Krantenkoppen

Conner Rousseau durft auto niet meer in eigen garage te parkeren na doodsbedreigingen van “groep mensen”

Conner Rousseau (31) is met de dood bedreigd, zo bevestigt de politie van Sint-Niklaas die de bedreigingen “ernstig” noemt en een onderzoek is gestart. Nog volgens de politie zou het gaan om een “groep mensen” die Rousseau iets zou willen aandoen. De voormalige Vooruit-voorzitter durft zijn auto niet meer in zijn garage te parkeren, uit schrik dat men hem daar zou opwachten.

Meer krantenkoppen in België

Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen die uit Zeebrugge kwam
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen die uit Zeebrugge kwam

Ruim vier jaar nadat 39 migranten dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in het Verenigd Koninkrijk, is een lid van de mensensmokkelbende veroordeeld. Een vervoerder uit Noord-Ierland heeft zeven jaar gevangenisstraf gekregen, zo oordeelde de Old Bailey Criminal Court in Londen donderdag. De 26-jarige man werd gedreven door hebzucht toen hij en anderen bij verschillende keren migranten het land in

Lees meer »
Nieuwe talkshow van Jan Jaap van der Wal is opnieuw een flop: “Te niche”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nieuwe talkshow van Jan Jaap van der Wal is opnieuw een flop: “Te niche”

Het Nederlandse publiek lijkt maar niet warm te worden van Jan Jaap van der Wal (44). De Nederlandse presentator kwam al verschillende keren op de buis met een talkshow, maar dat blijkt telkens geen succes te zijn. Donderdag stelde hij zijn nieuwe programma ‘Voor de show’ in Nederland voor, maar zelfs tijdens de prime time haalt het slechts 439.000 kijkers.

Lees meer »
Vijfde (H)eerlijk Welzijnsontbijt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vijfde (H)eerlijk Welzijnsontbijt

De pastorale eenheid Elisabet organiseert op zondag 3 december het vijfde (H)eerlijk Welzijnsontbijt, onder de noemer ‘Samen tegen Armoede’. Het ontbijt wordt geserveerd van 8 tot 10 uur in de feestzaal van Ter Deeve, Bonestraat 24. Er wordt gewerkt in twee shifts, van 8 tot 9 uur en van 9 tot 10 uur. Volwassenen betalen
The post Vijfde (H)eerlijk Welzijnsontbijt

Lees meer »
Ex-MNM-dj Wanne Synnave keert na storm over grensoverschrijdend gedrag terug naar theater: “Ik heb geleerd uit mijn fouten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-MNM-dj Wanne Synnave keert na storm over grensoverschrijdend gedrag terug naar theater: “Ik heb geleerd uit mijn fouten”

Wanne Synnave (27), ex-dj op radiozender MNM als sidekick van Peter Van de Veire, is opnieuw aan de slag in de showbizz. Het vooronderzoek naar de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag is afgesloten. Maar de klachten maakten wel een abrupt einde aan zijn mediacarrière. Nu – een jaar later – pikt Synnave zijn leven weer op met een nieuwe job in

Lees meer »
Dertig straten in Hoeselt krijgen nieuwe naam
VRT NWS
VRT NWS

Dertig straten in Hoeselt krijgen nieuwe naam

In Hoeselt krijgen dertig straten een nieuwe naam. Dat is beslist op de gemeenteraad. Omdat Bilzen en Hoeselt gaan fuseren, moeten in totaal vijftig straatnamen die identiek zijn of erg op elkaar lijken een nieuwe naam krijgen. Zo worden bijvoorbeeld misverstanden bij noodgevallen vermeden. Inwoners hebben nog dertig dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de voorgestelde straatnamen.

Lees meer »
Jimmy Frey voelt zich in de steek gelaten door collega’s: “Will Tura krijgt groot eerbetoon, maar mij zijn ze allemaal vergeten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Jimmy Frey voelt zich in de steek gelaten door collega’s: “Will Tura krijgt groot eerbetoon, maar mij zijn ze allemaal vergeten”

“Lang geleden – en dit heb ik nog nooit verteld – was een vriendin zwanger van mij”, onthult zanger Jimmy Frey (84) in ‘Dag Allemaal’. In het interview blikt hij ook terug op zijn rijkgevulde carrière. “Ik heb 2,5 miljoen singles verkocht en wel twintig hits gehad. Maar heel vreemd, op de radio draaien ze alleen nog ‘Saragossa’”, klinkt het.

Lees meer »
Elf doden bij aanval van Islamitische Staat in Irak
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Elf doden bij aanval van Islamitische Staat in Irak

In het oosten van Irak zijn zeker elf burgers om het leven gekomen toen mijnen ontploften bij het voorbijrijden van hun minibus. Het voertuig werd vervolgens ook onder vuur genomen door een sluipschutter. Dat is vernomen van twee veiligheidsfunctionarissen.

Lees meer »
Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld

Dit jaar heeft de politie van Brugge al 470 meldingen gekregen van intrafamiliaal geweld. Tot spijt van raadslid Karin Robert (Groen) wil Brugge bij gebrek aan Vlaamse subsidies geen veilig huis voor slachtoffers oprichten. Oostende, Kortrijk en Gent hebben zo’n huis wel.
The post Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »
27ste Nacht van de Koude Voeten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

27ste Nacht van de Koude Voeten

Op zaterdag 20 januari 2024 is men in Meulebeke toe aan een nieuwe editie van de Nacht van de Koude Voeten. Dit evenement, dat straks de 27ste editie beleeft, is in de Berengemeente uitgegroeid tot een waar fenomeen dat ook in de ruime regio reeds heel wat navolging kende. Langs nieuwe, onbekende en onverlichte paden
The post 27ste Nacht van

Lees meer »
Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan

De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voeren de druk op in de aanloop naar overleg met de directie vrijdag over de werkdruk van de piloten. Ze herhalen de dreiging om op 11 december te staken. De directie reageert dat ze nog altijd hoopt om “tot evenwichtige en langetermijnoplossingen” te komen.

Lees meer »