Krantenkoppen

Brouwerij Ter Dolen haalt vier medailles binnen op Brussels Beer Challenge

België is met tachtig bekroonde bieren opnieuw de grote winnaar geworden van de Brussels Beer Challenge (BBC). Brouwerij Ter Dolen (Helchteren) haalde vier medailles binnen. Italië heeft 37 medailles binnengehaald en legt daarmee beslag op een verrassende twee plaats. Nederland (34 medailles) vervolledigt het podium, zo is maandag bekendgemaakt bij de prijsuitreiking op de Horeca Expo in Gent.

Meer krantenkoppen in België

Studenten Vives Roeselare brouwen aardappelbier
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Studenten Vives Roeselare brouwen aardappelbier

Louise Ruysschaert, Florian Vandenbussche, Jana Vanluchene, Hanne Van Gheluwe en Manuela Landerwyn, vijf studenten agro- en biotechnologie van Vives Roeselare, lanceren via hun studentenproject een aardappelbier onder de naam Patatje om aardappelverspilling tegen te gaan. Het bier werd gebrouwen bij Fort Lapin in Brugge.
The post Studenten Vives Roeselare brouwen aardappelbier appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Hij kan fantastisch zingen”: Gert Verheyen toont zangtalent in ‘De slimste mens’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij kan fantastisch zingen”: Gert Verheyen toont zangtalent in ‘De slimste mens’

In ‘De slimste mens ter wereld’ onthult James Cooke (39) woensdagavond het verborgen talent van Gert Verheyen (53). Kijkend Vlaanderen kon vorig jaar al genieten van “de prachtige stem” van de voetbalanalist tijdens ‘Over de oceaan’, waar hij een duet zong met Annelien Coorevits. Vanavond geeft James opnieuw een hint: “Hij kan werkelijk prachtig zingen.” En vervolgens zingt Gert opnieuw

Lees meer »
Negen kandidaat-overnemers, Amerikaanse miljardair op bezoek, maar toch hapte Verhaeghe niet: zo mislukte verkoop van Club Brugge
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Negen kandidaat-overnemers, Amerikaanse miljardair op bezoek, maar toch hapte Verhaeghe niet: zo mislukte verkoop van Club Brugge

Club Brugge blijft de komende jaren in handen van Bart Verhaeghe en Jan Boone. Blauw-zwart had nochtans een geheimhoudingsovereenkomst met elf geïnteresseerde partijen getekend en voerde de afgelopen maanden gesprekken met negen potentiële kandidaten, waaronder de Amerikaanse miljardair David Blitzer. En toch besloot Verhaeghe uiteindelijk de meerderheid van de aandelen (minstens voorlopig) in eigen handen te houden. Hoe de verkoop

Lees meer »
RAPPORT. Het profiel van mensen die zelfmoord plegen is complete spiegelbeeld van zij die een poging ondernamen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

RAPPORT. Het profiel van mensen die zelfmoord plegen is complete spiegelbeeld van zij die een poging ondernamen

Elke dag ondernamen in 2022 25 Vlamingen een zelfmoordpoging – opvallend genoeg vooral jonge vrouwen. Van de tieners die jonger zijn dan 18 jaar en zichzelf van het leven willen beroven is zelfs 70 procent een meisje. Ondanks dat duizelingwekkende cijfer is het aantal suïcidepogingen de laatste twee decennia wel met een kwart gedaald. Hoe komt dat? En vooral: wat

Lees meer »
Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”

Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi heeft kritische bedenkingen bij de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever het voorbije weekend. Volgens Mahdi komt de N-VA-houding grofweg neer op: “opkomen in Wallonië om (centrum)rechtse partijen te verzwakken, iedereen jarenlang gijzelen in communautaire loopgraven en iedere federale hervorming voor de koopkracht en zorg van mensen nu al weigeren”. “Vermoeiend”, zo verzucht de cd&v-voorzitter op X,

Lees meer »
Slagerij ’t Kippenhok in Roksem viert 20ste verjaardag met spaaractie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Slagerij ’t Kippenhok in Roksem viert 20ste verjaardag met spaaractie

Op 21 november was het precies 20 jaar geleden dat ’t Kippenhok langs de Zeeweg zijn deuren opende. Uitbaters Marianne Knockaert (51) en Stefaan Vandamme (52) waagden toen de sprong met een niet zo evidente slagerij.
The post Slagerij ’t Kippenhok in Roksem viert 20ste verjaardag met spaaractie appeared first on KW.be.

Lees meer »
Margriet Hermans blikt in ‘Mijn eerste reis’ terug op zware burn-out: “Half jaar op een camping in Spanje geleefd”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Margriet Hermans blikt in ‘Mijn eerste reis’ terug op zware burn-out: “Half jaar op een camping in Spanje geleefd”

“Niemand zag mijn kwaliteiten. Nooit en nergens.” In ‘Mijn eerste reis’ keert Margriet Hermans (69) donderdag terug naar 1979, toen ze in Madrid probeerde recht te krabbelen na een zware burn-out. Een aartsmoeilijke periode, maar uiteindelijk volgde de ‘catharsis van haar leven’. “Ik heb in Spanje mijn spaarcenten opgeleefd, en dat waren er echt niet veel.”

Lees meer »
Uniek dubbelconcert onder de noemer ‘Formidabele Kerstmis’: “We kiezen voor herkenbare muziek”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Uniek dubbelconcert onder de noemer ‘Formidabele Kerstmis’: “We kiezen voor herkenbare muziek”

Onder de noemer ‘Formidabele Kerstmis’ serveren het Koninklijk koor Amuzang uit Tielt, het Koninklijk koor Crescendo uit Meulebeke en de Meulebeekse Koninklijke harmonie Vreugd in Deugd een dubbelconcert. Op zaterdag 9 december treden ze om 19.30 uur op in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke, en op zondag 10 december om 16 uur in de Sint-Jozefskerk in Tielt.
The post Uniek dubbelconcert

Lees meer »