Krantenkoppen

Ciro (36) uit Kortrijk behaalt brons op WK pizzabakken in Italië: “Met zijn gefrituurde lekkernij”

Op woensdag 15 november nam Ciro de Cicco (36) van Pizzeria Sofia in Kortrijk deel aan de negende editie van de ‘Campionata Mondiale Pizza Doc’ in Salerno, Italië. De enige in België verblijvende Napolitaanse pizzaiolo behaalde de derde plaats in de categorie ‘pizza fritta’.

Meer dan 600 pizzaiolo’s (pizzabakkers) van over de hele wereld namen deel aan zes verschillende disciplines. Pizza fritta is een Napolitaanse specialiteit waar pizzadeeg gefrituurd wordt in plaats van in de oven te bakken. “Door de pizza te frituren wordt de pizza zacht vanbinnen en krokant vanbuiten”, vertelt Sofie Delbeke, eigenaar van Pizzeria Sofia. “Ik was heel blij en trots om Ciro en zijn beker in Kortrijk te mogen verwelkomen vrijdag. Pizza fritta stond reeds enige tijd op de kaart en nu kunnen we niet anders dan er binnenkort opnieuw mee uit te pakken.”

Pizzeria Sofia op Sint-Maartenskerkhof 8 is open voor lunch en diner van woensdag tot en met zondag.

The post Ciro (36) uit Kortrijk behaalt brons op WK pizzabakken in Italië: “Met zijn gefrituurde lekkernij” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gezinsbond plant geboorteboom
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gezinsbond plant geboorteboom

Met het aanplanten van een geboorteboom wil de Gezinsbond van Ardooie en Koolskamp in de gemeente een blijvende en groeiende herinnering neerpoten aan de kinderen die tussen 1 januari 2022 en 31 december 2022 geboren zijn.
The post Gezinsbond plant geboorteboom appeared first on KW.be.

Lees meer »
Red Bull Street Style is helemaal uitverkocht: ontdek hier hoe je donderdag bij HLN tóch exclusief naar het event kan kijken
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Red Bull Street Style is helemaal uitverkocht: ontdek hier hoe je donderdag bij HLN tóch exclusief naar het event kan kijken

De absolute wereldtop van het freestyle-voetbal strijdt komende donderdag in Brussel (Docks Dome) om het Red Bull Street Style Global Championship, zeg maar het officieuze wereldkampioenschap. Het belooft een ongezien spektakel te worden event zelf is helemaal uitverkocht, maar bij HLN kan u als abonnee wel nog exclusief naar het spektakel kijken!

Lees meer »
Sverre Magnus, zoon van Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit wordt 18: “Prins in de schaduw van zijn zus”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Sverre Magnus, zoon van Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit wordt 18: “Prins in de schaduw van zijn zus”

Feest in de Noorse koninklijke familie. Prins Sverre Magnus, de zoon van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit, wordt zondag 18. Als derde in lijn voor de troon, is hij de ‘reservekoning’ van Noorwegen en toch is er weinig bekend over prins Sverre. Een portret door onze royalty-expert. “Sverre Magnus zoekt nooit de media-aandacht op.”

Lees meer »
Natalie Bassingtwaigte uit ‘Buren’ woont nog samen met ex-man, maar heeft nu relatie met vrouw: “Gek, maar het werkt”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Natalie Bassingtwaigte uit ‘Buren’ woont nog samen met ex-man, maar heeft nu relatie met vrouw: “Gek, maar het werkt”

“Het is wel een beetje gek, maar we wonen zelfs nog samen.” Ja, Natalie Bassingthwaighte (48), Izzy Hoyland uit ‘Buren’, en haar ex-man blijven heel erg close. Ook al heeft zij een nieuwe relatie, met een vrouw die haar naar eigen zeggen héél gelukkig maakt. “Ik heb mijn ex om raad gevraagd”, vertelt ze. Hoe gaat het nog met de

Lees meer »
Samen Lezen staat in het teken van ‘Leeftijd’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Samen Lezen staat in het teken van ‘Leeftijd’

Deze maand vond de voorlaatste editie van dit jaar plaats van Samen Lezen. Dit initiatief, in het leven geroepen door de plaatselijke bib, blijft een succesnummer.
The post Samen Lezen staat in het teken van ‘Leeftijd’ appeared first on KW.be.

