Krantenkoppen

Charleroi maakt langparkeren in buurt van luchthaven betalend

Het gemeentebestuur van Charleroi wil reizigers van Brussels South Charleroi Airport ontmoedigen om in de buurt van de luchthaven te parkeren. In de omgeving zal langparkeren daarom betalend worden. Dat heeft schepen van Mobiliteit Xavier Desgain bekendgemaakt tijdens een gemeenteraadszitting.

Meer krantenkoppen in België

Buikpijn door gluten? Gevoeligheid zit soms tussen de oren
VRT NWS
VRT NWS

Buikpijn door gluten? Gevoeligheid zit soms tussen de oren

Hoe gevoelig je bent voor het eten van gluten zit voor een stuk tussen de oren. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Leeds. De verwachting dat gluten maag-darmklachten gaat veroorzaken, speelt een belangrijke rol bij het al dan niet ervaren van die klachten. Ook als je er geen eet, kan het idee alleen al klachten

Lees meer »
LIVE GROEP C. Rodrygo maakt al gelijk nadat net de zoon van Atlético-trainer Diego Simeone Napoli deed vieren bij Real
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE GROEP C. Rodrygo maakt al gelijk nadat net de zoon van Atlético-trainer Diego Simeone Napoli deed vieren bij Real

In groep C van de Champions League is Real Madrid al zeker van een plaats in de volgende ronde. Kan de Koninklijke zich tegen Napoli ook verzekeren van groepswinst? De Italianen kunnen dan weer hún ticket voor de knock-outfase veiligstellen, al zijn ze daarvoor ook afhankelijk van het resultaat van Braga tegen Union Berlin. Volg de wedstrijden in onze liveblog!

Lees meer »
Niet zo onschuldig als het lijkt: radicaal-rechtse internetgebruikers maken met hulp van AI haatdragende memes
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Niet zo onschuldig als het lijkt: radicaal-rechtse internetgebruikers maken met hulp van AI haatdragende memes

Op het eerste gezicht lijkt er niets mis met deze foto’s. Wie goed kijkt, herkent antisemitische, racistische en nazisymbolen in deze beelden. Steeds vaker schakelen radicaal-rechtse internetgebruikers artificiële intelligentie in om subtiele haatdragende memes te creëren. Op deze manier slagen dergelijke internetgebruikers erin om de richtlijnen van reguliere sociale media te omzeilen en de beelden te verspreiden.

Lees meer »
Dreigend jobverlies bij bpost zet regeringspartijen tegenover elkaar: “In elk scenario zal bedeling van kranten duurder worden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dreigend jobverlies bij bpost zet regeringspartijen tegenover elkaar: “In elk scenario zal bedeling van kranten duurder worden”

Het ziet ernaar uit dat de subsidie van 125 miljoen euro per jaar voor de bedeling van kranten en tijdschriften verdwijnt. Daarover is een akkoord in de maak binnen de regering. Maar zowel uitgevers als postbedrijf bpost vrezen de gevolgen. Wordt een krantenabonnement duurder? Of komt er nog een fiscale korting via de belastingbrief? En wat met de duizenden banen

Lees meer »

Hoe herstellen we het vertrouwen in de politiek?

Het vertrouwen in de politiek is helemaal zoek, zo bleek uit het opinieonderzoek De Stemming van De Standaard. Veel Vlamingen geven aan dat politici geen idee hebben van wat belangrijk is voor de burgers, laat staan dat ze erin zouden slagen om die zaken om te zetten in beleid. En toch zijn het de mensen met de macht, die in

Lees meer »
KIJK. ‘J’aime la vie’van Mathias Sercu in première: “Toen mijn zoon kanker kreeg, wou ik de film niet meer draaien”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. ‘J’aime la vie’van Mathias Sercu in première: “Toen mijn zoon kanker kreeg, wou ik de film niet meer draaien”

Een film die er hard inhakt, maar toch ook de glimlach om de mond tovert. Donderdag ging ‘J’aime la vie’ in première: een film over een alleenstaande moeder die de diagnose kanker krijgt. Regisseur Mathias Sercu kreeg het idee voor de film toen hij te horen kreeg dat zijn broer aan de ziekte leed. Net toen de opnames moesten beginnen

Lees meer »
LIVE TOULOUSE-UNION (21u). Wie zet Blessin naast Amoura in de spits? Ruim 700 fans meegereisd naar Zuid-Frankrijk
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE TOULOUSE-UNION (21u). Wie zet Blessin naast Amoura in de spits? Ruim 700 fans meegereisd naar Zuid-Frankrijk

Belangrijke afspraak voor Union in het zuiden van Frankrijk. Want achter het ongenaakbare Liverpool liggen de drie ploegen in poule E op een zakdoek bij elkaar. Toulouse telt 6 punten, Union 4 en LASK Linz staat op 3 stuks. Op de slotspeeldag speelt Union tegen (het B-elftal van?) Liverpool. De nummers twee plaatsen zich voor de poulefase van de Europa

Lees meer »
Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar

De Verenigde Arabische Emiraten hebben vrijdag een nieuw klimaatfonds aangekondigd. Het fonds, dat de naam Altérra meekreeg en zal worden voorgezeten door COP28-president Sultan al-Jaber, wordt in eerste instantie gespekt met een cheque ter waarde van 30 miljard dollar (27,5 miljard euro). De doelstelling is om, mede door de inbreng van privébedrijven, tegen 2030 250 miljard dollar te mobiliseren.

Lees meer »