Krantenkoppen

Bakkerijgroep Aernoudt komt naar Varsenare

In het pand in de Gistelsteenweg waar tot voor kort restaurant De Notelaar huisde, opent in februari een winkel van de grote bakkerijgroep Aernoudt. Deze Oost-Vlaamse groep wil nu ook in onze provincie voet aan de grond krijgen.

Afgelopen zomer maakten Gerd Neirinck (55) en Achiel Van Steenkiste (74) bekend dat ze zouden stoppen met restaurant De Notelaar in de Gistelsteenweg 136 in Varsenare. Het pand was verkocht en zou een andere bestemming krijgen. Nu is ook duidelijk wat die bestemming precies zal zijn. In februari volgend jaar opent er een vestiging van de grote Oost-Vlaamse bakkerijgroep Aernoudt. Bakkerij Aernoudt werd 85 jaar geleden opgericht en kende doorheen de jaren een enorme expansie, in die zin dat Aernoudt nu al meer dan 40 verkooppunten heeft, voornamelijk in Oost-Vlaanderen. Bij een groot aantal van die winkels hoort overigens ook een tearoom. Inderdaad ‘winkels’ want de vestigingen zijn geen warme bakkerijen en worden centraal beleverd via een atelier in Gentbrugge.

Sinds kort is daar ook een bakkersatelier in Ruddervoorde bijgekomen. Bij de bakkerijgroep wordt bevestigd dat er een vestiging in Varsenare komt maar veel willen ze er voorlopig nog niet over kwijt. Het is wel duidelijk dat er massaal nieuwe medewerkers gezocht worden. Voor de nieuwe vestiging in Varsenare worden een winkelverantwoordelijke en een winkelmedewerker gezocht. Het bedrijf wil duidelijk ook een stevige voet aan de grond krijgen in onze provincie want op de website van het bedrijf blijkt dat er ook een ook een winkel in Ichtegem komt waarvoor een winkelverantwoordelijke en assistent-winkelverantwoordelijke gezocht wordt. En ook in Aalter, inderdaad Oost-Vlaanderen, maar op een locatie erg dicht bij de provinciegrens, komt er een winkel van Aernoudt. Ook de opening van het bakkersatelier in Ruddervoorde moet gezien worden in de verdere expansie van het bedrijf naar West-Vlaanderen toe. (PDV)

Alle info vind je op: https://bakkerijaernoudt.be.

The post Bakkerijgroep Aernoudt komt naar Varsenare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Pientere suggesties tijdens kindergemeenteraad: van verplichte fietshelm tot workshop graffiti
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pientere suggesties tijdens kindergemeenteraad: van verplichte fietshelm tot workshop graffiti

Op vrijdag 24 november kwam de kindergemeenteraad samen in het gemeentehuis. Zestien zestien 11- en 12-jarigen uit de basisscholen van Alveringem, Stavele en Leisele namen eraan deel. Er werden enkele pientere suggesties gedaan, de ene al meer realistisch dan de andere. Twee grote thema’s kwamen naar voren: verkeersveiligheid enerzijds – de fietshelm verplichten, automobilisten sensibiliseren
The post Pientere suggesties tijdens

Lees meer »
Oostende kent culinaire revival
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oostende kent culinaire revival

Vijftien vermeldingen in de nieuwe Gault&Millau, waaronder vijf stijgers en vier nieuwe namen. Het was ooit anders. Oostende beleeft na mindere tijden een culinaire revival. De jarenlange inspanningen voor en investeringen in de troeven van de Oostendse gastronomie renderen, tot vreugde van het toeristisch bestel in de Stad aan Zee. “Toerisme is ook eten en drinken”, luidt het. Zo veroverde

Lees meer »
Europarlementslid Marc Tarabella ondergaat hartoperatie
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Europarlementslid Marc Tarabella ondergaat hartoperatie

Europees Parlementslid Marc Tarabella, die geviseerd wordt in het gerechtelijk onderzoek rond Qatargate, heeft vrijdag een hartoperatie ondergaan. De operatie is succesvol verlopen, hij zou het ziekenhuis Sint-Lukas in Brussel binnenkort mogen verlaten. Dat meldt Tarabella zelf op X.

Lees meer »
REPORTAGE. “Dat dit bestaat in België!” Onze reporter ging skiën in de Hoge Venen (en de kostprijs verbaasde haar)
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

REPORTAGE. “Dat dit bestaat in België!” Onze reporter ging skiën in de Hoge Venen (en de kostprijs verbaasde haar)

“Dit, in België, wonderbaarlijk toch?” In de Alpen openen dit weekend zowat alle skipistes, maar Vlaamse wintersporters hoeven het niet zo ver te zoeken. Het skigebied in Ovifat verwelkomde óók zijn eerste skiërs en tal van Vlamingen vonden hun weg ernaartoe. Twee kilometer piste, veel vin chaud en pakken charme: daar was onze reporter graag bij. En de opvallende prijzen

Lees meer »
Handelsovereenkomst tussen EU en Zuid-Amerikaanse landen dreigt opnieuw vertraging op te lopen: “Aangezien ik het thuis niet kan uitleggen, zal ik het ook niet verdedigen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Handelsovereenkomst tussen EU en Zuid-Amerikaanse landen dreigt opnieuw vertraging op te lopen: “Aangezien ik het thuis niet kan uitleggen, zal ik het ook niet verdedigen”

De onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en vier Zuid-Amerikaanse landen lijkt extra vertraging op te lopen. Volgens de Franse president Emmanuel Macron zijn de toezeggingen op het gebied van milieu die Brussel heeft gekregen, namelijk niet voldoende. Daarmee boort hij recente hoop op een spoedig akkoord weer de grond in.

Lees meer »
Vliegverkeer München tijdelijk opgeschort en lawinegevaar in Oostenrijk: hevige sneeuwval zorgt voor heel wat hinder in Europa
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vliegverkeer München tijdelijk opgeschort en lawinegevaar in Oostenrijk: hevige sneeuwval zorgt voor heel wat hinder in Europa

Onder meer de Duitse deelstaat Beieren lijdt onder hevige sneeuwval. Het vliegverkeer op de luchthaven van München is dan weer tijdelijk opgeschort door de slechte weersomstandigheden. Tot nu toe zijn ongeveer 320 van de 760 geplande vluchten geannuleerd. Ook Oostenrijk, Zwitserland en het Schotse Glasgow worden getroffen door ijzige kou en sneeuwval. In het westen van Oostenrijk wordt gewaarschuwd voor

Lees meer »
Emma Plasschaert kandidaat-lid voor Atletencommissie IOC
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Emma Plasschaert kandidaat-lid voor Atletencommissie IOC

Zeilster Emma Plasschaert is een van de 32 kandidaten voor een zitje in de Atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité IOC, zo werd woensdag na afloop van het Uitvoerend Comité bekendgemaakt.
The post Emma Plasschaert kandidaat-lid voor Atletencommissie IOC appeared first on KW.be.

Lees meer »
Extra fietsparkings voor Winter in Oostende en kerstshopping in het centrum
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Extra fietsparkings voor Winter in Oostende en kerstshopping in het centrum

Oostende is dé winterstad bij uitstek, met dit jaar een schaatspiste in het Leopoldpark, een kerstmarkt op het Wapenplein en de Lichttunnel als grootste publiekstrekker. Tegelijk zien we in december traditioneel extra eindejaarsdrukte bij de Oostendse horeca en handel. Om iedereen een veilige plek te bieden om de fiets te parkeren en om de mobiliteit te optimaliseren, plaatst de stad

Lees meer »