Krantenkoppen

Achttienjarige rechts-extremist verdacht van plannen aanslag in Duitsland

Een achttienjarige vermoedelijke rechtse extremist is in Duitsland opgesloten op verdenking van het plannen van een dodelijke aanval en op verdenking van het schenden van de wapenwetgeving. Dat hebben de autoriteiten maandag bekendgemaakt.

Meer krantenkoppen in België

Meer mensen geconfronteerd met malaria, waarschuwt de WHO
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Meer mensen geconfronteerd met malaria, waarschuwt de WHO

Hoewel er steeds meer toegang is tot middelen om malaria te voorkomen, zoals medicatie en speciale muggennetten, worden meer mensen geconfronteerd met de tropische ziekte. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die erop wijst dat de klimaatverandering een impact zal hebben op de verdere verspreiding van de ziekte.

Lees meer »
Zin in nutteloze weetjes of absurde informatie? In Linden komt er een “nuttelozebordenwandeling”
VRT NWS
VRT NWS

Zin in nutteloze weetjes of absurde informatie? In Linden komt er een “nuttelozebordenwandeling”

Als het van schepen van Cultuur Hugo Simoens (CD&V) afhangt, komt er binnenkort een "nuttelozebordenwandeling" in Linden, een deelgemeente van Lubbeek. De mosterd haalt hij bij het initiatief van televisiemaker Kamiel De Bruyne, die her en der in Vlaanderen bordjes plaatst met nutteloze of absurde weetjes. Inwoners van Linden mogen tot eind december hun gevel nomineren voor zo’n bordje.

Lees meer »
“Geef me toch een kans, jongens”: het slotpleidooi van Vincent Kompany voor zijn ‘match des oordeels’ met Burnley
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Geef me toch een kans, jongens”: het slotpleidooi van Vincent Kompany voor zijn ‘match des oordeels’ met Burnley

‘The jury is still out’. De lamentabele start in de Premier League van Burnley Football Club krijgt zelfs Vincent Kompany (37) niet recht gepraat. Tegen die andere promovendus in puntennood, Sheffield United, staat een trainer zaterdag voor een ‘match des oordeels’. Aan de vooravond tackelde Kompany nog eens alle problemen, alle kritiek en alle bedenkingen bij zijn beleid bij Burnley.

Lees meer »
Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan

De vakbonden bij Brussels Airlines voeren de druk op in aanloop naar overleg met de directie morgen/vrijdag over de werkdruk van de piloten. Ze herhalen de dreiging om vanaf 11 december te staken. De directie van de luchtvaartmaatschappij reageert dat ze nog altijd hoopt om “tot evenwichtige en langetermijnoplossingen” te komen.

Lees meer »
“Charles en Kate waren de racistische royals”: koninklijk lek van de eeuw vond plaats in ons land
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Charles en Kate waren de racistische royals”: koninklijk lek van de eeuw vond plaats in ons land

De aap is uit de mouw: de zogenaamde ‘racistische royals’, waarover al gespeculeerd wordt sinds het Oprah-interview van Harry (39) en Meghan (42) uit 2021, zijn bekend. In de Nederlandse versie van ‘Endgame’ – intussen uit de rekken gehaald – worden koning Charles en prinses Kate met de vinger gewezen. “Een vertaalfout”, beweert auteur Omid Scobie, maar volgens onze royalty-expert

Lees meer »
Israëlische ambassadeur in België verdedigt “Dutroux-tweet”: “Vreselijke criminelen mag je niet vergelijken met slachtoffers van terroristen”
VRT NWS
VRT NWS

Israëlische ambassadeur in België verdedigt “Dutroux-tweet”: “Vreselijke criminelen mag je niet vergelijken met slachtoffers van terroristen”

De Israëlische ambassadeur Idit Rosenzweig-Abu verdedigt haar "Dutroux-tweet" waarin ze zegt dat Israëlische gijzelaars niet vergeleken mogen worden met vrijgelaten Palestijnse gevangenen. "Je mag geen vreselijke crimineel van Hamas vergelijken met een onschuldige Israëlische gijzelaar", verklaart ze haar heftige reactie op een fotocollage in De Morgen.

Lees meer »
Oekraïne zet Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Oekraïne zet Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”

Oekraïne heeft de Belgische gasnetbeheerder Fluxys toegevoegd aan zijn lijst van “internationale sponsors van de oorlog”, omdat Fluxys via de haven van Zeebrugge de Russische handel in vloeibaar aardgas (lng) faciliteert. Dat zeggen de organisaties Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en Vredesactie.

Lees meer »
Team Bushido organiseert gevechtsgala Ultimate Contest
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Team Bushido organiseert gevechtsgala Ultimate Contest

Zaterdag 2 december organiseert vechtclub Team Bushido ‘Ultimate Contest’ in Xpo Kortrijk, wat een van de grootste gevechtsgala’s van België is. Tien gevechten staan op het programma, waaronder twee professionele en een strijd om de Europese titel.
The post Team Bushido organiseert gevechtsgala Ultimate Contest appeared first on KW.be.

Lees meer »