Lees meer »
Dit moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dit moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen

Enig idee wat uw spaarboekje effectief opbrengt? Uw bank zal u daarover voortaan veel transparanter moeten informeren. “De bank zal de spaarder binnenkort op rekeningen met een beter rendement wijzen”, zegt staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand. Onder haar impuls sloot de regering vandaag een protocol met de bankensector. Wat kan je met de nieuwe spaarcalculator? En welke maatregelen moeten tot

Lees meer »
De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”

Ejjet gezien? De Mugge van Brugge speelt deze maand niet één maar twee eindejaarsshows: naast zijn vaste wintershow voor VBRO is er nu ook de eindejaarsconference ‘Ejjet gezien’, waarin hij Brugge fileert aan de hand van sketches, typetjes en humor.
The post De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”

Lees meer »
KIJK. Iserbyt, die ganzen moet trotseren, na winst in Flamanville: “Met Grote Drie erbij zal het niet meer voor winst zijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Iserbyt, die ganzen moet trotseren, na winst in Flamanville: “Met Grote Drie erbij zal het niet meer voor winst zijn”

Eli Iserbyt (26, Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zijn tweede Wereldbekerzege van het seizoen gepakt in Flamanville. De Belgische renner deelde zijn wedstrijd perfect in en liet Pim Ronhaar (22, Baloise Trek Lions) – die nog derde werd achter Van der Haar – in de voorlaatste ronde achter. De leider in de Wereldbeker deelde ook zijn (realistische) blik over de komst van

Lees meer »
Pientere suggesties tijdens kindergemeenteraad: van verplichte fietshelm tot workshop graffiti
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pientere suggesties tijdens kindergemeenteraad: van verplichte fietshelm tot workshop graffiti

Op vrijdag 24 november kwam de kindergemeenteraad samen in het gemeentehuis. Zestien zestien 11- en 12-jarigen uit de basisscholen van Alveringem, Stavele en Leisele namen eraan deel. Er werden enkele pientere suggesties gedaan, de ene al meer realistisch dan de andere. Twee grote thema’s kwamen naar voren: verkeersveiligheid enerzijds – de fietshelm verplichten, automobilisten sensibiliseren
The post Pientere suggesties tijdens

Lees meer »
Twintigers over de impact van de scheiding van hun ouders: “Ik ben nu 23 en nog steeds leef ik uit een valies”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Twintigers over de impact van de scheiding van hun ouders: “Ik ben nu 23 en nog steeds leef ik uit een valies”

“Vroeger worstelde ik met: Bij wie ga ik Nieuwjaar vieren? Nu met: Hoe ga ik dat later doen wanneer ik kinderen heb en mijn ouders samen wil uitnodigen?” Scheiden is lijden, zo ervaarden ook deze jongeren. In haar podcast ‘Split’, voor De Warmste Week, praat ervaringsdeskundige Emma Bale met bekende kinderen van gescheiden ouders. Drie onbekende Emma Bales doen hier

Lees meer »
Pieter en Aurélie nemen keurslagerij van zijn ouders over: “Wat verjongd en uitgebreid”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pieter en Aurélie nemen keurslagerij van zijn ouders over: “Wat verjongd en uitgebreid”

Pieter Lampaert (36) en zijn partner Aurélie Depuydt (32) hebben de keurslagerij van Pieters ouders in de Ieperstraat overgenomen. Ignace en Liliane vonden na 39 jaar dat het tijd was om te genieten van hun pensioen. De nieuwe uitbaters zijn erin gevlogen en presenteren volgend weekend hun eindejaarsassortiment.
The post Pieter en Aurélie nemen keurslagerij van zijn ouders over: “Wat

Lees meer »