Krantenkoppen

Als burgers een fout maken, dreigen boete en stigma. Gaat de fiscus zelf in de mist dan is het ‘jammer, maar helaas’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse belastingen dalen: hoeveel levert dat je op? En wat in andere gemeenten? Hier betaal je het minst en meest
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Antwerpse belastingen dalen: hoeveel levert dat je op? En wat in andere gemeenten? Hier betaal je het minst en meest

De stad Antwerpen verlaagt vanaf volgend jaar de gemeentebelasting van 8% naar 7%. Mensen met een hoog inkomen profiteren daar doorgaans het meest van. De verschillen in belastingen tussen de gemeenten in de provincie Antwerpen zijn trouwens heel groot. In Meerhout betaal je bijvoorbeeld 8%, terwijl dat in Aartselaar 4,9% is. Er is ook één belastingparadijs in onze provincie, maar

Lees meer »
Assisenproces martelmoord van start: hoe zijn vrienden Hilal doodmartelden in zijn gruwelijke laatste dagen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Assisenproces martelmoord van start: hoe zijn vrienden Hilal doodmartelden in zijn gruwelijke laatste dagen

Vandaag gaat het grootste assisenproces ooit in Limburg van start. Dertien beschuldigden staan in Tongeren terecht voor de moord op Hilal Makhtout (33). De Genkenaar kwam in maart 2019 om het leven nadat hij drie dagen lang gemarteld werd op verschillende locaties. Het belooft een pittig proces te worden, dat vier weken zal duren. Vlak voor de kerstvakantie kennen de

Lees meer »
Tieners van 15 en 16 die aanslag planden op kerstmarkt bij Keulen wilden inrijden op menigte en zo veel mogelijk “ongelovigen” doden
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tieners van 15 en 16 die aanslag planden op kerstmarkt bij Keulen wilden inrijden op menigte en zo veel mogelijk “ongelovigen” doden

De twee tieners die deze week aangehouden zijn op verdenking van het beramen van een aanslag op een kerstmarkt in de buurt van Keulen, waren van plan om met een lichte vrachtwagen op de menigte in te rijden, brand te stichten en zo veel mogelijk “ongelovigen” te doden. Dat hebben bronnen binnen staatsveiligheid verteld aan de Duitse krant ‘Bild’. De

Lees meer »
HLN ONDERZOEK. Eva adopteerde Alex (10) vorig jaar uit Colombia, maar doet nu schokkende ontdekking: “Waarom zweeg iedereen hierover?”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

HLN ONDERZOEK. Eva adopteerde Alex (10) vorig jaar uit Colombia, maar doet nu schokkende ontdekking: “Waarom zweeg iedereen hierover?”

Een jaar geleden landde Eva met een Colombiaans jongetje in Zaventem. Dolgelukkig reed ze met Alex (10) naar huis en sindsdien verzorgt ze haar adoptiezoon met veel liefde. Vandaag staat de wereld van het gezin op zijn kop, want Eva deed een schokkende ontdekking over de geschiedenis van Alex. “Ik heb gehuild toen ik het las”, getuigt ze. “Mijn grootste

Lees meer »
Ex-MNM-dj Wanne Synnave keert na storm over ongepast gedrag terug naar showbizz: “Zelfs even maaltijdkoerier geweest”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-MNM-dj Wanne Synnave keert na storm over ongepast gedrag terug naar showbizz: “Zelfs even maaltijdkoerier geweest”

Wanne Synnave (27), ex-dj op radiozender MNM als sidekick van Peter Van de Veire, is opnieuw aan de slag in de showbizz. Het vooronderzoek naar de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag is afgesloten. Maar de klachten maakten wel een abrupt einde aan zijn mediacarrière. Nu – een jaar later – pikt Synnave zijn leven weer op met een nieuwe job in

Lees meer »
Iedereen welkom om ‘Bos van de hoop’ mee te helpen aanplanten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Iedereen welkom om ‘Bos van de hoop’ mee te helpen aanplanten

De sporen van mens en industrie laten vervagen en plaats maken voor natuur en biodiversiteit. Het is de slagzin van het ‘Bos van de hoop’, een uniek stukje ecologie in de schaduw van de steenbakkerij van Ploegsteert.
The post Iedereen welkom om ‘Bos van de hoop’ mee te helpen aanplanten appeared first on KW.be.

Lees meer »
Onze man in het spoor van De Croo in Israël: “Hamas zijn nazi’s die uitgeroeid moeten worden”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Onze man in het spoor van De Croo in Israël: “Hamas zijn nazi’s die uitgeroeid moeten worden”

“Hamas-leden zijn nazi’s, we moeten ze allemaal uitroeien.” Israëlisch premier Benjamin Netanyahu’s boodschap aan Alexander De Croo was fors. Maar de premier zelf haalde ook de woede van de Israëli’s op zijn hals met enkele uitspraken die volgens hen “steun verlenen aan terrorisme”. Onze zusterkrant ‘Het Nieuwsblad’ zat in het spoor van de premier.

Lees meer »
Onderwijsbonden beschuldigen minister Weyts van “woordbreuk” na discussie over verlof- en pensioenregeling van leraren
VRT NWS
VRT NWS

Onderwijsbonden beschuldigen minister Weyts van “woordbreuk” na discussie over verlof- en pensioenregeling van leraren

De onderwijsbonden beschuldigen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) van woordbreuk. Weyts heeft volgens hen een eerdere belofte gebroken over een pensioenregeling voor leraren die de voorbije jaren minder uren zijn gaan werken via een speciaal verlofstelsel. Volgens de onderwijsbonden was destijds beloofd dat die uren toch mee zouden tellen voor de berekening van hun pensioen.

Lees meer »
Ryanair bijt in het zand in strijd tegen vliegtaks
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ryanair bijt in het zand in strijd tegen vliegtaks

De vliegtaks of inschepingstaks die de federale regering in 2022 heeft ingevoerd heeft de toets bij het Grondwettelijk Hof doorstaan. De beroepen van luchtvaartmaatschappij Ryanair, de Belgische Federatie voor de Luchtvaart en twee piloten van privévliegtuigen zijn door het hof ongegrond verklaard.

Lees meer »