Krantenkoppen

ANALYSE. Hoe Israël de propagandaoorlog rond Al-Shifa-ziekenhuis verliest: “We zien overal aanwezigheid van Hamas”

Het Israëlisch leger worstelt om het kloppend hart van terreurbeweging Hamas onder het Al-Shifa-ziekenhuis aan te tonen. Tot dusver ontbreekt overtuigend bewijs. Het leger is van plan om de zoektocht voort te zetten en daar álle tijd voor te nemen. Maar heeft het leger die tijd wel? “Uiterste voorzichtigheid nodig om te zien of ingangen geen boobytraps zijn.”

Meer krantenkoppen in België

“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11

Dat er ‘slechts’ drie slachtoffers zijn gevallen en iedereen bij bewustzijn was, is voor iedereen een grote opluchting. Maar de materiële schade na de kettingbotsing op de A11 in Knokke-Heist is wel zéér groot. Tien wagens en twee vrachtwagens deelden in de brokken. “Ik begon te slingeren bij het afremmen en plots reden twee andere wagens me aan.”
The post

Lees meer »
De Ronaldo van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Ronaldo van West-Vlaanderen

Haar favoriete West-Vlaamse woord is preus… Wel, wij zijn ‘stief preus’ dat ook Emma Meesseman zich nu officieel Ambassadeur van onze provincie mag noemen. Want zeg nu zelf: een groter boegbeeld kunnen we ons toch niet wensen? 1,93 meter pure West-Vlaamse klasse. Dus ja, haar eretitel is o zo verdiend na haar gouden jaar. Emma
The post De Ronaldo van

Lees meer »
Verklapte Nederlandse vertaling van boek over Britse koningshuis de naam van de “racistische royal”? Boek tijdelijk uit de rekken
VRT NWS
VRT NWS

Verklapte Nederlandse vertaling van boek over Britse koningshuis de naam van de “racistische royal”? Boek tijdelijk uit de rekken

De Nederlandse vertaling van een controversieel boek over de Britse royals is gisteren onmiddellijk uit de rekken gehaald. "Eindstrijd" vertelt "het pijnlijke verhaal van het Britse koningshuis dat in grote crisis verkeert. Vol exclusieve onthullingen". In de Nederlandse vertaling zou een onthulling te veel geslopen zijn. Namelijk dat koning Charles degene zou zijn geweest die een opmerking zou hebben gemaakt

Lees meer »
Brusselse sirenes krijgen vanaf 2025 een geluidsgrens: “Moet slaapkwaliteit Brusselaars verbeteren”
VRT NWS
VRT NWS

Brusselse sirenes krijgen vanaf 2025 een geluidsgrens: “Moet slaapkwaliteit Brusselaars verbeteren”

De sirenes van nieuwe hulpverleningsvoertuigen in Brussel zullen vanaf 2025 minder lawaai maken. Het geluidsniveau van ambulances, politie- en brandweerwagens mag vanaf dan nog maximaal 100 decibel bedragen. ’s Nachts gaat die norm nog verder omlaag, tot 90 decibel. "Een ambitieus niveau dat de slaapkwaliteit van de Brusselaars zal verbeteren", zegt minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo).

Lees meer »
Kinderen adopteren uit Marokko, Gambia en Haïti niet meer mogelijk
VRT NWS
VRT NWS

Kinderen adopteren uit Marokko, Gambia en Haïti niet meer mogelijk

Het is niet meer mogelijk voor Vlaamse wensouders om een kind te adopteren uit Marokko, Gambia en Haïti. Dat heeft Bruno Vanobbergen van het Vlaams Agentschap Opgroeien aangekondigd tijdens de commissie Welzijn in het parlement. De crisis in de sector blijft ondertussen duren, de oppositie pleit voor een tijdelijke stop van adopties uit het buitenland.

Lees meer »
Al 120 doden na overstromingen in Kenia
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al 120 doden na overstromingen in Kenia

De overstromingen die al wekenlang aanhouden in verschillende regio’s van Kenia, hebben al aan minstens 120 mensen het leven gekost. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken van het Oost-Afrikaanse land, Raymond Omollo, dinsdag gezegd.

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering  iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »
Poetin stuurt kannibalen naar het front
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Poetin stuurt kannibalen naar het front

Minstens twee veroordeelde kannibalen hebben zich onlangs bij het Russische leger gevoegd in de strijd tegen Oekraïne. De twee zouden weer op vrije voeten zijn na een presidentieel pardon door Vladimir Poetin. Dat hebben verschillende Russische media gemeld.

Lees meer »