Krantenkoppen

Computerwinkel onder de rook… nadat golden retriever inbraakalarm activeert

Net voor 12 uur liep bij de hulpdiensten een melding binnen van een brand gebouw in de Brugse Steenweg in het centrum van Veurne. Daar zit computerspeciaalzaak Verinco gevestigd.

Passanten die de zaak voorbij wandelden hoorden er het brandalarm afgaan en zagen hoe rook vanonder de deur kwam. De zaak was op dat moment gesloten. Omdat ze ook niet wisten of er iemand thuis was belden de passanten de hulpdiensten op. Zowel de politie als brandweerposten Veurne en Oostduinkerke werden gealarmeerd en maakten zich op voor de interventie. Al gauw bleek echter dat er van een brand geen sprake was.

Rook door Baloe

“De zaak was op dat moment gesloten en we waren even weg”, klinkt het bij Verinco. “De zaak is uitgerust met een inbraakalarm en die stond op toen we vertrokken. Onze golden retriever Baloe was echter plots de zaak binnengewandeld, wat hij anders niet doet. Omdat hij heen en weer bleef wandelen detecteerde het inbraakalarm op minstens twee plaatsen beweging en daarom spoot de machine de zaak meteen onder de rook, om zo eventuele dieven het zicht te belemmeren. Nadat ik melding kreeg van het alarm verwittigde ik meteen de alarmcentrale maar intussen bleek de brandweer al opgeroepen te zijn. Zij konden gelukkig snel terugkeren. De hele zaak zat dan wel onder de rook, na een tiental minuutjes ventileren was alles verdwenen en konden we ‘s middags openen. Dankzij Baloe weten we nu wel weer dat ons alarm erg efficiënt is.” (JH)

The post Computerwinkel onder de rook… nadat golden retriever inbraakalarm activeert is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN ISRAËL. Israël laat 30 Palestijnse gevangenen vrij – Hamas draagt gijzelaars in Gaza over aan Rode Kruis
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

TERUGLEZEN ISRAËL. Israël laat 30 Palestijnse gevangenen vrij – Hamas draagt gijzelaars in Gaza over aan Rode Kruis

Tien Israëlische gijzelaars zullen vandaag worden vrijgelaten in ruil voor 30 Palestijnse gevangenen. Dat meldt een bron dicht bij de extremistische Palestijnse organisatie Hamas. De noodhulp van de Verenigde Naties heeft intussen het noorden van Gaza bereikt. Ondanks de wapenstilstand tussen Israël en Hamas is een vuurgevecht uitgebroken in Gaza. Daarmee is het staakt-het-vuren dan ook “geschonden”, klinkt het. Lees

Lees meer »
Houthulst plant extra gemeenteraad voor nieuwe concessie La Kantina
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Houthulst plant extra gemeenteraad voor nieuwe concessie La Kantina

La Kantina, de cafetaria van de vrijetijdscampus, staat al ruim tien maanden leeg. Op de gemeenteraad vroeg Nick Geers (N-VA) dan ook een stand van zaken in de zoektocht naar nieuwe uitbaters. Burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) antwoordde dat er een extra gemeenteraad ingelast wordt om de concessie weer open te zetten.
The post Houthulst plant extra gemeenteraad voor nieuwe concessie

Lees meer »
“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme

De potjes kookten deze week stevig over voor en tijdens het duel tussen Brazilië en Argentinië. Het kwam onder meer tot een aanvaring tussen Lionel Messi (36) en Rodrygo (22) – beelden van het akkefietje worden gretig gedeeld. Terwijl de vader van de Braziliaan scherp is voor Messi, veroordeelt de speler van Real Madrid zelf de vele racistische opmerkingen die

Lees meer »