Krantenkoppen

Conner Rousseau durft auto niet meer in eigen garage te parkeren na doodsbedreigingen

Conner Rousseau (31) is met de dood bedreigd, zo bevestigt de politie van Sint-Niklaas die de bedreigingen “ernstig” noemt en een onderzoek is gestart. De voormalige Vooruit-voorzitter durft zijn auto niet meer in zijn garage te parkeren, uit schrik dat men hem daar zou opwachten.

Meer krantenkoppen in België

Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar

De Verenigde Arabische Emiraten hebben vrijdag een nieuw klimaatfonds aangekondigd. Het fonds, dat de naam Altérra meekreeg en zal worden voorgezeten door COP28-president Sultan al-Jaber, wordt in eerste instantie gespekt met een cheque ter waarde van 30 miljard dollar (27,5 miljard euro). De doelstelling is om, mede door de inbreng van privébedrijven, tegen 2030 250 miljard dollar te mobiliseren.

Lees meer »
Uitspraak in de klimaatzaak: minister Demir wil naar Hof van Cassatie, groene ministers plannen ambitieuzer klimaatbeleid
VRT NWS
VRT NWS

Uitspraak in de klimaatzaak: minister Demir wil naar Hof van Cassatie, groene ministers plannen ambitieuzer klimaatbeleid

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) overweegt de uitspraak aan te vechten die vandaag viel in de klimaatzaak. Dat maakte ze deze avond bekend. De andere betrokken ministers Khattabi (Ecolo), Van der Straeten (Groen) en Maron (Ecolo), van wie het beleid ook veroordeeld werd, willen de uitspraak daarentegen net aangrijpen om meer klimaatbeleid te voeren.

Lees meer »
KIJK. “Netanyahu, dit is het minste dat je kan doen”: Hamas geeft beelden vrij van emotionele gijzelaar die familie zou hebben verloren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. “Netanyahu, dit is het minste dat je kan doen”: Hamas geeft beelden vrij van emotionele gijzelaar die familie zou hebben verloren

“Premier Netanyahu, je hebt mijn familie vermoord”, zegt een heel emotionele Yarden Bibas in een video die is vrijgegeven door Hamas. De man werd op 7 oktober samen met zijn gezin ontvoerd door de terreurbeweging. Twee maanden later verklaren ze dat zijn vrouw Shiri Silberman-Bibas en kinderen Ariel (4) en Kfir (10 maanden) zijn omgekomen bij een Israëlische luchtaanval.

Lees meer »
Mensen sturen massaal schoentjes naar kip zonder tenen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Mensen sturen massaal schoentjes naar kip zonder tenen

Een Amerikaanse hondentrainster, Meesh Davignon, adopteerde een kip die de meeste van zijn tenen verloor door zogenaamde kalkpoten. Die worden veroorzaakt door mijten die zich tussen de schubben van de tenen en de poten bij kippen nestelen. Als de tenen en nagels volledig verkalkt zijn, brokkelen ze af. “Ik vond hem schattig”, zegt de Californische Davignon in The Washington Post

Lees meer »
Met dr. Vincent Van Belleghem verliest AZ Groeninge Kortrijk een gedreven arts
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Met dr. Vincent Van Belleghem verliest AZ Groeninge Kortrijk een gedreven arts

Op zaterdag 2 december wordt in de Kortrijkse Sint-Maartenskerk afscheid genomen van dr. Vincent Van Belleghem, anesthesist en urgentiearts, die op zaterdag 25 november op 58-jarige leeftijd thuis in Rollegem na ziekte overleden is. Hij was meer dan 25 jaar verbonden aan het AZ Groeninge waar hij laatst diensthoofd was van de spoedafdeling.
The post Met dr. Vincent Van Belleghem

Lees meer »
Ook volgend jaar een BK Gravel: tweede editie strijkt neer in Turnhout
VRT NWS
VRT NWS

Ook volgend jaar een BK Gravel: tweede editie strijkt neer in Turnhout

De tweede editie van het Belgisch Kampioenschap Gravel zal plaatsvinden in Turnhout. Net zoals vorig jaar mogen zowel profs als recreanten deelnemen aan het BK over onverharde wegen. De wedstrijd wordt op 1 mei gereden en volgt een parcours langs het Turnhouts Vennengebied, de gewestbossen van Ravels en Landschap De Liereman. Zowel de start als de aankomst liggen op de

Lees meer »
Tikkende tijdbom aan zee: KV Oostende snakt naar overname
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tikkende tijdbom aan zee: KV Oostende snakt naar overname

De tijd tikt in het nadeel van KV Oostende. De onderhandelingen over een nieuwe investeerder slepen aan, terwijl de club hoognodig vers kapitaal nodig heeft. Haalt KVO nog het einde van het jaar? De bekermatch tegen Genk van woensdagavond krijgt zo een wrange bijsmaak.
The post Tikkende tijdbom aan zee: KV Oostende snakt naar overname appeared first on KW.be.

Lees meer »
Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zal wel degelijk cassatieberoep aantekenen tegen de beslissing van het Brusselse hof van beroep, dat het Vlaams Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en de Belgische staat donderdag het bevel gaf om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55 procent te doen dalen in vergelijking met 1990. Dat heeft ze aangekondigd op Radio

Lees meer »
Driemaal provinciaal kampioen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Driemaal provinciaal kampioen

Okra heeft een sterke reputatie in het spelen van Viking Kubb. Niet alleen een eigen competitie, maar ook een vaste ploeg in het provinciaal kampioenschap. Die ploeg werd voor de derde maal provinciaal kampioen. Een prestatie voor een huldiging in het gemeentehuis. De drie spelers, Ivan Dendooven, Werner Hostijn en Germain Jacques, ontvingen samen met
The post Driemaal provinciaal kampioen

Lees meer »
Shop & Beleef legt klanten en handelaars in de watten in Menen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Shop & Beleef legt klanten en handelaars in de watten in Menen

De eindejaarsactie van Shop & Beleef in Groot Menen moet de drempelvrees van de inwoners om te shoppen in eigen stad doen vervagen. Het doel is om met dit mooie project de winkelstraten opnieuw vol te krijgen.
The post Shop & Beleef legt klanten en handelaars in de watten in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »