde van de magische rit? Slotproblemen bij beroemde ‘Harry Potter’-trein slepen aan

Zullen toeristen en ‘Harry Potter’-fans volgend jaar nog een ritje kunnen maken met de Jacobite, de fabelachtige rode stoomtrein die werd gebruikt in de beroemde films? Momenteel wordt volop onderzocht of de trein wel aan de veiligheidseisen voldoet. Als de trein wordt afgekeurd, dreigen de kosten tot in de miljoenen te lopen en komt het voortbestaan van de toeristische trekpleister

Lees meer »
“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme

De potjes kookten deze week stevig over voor en tijdens het duel tussen Brazilië en Argentinië. Het kwam onder meer tot een aanvaring tussen Lionel Messi (36) en Rodrygo (22) – beelden van het akkefietje worden gretig gedeeld. Terwijl de vader van de Braziliaan scherp is voor Messi, veroordeelt de speler van Real Madrid zelf de vele racistische opmerkingen die

Lees meer »
Klimaatzaak haalt slag thuis in beroep: rechter verplicht overheid om uitstoot broeikasgassen sneller naar beneden te halen
VRT NWS
VRT NWS

Klimaatzaak haalt slag thuis in beroep: rechter verplicht overheid om uitstoot broeikasgassen sneller naar beneden te halen

Het Brusselse Hof van Beroep verplicht de Belgische staat, het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om de uitstoot van broeikasgassen sneller te reduceren. Die moeten in 2030 55 procent lager liggen dan in 1990. Het Hof oordeelt dat de overheden tot nu toe onvoldoende maatregelen hebben genomen om de mensenrechten van de burgers te beschermen.

Lees meer »
Stad Poperinge wil energiedelen voor de Vroonhofsite en de scholen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stad Poperinge wil energiedelen voor de Vroonhofsite en de scholen

De komende jaren richt de stad Poperinge de Vroonhofsite volledig nieuw in, met de nieuwbouw van een aantal gebouwen. “Nu ook enkele lokale scholen nieuwbouwprojecten plannen, ziet het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) De Kouter een unieke kans om samen aan een energieproject te werken. De Vleterbeek (met bijvoorbeeld warmtepompen en dergelijke) kan dienen als fysieke verbinding voor de uitwisseling van energie

Lees meer »
Bart Deprez uit Kortrijk is kampioen Theeproeven van Benelux
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bart Deprez uit Kortrijk is kampioen Theeproeven van Benelux

Bart Deprez (49) van Viva Sara werd op de Horecabeurs in Gent op maandag 20 november uitgeroepen tot de eerste ESTA kampioen in Theeproeven in de Benelux. “Het is een bevestiging dat mijn smaakpalet nog klopt.”
The post Bart Deprez uit Kortrijk is kampioen Theeproeven van Benelux appeared first on KW.be.

Lees meer »