Krantenkoppen

Barnum mag zich de meest verkeersveilige middelbare school van de provincie noemen

Barnum is verkozen tot de meest verkeersveilige secundaire school van West-Vlaanderen. Een hele prestatie om leerlingen van het middelbaar op sleeptouw te nemen rond verkeersveiligheid. “We hebben er een jaar keihard aan gewerkt.”

De provincie West-Vlaanderen reikt ieder jaar een prijs uit aan de meest verkeersveilige lagere en middelbare school. Dit jaar toonde Barnum in Roeselare zich de beste. “In een secundaire school is het niet gemakkelijk om de leerlingen rond dit thema bij de les te houden. Deze erkenning is dan ook erg mooi”, zegt directeur Serge Verlinde.

De school werkte het voorbije jaar op verschillende manieren rond verkeersveiligheid. Zo leren de eerstejaars hun fietsvaardigheid verbeteren tijdens een educatieve fietstocht en krijgen ze een fluohesje. “Onze vaste gemachtigd opzichter speelt ook een belangrijke rol. Zij spreekt de leerlingen aan wanneer bijvoorbeeld hun fietslicht defect is. Is dat de dag nadien nog zo, dan krijgen de ouders van de leerling een e-mail”, zegt preventieadviseur Katrien Abbeloos.

Gepimpte fietsenstalling

De school organiseerde in mei ook een Be Safe-dag waar alle aspecten van veiligheid aan bod kwamen. “Maar we kunnen ook rekenen op een sterke ouderraad. Die organiseerde onder andere een verkeersquiz en helpt ook financieel bij projecten rond verkeersveiligheid. Dankzij hun steun kon bijvoorbeeld onze fietsenstalling gepimpt worden door de leerlingen”, aldus Abbeloos.

Ook het stadsbestuur hielp mee om van Barnum een verkeersveilige school te maken. Zo kreeg de omgeving van de school afgelopen zomer extra veilige accenten. “Sinds 2020 zijn er al 49 schoolomgevingen in Roeselare aangepakt. Volgend jaar staan de laatste vier op de planning”, zegt schepen van Mobiliteit Stefaan Van Coillie (CD&V).

Hij woonde samen met onder andere korpschef Curd Neyrinck maandagochtend de prijsuitreiking bij. Barnum krijgt van de provincie 500 euro om te investeren in verkeersveiligheid en 30 tickets voor het pretpark Bellewaerde.

The post Barnum mag zich de meest verkeersveilige middelbare school van de provincie noemen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Liefst 22 Ruiseleedse handelaars nemen deel aan eindejaarsactie met Unizo: massa aankoopbonnen te winnen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Liefst 22 Ruiseleedse handelaars nemen deel aan eindejaarsactie met Unizo: massa aankoopbonnen te winnen

Niet minder dan 22 Ruiseleedse handelaars zetten dit jaar in samenwerking met Unizo hun beste beentje voor tijdens een eindejaarsactie, die loopt van 1 tot en met 31 december. Ditmaal zijn er zoals vorig jaar geen wijnflessen te winnen, maar aankoopbonnen van 10 euro. Dankzij een kraslotje ziet een klant meteen of hij of zij iets gewonnen heeft.
The post

Lees meer »
Tien jaar na dodelijk arbeidsongeval bij Total in Antwerpen: werkgever ook schuldig in beroep
VRT NWS
VRT NWS

Tien jaar na dodelijk arbeidsongeval bij Total in Antwerpen: werkgever ook schuldig in beroep

Team Industrial Services Belgium is ook in beroep veroordeeld voor een arbeidsongeval in 2013 in de Antwerpse haven, waarbij twee arbeiders om het leven kwamen. Het bedrijf moet 36.000 schadevergoeding betalen. Twee arbeiders moesten lekdichtingswerken uitvoeren aan een klep in de Total-raffinaderij. Maar dat gebeurde aan de verkeerde klep, met een ontploffing tot gevolg. Volgens de rechter stroomde de informatie

Lees meer »
Topgevel van nieuwbouw valt op dak van naastgelegen woning in Beernem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Topgevel van nieuwbouw valt op dak van naastgelegen woning in Beernem

Dinsdagmiddag werd de brandweer opgeroepen om een stabiliteitscontrole te doen van een woning in de Lattenklieverstraat in Sint-Joris, bij Beernem. Maandagavond kwam daar de gevel van een nieuwbouw op het dak van de naastgelegen woning terecht.
The post Topgevel van nieuwbouw valt op dak van naastgelegen woning in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »
Amper maand na geboorte dochtertje: relatiebreuk voor Neymar na gelekte berichten met OnlyFans-model
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Amper maand na geboorte dochtertje: relatiebreuk voor Neymar na gelekte berichten met OnlyFans-model

Opnieuw een relatiebreuk voor de Braziliaanse stervoetballer Neymar Jr (31). Zijn relatie met WAG Bruna Biancardi (29) – met wie hij vorige maand nog een dochter kreeg – is afgesprongen, amper enkele dagen nadat Neymar naaktfoto’s gevraagd zou hebben aan Aline Farias, een OnlyFans-model. Zij lekte eerder deze week privéberichten op ‘X’, die verzonden zouden zijn door de Braziliaan.

Lees meer »
LIVE BELGIË-SCHOTLAND (vrijdag, 20.30u). Red Flames doen oproep om Den Dreef vol te krijgen voor cruciale Nations League-matchen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE BELGIË-SCHOTLAND (vrijdag, 20.30u). Red Flames doen oproep om Den Dreef vol te krijgen voor cruciale Nations League-matchen

De Red Flames staan voor een cruciaal tweeluik in de Nations League. Als ze beide wedstrijden – vrijdag 1 december thuis tegen Schotland en volgende week woensdag 5 december in Nederland – winnen, zijn ze zeker van groepswinst. Die groepswinst levert een ticket voor de Final Four op, waar dan weer twee tickets te verdienen zijn voor de Olympische Spelen

Lees meer »
Modezaak ‘La Belle Fille’ breidt uit in Veldegem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Modezaak ‘La Belle Fille’ breidt uit in Veldegem

In een ruimer nieuw pand tegenover de markt van Veldegem heeft damesmodezaak ‘La Belle Fille’ voortaan een nieuwe stek. Er is veel meer ruimte voor voldoende nieuwe collecties en om meer klanten rustig de tijd geven. Om dames betaalbaar een geknipte outfit te laten vinden.
The post Modezaak ‘La Belle Fille’ breidt uit in Veldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »
Russische minister spreekt dreigende taal: “Moskou is klaar voor een conflict met de NAVO”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Russische minister spreekt dreigende taal: “Moskou is klaar voor een conflict met de NAVO”

Een rechtstreeks conflict tussen Rusland en de NAVO valt niet uit te sluiten. Dat beweert de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov (63) in een interview met de Russische krant ‘Izvestia’. Volgens Rjabkov zijn goede relaties tussen Rusland en de NAVO zo goed als “onmogelijk”. “Als de westerse landen denken dat we hen nodig hebben, dan vergissen ze zich”,

Lees meer »