Krantenkoppen

Burgerbeweging Hart Voor Zwijndrecht neemt juridische stappen tegen fusie

De fusie tussen Zwijndrecht, Kruibeke en Beveren wordt aangevochten door misnoegde inwoners. Burgerbeweging Hart Voor Zwijndrecht ondersteunt een beroep bij de Raad van State en dient een klacht in bij het Agentschap Binnenlands Bestuur. Volgens de burgerbeweging is de beslissing ondemocratisch en de inwoners zouden ook te veel nadelen ondervinden door de fusie.

Meer krantenkoppen in België

Torhoutse postzegelclub heeft zegels klaar over 40 jaar aardewerkmuseum
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Torhoutse postzegelclub heeft zegels klaar over 40 jaar aardewerkmuseum

Er wordt voorlopig nauwelijks ruchtbaarheid aan gegeven, maar het Museum Torhouts Aardewerk bestaat 40 jaar. In Brussel wordt dan weer een andere verjaardag gevierd, met name 130 jaar art nouveau, de internationale kunststroming met architect Victor Horta zo’n beetje als grondlegger. De Torhoutse postzegelclub KVBP besloot de twee jubilea aan elkaar te koppelen.
The post Torhoutse postzegelclub heeft zegels klaar

Lees meer »
Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigt na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigt na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in

Het nieuwste rapport van het OCAD werpt een zeer nauwkeurige blik op de stijgende binnenlandse spanning. In de vijf weken na de aanval van 7 oktober door Hamas op Israëlische doelwitten waren er in België 69 terreurdreigementen. Daarvan hebben er liefst 39 een rechtstreekse link met het Israëlisch-Palestijns conflict. Burgemeesters moeten een toenemend aantal verdachte individuen in het oog zien

Lees meer »
LIVE F1 ABU DHABI. George Russell snelste in eerste vrije oefensessie
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE F1 ABU DHABI. George Russell snelste in eerste vrije oefensessie

Max Verstappen gaat zondag op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi op jacht naar vier op een rij. Na zijn zeges in 2020, 2021 en 2022 wil de Limburgse wereldkampioen superjaar 2023 afsluiten met de 19de grandprixzege van het jaar. Volg in onderstaande liveblog de ontwikkelingen op de voet rond de traditionele afsluiter van het formule 1-seizoen.

Lees meer »
Vertraging in de bouwsector door slechte weer: “Na al die zachte winters zijn we dit niet meer gewoon”
VRT NWS
VRT NWS

Vertraging in de bouwsector door slechte weer: “Na al die zachte winters zijn we dit niet meer gewoon”

Voor het eerst dit najaar zakken de temperaturen richting het vriespunt. Bovenop de vele regen van de voorbije weken wordt nu ook nog eens sneeuw voorspeld. De bouwsector beziet het met argusogen. Want aanhoudend slecht weer betekent noodgedwongen vertragingen en boze klanten. "Maar we kunnen moeilijk aan een dak werken wanneer de regen er de hele tijd afloopt", vertelt aannemer

Lees meer »
“Niet bezig met vertrek”: Cian Uijtdebroeks gaat niet in op transfergeruchten, maar wil ook niet bevestigen dat hij bij BORA-hansgrohe blijft
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Niet bezig met vertrek”: Cian Uijtdebroeks gaat niet in op transfergeruchten, maar wil ook niet bevestigen dat hij bij BORA-hansgrohe blijft

In zijn geboortestad Hannuit wordt Cian Uijtdebroeks (20) vanavond gehuldigd voor zijn uitstekend wielerjaar 2023. “Leuk dat ze het allemaal hebben opgevolgd”, zei de renner die natuurlijk vragen kreeg over zijn toekomst bij BORA-hansgrohe. “Er wordt heel veel gezegd en veel daarvan is niet juist”, sprak Uijtdebroeks aan VTM Nieuws.

Lees meer »
Beschuldigde wil toch Franstalig proces over kappersmoord in De Panne
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Beschuldigde wil toch Franstalig proces over kappersmoord in De Panne

Op de preliminaire zitting van het assisenproces tegen Abdellatif Belarbi (50) heeft de verdediging gevraagd om het dossier alsnog naar een Franstalig hof van assisen te sturen. De Marokkaanse kapper staat terecht voor de moord op Alban Demora (31), die begin september 2020 in De Panne met messteken om het leven werd gebracht.
The post Beschuldigde wil toch Franstalig

Lees meer »
Ex-opleider van Union en STVV reageert in open brief over jeugdtransfers: “Veel kleinere clubs werken met principes die meer dan 100 jaar oud zijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-opleider van Union en STVV reageert in open brief over jeugdtransfers: “Veel kleinere clubs werken met principes die meer dan 100 jaar oud zijn”

Het HLN-artikel over de speelminuten voor eigen jeugd in België doet veel stof opwaaien. Union en STVV trokken aan de alarmbel over de structuur van het jeugdvoetbal, en hekelen dat het systeem jonge talenten naar de topclubs drijft. Maar er is een andere zijde van de medaille, zegt Wim Declercq, die voor beide clubs werkte als jeugdopleider.

Lees meer »
Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen

De Franse regering zal in 2025 een aanbesteding lanceren voor de bouw van nieuwe windmolenparken op zee. Die moeten in 2035 goed zijn voor 10 gigawatt (GW) capaciteit, zo heeft president Emmanuel Macron dinsdag aangekondigd. De capaciteit zal zo meer dan verdubbelen.

Lees meer »