Krantenkoppen

Biotechbedrijf Oxurion, voormalig Thrombogenics, vraagt faillissement aan

09:55 Ook de laatste poging van het biotechbedrijf Oxurion – dat ooit 1,7 miljard euro waard was – om een oogmedicijn te creëren, is mislukt. ‘Dit is het einde’, zegt CEO Tom Graney.

Meer krantenkoppen in België

“Opnieuw verdwijnt het kindergeld in de zakken van de Vlaamse regering”: Groen vraagt zich af waar 317 miljoen euro naartoe is
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Opnieuw verdwijnt het kindergeld in de zakken van de Vlaamse regering”: Groen vraagt zich af waar 317 miljoen euro naartoe is

De Vlaamse regering houdt 317 miljoen euro, bestemd om het kindergeld te bekostigen, achter. Dat zegt Groen, die de begrotingstabellen heeft uitgeplozen. “In plaats van het aan de gezinnen te geven, blijft het geld bij de regering plakken”, zegt covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. Waaraan wordt het dan wel uitgegeven? En tot hoeveel euro’s lopen gezinnen zo mis?

Lees meer »
Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas

De Palestijnse activiste Ahed Tamimi (22), die begin november op de Westelijke Jordaanoever werd opgepakt door het Israëlische leger, staat volgens Israëlische media op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag vrijgelaten zullen worden in ruil voor Israëlische gijzelaars. Tamimi duikt al sinds haar 11de op in protestvideo’s en groeide uit tot een icoon van het Palestijnse verzet.

Lees meer »
Chinese ziekenhuizen overvol met kinderen door luchtwegeninfecties: moeten we ons zorgen maken? Marc Van Ranst licht toe
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Chinese ziekenhuizen overvol met kinderen door luchtwegeninfecties: moeten we ons zorgen maken? Marc Van Ranst licht toe

In China nemen de gevallen van luchtwegaandoeningen bij kinderen razendsnel toe. In sommige regio’s liggen de ziekenhuizen overvol met zieke kinderen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is ernstig bezorgd en heeft een officieel verzoek gestuurd naar China om meer gedetailleerde informatie te krijgen. De bevolking werd intussen opgeroepen om “maatregelen te nemen” om zichzelf te beschermen. We vroegen aan viroloog Marc Van

Lees meer »
“Rivieren moeten opnieuw kronkelen om wateroverlast tegen te gaan”: wetenschapsjournalist Jacotte Brokken legt uit 
VRT NWS
VRT NWS

“Rivieren moeten opnieuw kronkelen om wateroverlast tegen te gaan”: wetenschapsjournalist Jacotte Brokken legt uit 

"Als rivieren meer zouden meanderen, dan zou er minder wateroverlast zijn", stelt wetenschapsjournalist Jacotte Brokken in "Goeiemorgen morgen!" op Radio2. In de jaren 70 en 80 werden er veel rivieren in Vlaanderen rechtgetrokken. Dat was makkelijker voor de scheepvaart en om watermolens te laten werken. "Maar voor mens en dier heeft dat rechttrekken van de waterlopen grote gevolgen."

Lees meer »
“Brad Pitt hult zich in stilzwijgen over het spraakmakende Instagrambericht van zijn zoon, dat spreekt boekdelen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Brad Pitt hult zich in stilzwijgen over het spraakmakende Instagrambericht van zijn zoon, dat spreekt boekdelen”

De entourage van Brad Pitt reageert voor het eerst op de explosieve Instagrampost van zijn zoon Pax (19). Hij bestempelde de Hollywoodster als een “klootzak van wereldklasse”. “Maar dat is helemaal niet waar”, bevestigt een bron dicht bij de acteur. “Brad heeft groot respect voor al zijn kinderen, en het is deprimerend om te zien dat dit beeld wordt verspreid.”

Lees meer »