Krantenkoppen

Barsten in alibi van verdachte drievoudige moord Kessel-Lo: “Hij zei dat hij die avond nog bij Rikki moest zijn”

Waar was Michaël D. (38) de nacht van 10 op 11 juni 2022 tussen half 12 en 3 uur? Speurders proberen het tijdsgebruik tijdens die cruciale uren van de nieuwe verdachte in het drievoudige moorddossier uit Kessel-lo te reconstrueren. Een eerder alibi kwam volgens zijn beste vriend op losse schroeven te staan. “Hij zei dat hij die avond nog bij Rikki moest zijn, toch zie ik hem niet in staat om drie mensen zo beestachtig om te brengen.”

Meer krantenkoppen in België

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken

Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo

Lees meer »
Uitstel gevechtspauze: “Intriest voor de burgers in Gaza”
VRT NWS
VRT NWS

Uitstel gevechtspauze: “Intriest voor de burgers in Gaza”

De gevechtspauze in Gaza is met minstens een dag uitgesteld. Dat heeft de topman van de Israëlische Nationale Veiligheidsraad gezegd. De pauze zou vier dagen duren. In ruil voor de humanitaire pauze zou Hamas 50 Israëlische gijzelaars vrijlaten. Intussen is de situatie van de burgers in Gaza onrustwekkend.

Lees meer »
KIJK. “Dat zie je niet vaak, hé”: Noa Lang toont emotionele kant wanneer moeilijke jeugdjaren ter sprake komen in interview
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. “Dat zie je niet vaak, hé”: Noa Lang toont emotionele kant wanneer moeilijke jeugdjaren ter sprake komen in interview

Noa Lang (24) laat zich vaak van zijn stoerste kant zien, maar de Nederlandse aanvaller heeft ook een klein hartje. In de podcast ‘Spelershome’ van zijn club PSV wordt Lang emotioneel als enkele mooie woorden van zijn moeder over Langs jeugd ter sprake komen. Hij spreekt vervolgens ook over de mentale problemen die hij als tiener moest overwinnen.

Lees meer »
U kan niet langer peter of meter van een kindje zijn bij SOS Kinderdorpen: “We plaatsen de kinderen boven onze eigen inkomsten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

U kan niet langer peter of meter van een kindje zijn bij SOS Kinderdorpen: “We plaatsen de kinderen boven onze eigen inkomsten”

“Beste, u zal geen brieven of foto’s van uw pete- of metekindje van SOS Kinderdorpen meer ontvangen.” Bijna 4.000 sponsors ontvingen die opmerkelijke boodschap. Daarmee stappen ze af van het traditionele peter- en meterschap van individuele kindjes. Woordvoerder Michael De Leener legt uit waarom: “We zullen onszelf volledig moeten heruitvinden.”

Lees meer »
Tien mensen geëvacueerd na gasophoping in kelder, straat in Woumen uur afgesloten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tien mensen geëvacueerd na gasophoping in kelder, straat in Woumen uur afgesloten

De drukke Woumenweg in Woumen bij Diksmuide was donderdag meer dan een uur afgesloten nadat er zich in een kelder gas had opgehoopt. Er werden door de hulpdiensten geen risico’s genomen. “Ook tien bewoners van de omliggende woningen werden geëvacueerd tot alles terug veilig was”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. Ook een bakkerij moest even dicht.
The post Tien

Lees meer »
Stoppen met alcohol heeft blijvende impact op Evi Hanssen: “Mijn man trekt ook steeds minder een fles open”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Stoppen met alcohol heeft blijvende impact op Evi Hanssen: “Mijn man trekt ook steeds minder een fles open”

Evi Hanssen (45) noemde zichzelf een sociaal aanvaardbare drinker. Tot ze de (tap)kraan dichtdraaide en besefte dat de impact van haar alcoholgebruik immens was. Hoe haar leven er beter op is geworden, vertelt ze met veel humor in haar voorstelling ‘Sinds ik niet meer drink’ en nu ook in ‘Dag Allemaal’, waar ze maar liefst tien impactvolle veranderingen in haar

Lees meer »
MARTELMOORD. Aangevallen met taser, geschopt en verbrand met een kookplaat: hoe Hilal (33) 4 dagen hallucinante gruwel onderging voor gestolen coke
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

MARTELMOORD. Aangevallen met taser, geschopt en verbrand met een kookplaat: hoe Hilal (33) 4 dagen hallucinante gruwel onderging voor gestolen coke

Morgen gaat in Tongeren het grootste assisenproces ooit van start in Limburg. Dertien beschuldigden staan terecht voor de zogenaamde ‘martelmoord’ op Hilal Makhtout (33). Die ging aan de haal met coke, cannabis en de opbrengst van drugshandel. En zoiets doe je blijkbaar niet ongestraft. Vier dagen lang onderging hij zware folteringen.

Lees meer »
OPROEP. Sta jij uitzonderlijk veel in de file?
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

OPROEP. Sta jij uitzonderlijk veel in de file?

2023 is het zwaarste filejaar in meer dan tien jaar. Meer ongevallen, meer vrachtwagens en meer wegenwerken doen de snelwegen dichtslibben, vooral dan in de provincie Antwerpen. Wij zijn op zoek naar de mensen die dat elke dag urenlang zelf ondervinden.

Lees meer »
Molenbeek opent eerste antidiscriminatieloket van België
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Molenbeek opent eerste antidiscriminatieloket van België

Sint-Jans-Molenbeek krijgt binnenkort een antidiscriminatieloket. De Brusselse gemeente is daarmee de eerste in België die een dergelijk loket zal hebben, zegt de Molenbeekse gemeenteraad donderdag in een mededeling. Bedoeling is discriminatie op vlak van werk en huisvesting tegen te gaan.

Lees meer »
EXCLUSIEF. Gevechtspauze in Gaza: maar Israël en Hamas zullen niet stilzitten. Wat zullen beide kanten tijdens de 4 dagen doen? Kolonel Housen analyseert
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. Gevechtspauze in Gaza: maar Israël en Hamas zullen niet stilzitten. Wat zullen beide kanten tijdens de 4 dagen doen? Kolonel Housen analyseert

Israël heeft ingestemd met een tijdelijk staakt-het-vuren in Gaza, zodat 50 gijzelaars kunnen worden geruild voor Palestijnse gevangenen. Op humanitair vlak een opluchting: maar Israël en Hamas zullen de komende dagen niet stilzitten. Wat staat er aan elke kant op de planning? Hoe zullen de gijzelaars worden overgeleverd? En wat betekent dit voor de oorlog? Oud-kolonel Housen analyseert: “Dit kan

Lees meer »