Krantenkoppen

Berlijn plant bouw van magneetzweeftrein

Berlijn is van plan een magneetzweeftrein te gaan testen, op een spoor van vijf kilometer lang. Dat meldt de lokale christendemocraten (CDU), aan de macht in de Duitse hoofdstad.

Meer krantenkoppen in België

Vier ondernemers laten zich inspireren door retailcoaches
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vier ondernemers laten zich inspireren door retailcoaches

KERNpunt, de vzw die instaat voor de uitrol van het detailhandelsbeleid van de provincie, bundelt de krachten met de gemeente en biedt een coach-ingtraject aan. Vier lokale ondernemers tekenden op het aanbod in. Ze krijgen de komende maanden advies en inspiratie van een retailcoach, op maat van hun zaak. Het doel hiervan is voor een nieuwe economische dynamiek te zorgen

Lees meer »
Bouwplannen rond Keizerspark worden hervat: “Budget is nu lager dan eerst geraamd”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bouwplannen rond Keizerspark worden hervat: “Budget is nu lager dan eerst geraamd”

De gemeenteraad van Wingene keurde de nieuwe studieopdracht voor het Keizerspark goed. Eind 2022 werd beslist om het vorige ontwerp niet te gunnen door de fors gestegen bouwkosten. Na een grondige herwerking van het eisenpakket en programma, kunnen de architecten weer aan de slag.
The post Bouwplannen rond Keizerspark worden hervat: “Budget is nu lager dan eerst geraamd” appeared first

Lees meer »
PROMOJAGERS SUPERTIP. Pizza van Dr. Oetker voor minder dan helft van de prijs: “1,34 euro in plaats van 2,79 euro”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PROMOJAGERS SUPERTIP. Pizza van Dr. Oetker voor minder dan helft van de prijs: “1,34 euro in plaats van 2,79 euro”

Liefhebbers van de pizza’s van Dr. Oetker kunnen dezer dagen een koopje doen. Volgens Gunther Devisch van Promojagers België is er een 2+2 gratis-actie bij verschillende supermarkten, onder meer Lidl, Carrefour en Match. Maar Colruyt spant de kroon. “Daar betaal je maar 1,34 euro in plaats van 2,79 euro vanaf drie stuks. Het is zeker de moeite om een voorraad

Lees meer »
Voka en Natuurpunt in debat: “Stel eindelijk een grens aan het protest tegen vergunningen” “Hoezo? Slechts 1% van de vergunningen komt voor de rechter”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Voka en Natuurpunt in debat: “Stel eindelijk een grens aan het protest tegen vergunningen” “Hoezo? Slechts 1% van de vergunningen komt voor de rechter”

Het Vlaams Parlement keurt deze maand het langverwachte stikstofdecreet goed. Daardoor zouden de Vlaamse natuurgebieden beter beschermd moeten worden en zouden bedrijven minder snel hun vergunning kunnen verliezen. Maar daarmee zijn zeker niet alle problemen opgelost. In een dubbelinterview met ondernemersorganisatie Alfaport-Voka en Natuurpunt blijkt dat er met het stikstofakkoord wel stappen vooruit zijn gezet, maar dat er nog steeds

Lees meer »
Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits kwam naar Wingene om het project voor de automatische uitbetaling van de geboortepremies officieel te bekrachtigen. Ouders ontvangen vanaf nu hun geboortepremie automatisch en hoeven zich geen zorgen te maken over de administratieve formaliteiten.
The post Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt appeared first on KW.be.

Lees meer »
COLUMN. “Laura Tesoro mag vanavond schitteren op VTM. Opgelet Jens!”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

COLUMN. “Laura Tesoro mag vanavond schitteren op VTM. Opgelet Jens!”

Vanavond start de nieuwe feelgoodshow ‘Starstruck’ op VTM met als host Laura Tesoro. VTM op zijn best: puur entertainment en spektakel. Maar vooral ook Laura Tesoro op haar best. Eindelijk van onder de vleugels van een ervaren co-host. Zij ownt de show, zoals ze dat zelf zou zeggen, en hoe. Een bewijs dat VTM in zijn jonge talenten traag maar

Lees meer »
Bib koopt boek van Laurinus
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bib koopt boek van Laurinus

Op een veiling bij Sotheby’s New York kocht de Openbare Bibliotheek een boek uit de collectie van de Brugse bibliofiel Marcus Laurinus (1525-1581). Deze aanwinst is een belangrijke aanvulling voor de bib: een zeldzaam boek van de belangrijkste boekverzamelaar uit de 16de eeuw keert terug naar zijn thuisstad. Het boek zal in 2024 deel uitmaken
The post Bib koopt boek

Lees meer »
KIJK. Doelman Vandenberghe bezorgt KV Kortrijk met rake kopbal nog punt: “Helaas was het te koud om mijn kleren uit te spelen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Doelman Vandenberghe bezorgt KV Kortrijk met rake kopbal nog punt: “Helaas was het te koud om mijn kleren uit te spelen”

Eupen leek op weg naar een gouden driepunter, maar Tom Vandenberghe redde in de absolute slotfase een punt voor KV Kortrijk. De doelman van de West-Vlamingen ging mee op hoekschop en kopte de gelijkmaker tegen de netten. “Het is een moment om te koesteren, want dit maak ik waarschijnlijk nooit meer mee”, sprak Vandenberghe achteraf.

Lees meer »