Krantenkoppen

Brouwerij Rodenbach aan de haal met brons, zilver én goud op Brussels Beer Challenge: “Dit is een enorme eer”

Een perfect parcours voor Rodenbach tijdens de Brussels Beeer Challenge. In de categorie Flanders Red Ale wint de Roeselare brouwerij een bronzen, zilveren award.

Drie dagen lang proefde het Brussels Beer Challenge-panel van 95 internationaal gereputeerde bierkenners 1.811 bieren uit 38 landen.

De deelnemende bieren werden verdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, type en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

De professionele jury bekroonde Brouwerij Rodenbach met liefst drie podiumplaatsen. Rodenbach Grand Cru werd een gouden award toegekend, Rodenbach Classic een zilveren en tot slot kreeg Rodenbach Alexander brons.

Grote eer

“Voor ons is dit een grote eer en een bevestiging van de kwaliteit die het brouwersteam dag na dag nastreeft”, zegt Peter Buelens, public relations en communication manager.

“De Britse bierkenner Michael Jackson noemde Rodenbach ooit het meest verfrissende bier ter wereld. Om tot dit resultaat te komen, voltrekt zich een maanden- en jarenlang rijpingsproces op de 294 foeders die de brouwerij rijk is. De keldermeesters blenden jong en gerijpt bier tot de fruitige Rodenbach Classic, de meer complexe Rodenbach Grand Cru, de verfijnde Rodenbach Vintage evenals tot de afgeleide fruitbieren Fruitage by Rodenbach en Rodenbach Alexander.”

Recent lanceerde de brouwerij nog de limited edition Rodenbach Evolved.

The post Brouwerij Rodenbach aan de haal met brons, zilver én goud op Brussels Beer Challenge: “Dit is een enorme eer” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift trekt in bij Travis Kelce voor ‘oefenronde’ in nieuwe villa van 6 miljoen dollar: “Als alles goed gaat, verhuist ze definitief”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Taylor Swift trekt in bij Travis Kelce voor ‘oefenronde’ in nieuwe villa van 6 miljoen dollar: “Als alles goed gaat, verhuist ze definitief”

Taylor Swift (33) en Travis Kelce (34) zijn klaar voor de volgende stap in hun relatie. De popster is ondertussen ingetrokken in de nieuwe villa – van wel 6 miljoen dollar – die Kelce speciaal voor haar gekocht zou hebben. Het gaat voorlopig nog om een ‘oefenronde’, aldus een insider. Maar als die goed verloopt, zal de popster er “voor goed” gaan wonen.

Lees meer »
Vrouw van hoofd Oekraïense militaire inlichtingen vergiftigd
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vrouw van hoofd Oekraïense militaire inlichtingen vergiftigd

De vrouw van Kyrylo Boedanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, is volgens lokale media vergiftigd. Na enkele dagen misselijkheid is ze in het ziekenhuis opgenomen, melden Oekraïense media. Ze zou met zware metalen zijn vergiftigd, die ongebruikelijk zijn in het dagelijks leven. Officieel is er nog geen bevestiging daarvoor.

Lees meer »
Elke stad heeft eigen regels voor laden en parkeren: “Als dit zo voortgaat, wordt het duurder om je wagen op te laden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Elke stad heeft eigen regels voor laden en parkeren: “Als dit zo voortgaat, wordt het duurder om je wagen op te laden”

Wie zijn elektrische wagen op straat parkeert en oplaadt, doet maar beter eerst grondig zijn huiswerk. Overal in Vlaanderen gelden er andere regels en tarieven: van eindeloos gratis blijven staan tot vier uur gratis met parkeerschijf of gratis tot de parkeersensor daar anders over beslist. Het is een kluwen, dat niet zonder gevolgen blijft. Hoe zit dat precies in de

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
Meest tolerante klimaatconferentie ooit of net niet? “Geen plaats voor afwijkende meningen in Dubai”
VRT NWS
VRT NWS

Meest tolerante klimaatconferentie ooit of net niet? “Geen plaats voor afwijkende meningen in Dubai”

In Dubai gaat morgen de klimaatconferentie COP28 van start. Alle landen die het VN-klimaatverdrag (UNFCCC) hebben ondertekend, zijn uitgenodigd. Vaak vindt aan de vooravond van de jaarlijkse conferentie een klimaatprotest plaats, maar dat is niet het geval in Dubai. "In de Verenigde Arabische Emiraten is er een nultolerantie voor afwijkende meningen", getuigt Joey Shea, onderzoeker voor Human Rights Watch.

Lees meer »
ANALYSE. 3,5 vierkante meter. Dat blijft er over per persoon als Israël het offensief op de Gazastrook hervat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ANALYSE. 3,5 vierkante meter. Dat blijft er over per persoon als Israël het offensief op de Gazastrook hervat

De oppervlakte van een tweepersoonsbed. Dat wil Israël de Palestijnen op de Gazastrook nog gunnen per persoon. Het houdt het been voorlopig stijf tegen de Amerikaanse druk om de oorlog te stoppen. Burgers die niet willen sterven, moeten maar hun toevlucht nemen tot de ‘humanitaire zone’ die daarvoor is afgebakend. Maar die is dus onooglijk klein. Vraag is hoe ver

Lees meer »
Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn roeping kreeg ik als barman in het leger”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn roeping kreeg ik als barman in het leger”

Café Djings langs de Beversesteenweg wordt al 32 jaar gerund door Filip Vanhee (55). Zijn echtgenote Sabine Devlies (53), zelf dochter uit een Izegems café, runt aan de overkant de gelijknamige frituur. “Het café heeft hier jaren gedraaid op het werkvolk van VDL, in de volksmond Jonckheeres.”
The post Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn

Lees meer »
KIJK – Loods met kippen uitgebrand in Anzegem, rookontwikkeling van ver te zien
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KIJK – Loods met kippen uitgebrand in Anzegem, rookontwikkeling van ver te zien

In Anzegem is dinsdagvoormiddag brand uitgebroken in een loods met kippen bij Legkippen Desloovere. Het gebouw is volledig uitgebrand, zegt brandweerzone Fluvia. Mogelijk zijn asbestdeeltjes vrijgekomen. De rookontwikkeling was alvast van ver te aanschouwen.
The post KIJK – Loods met kippen uitgebrand in Anzegem, rookontwikkeling van ver te zien appeared first on KW.be.

Lees meer »
Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”
VRT NWS
VRT NWS

Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”

Gelijkekansencentrum Unia heeft opnieuw cijfers gepubliceerd over het aantal meldingen van antisemitisme. "Sinds de heropflakkering van het conflict tussen Israël en Hamas op 7 oktober, kregen we al 62 meldingen die we kunnen linken aan Jodenhaat", zegt Els Keytsman, directeur van Unia. "Het is hoog tijd dat we de angstgevoelens van de Joodse gemeenschap serieus nemen."

Lees meer »