Krantenkoppen

De Loridanskring schenkt diepvrieskippen aan De Kapstok

Toneelvereniging De Loridanskring schenkt elk jaar een deel van de opbrengst van hun voorstellingen aan een goed doel. Er wordt steeds gezocht naar een link met hun vereniging en daarom werd er besloten om een bedrag van 500 euro te schenken aan De Kapstok, waar Jean-Pierre Mortier (lid van hun decorteam) als vrijwilliger werkzaam is. Omdat bij De Loridanskring het originele altijd om de hoek komt kijken, werd besloten het bedrag te schenken onder de vorm van diepvrieskippen, die voor wat afwisseling zorgen bij de voedselbedelingen. Onlangs werden symbolisch enkele kippen overhandigd aan Jean-Pierre en Maria Declerck. “Deze schenking is zeker welkom, want dit komt neer op zo’n 120 kippen die wij zullen kunnen bedelen”, laat Maria weten. (JG/foto Jan)

The post De Loridanskring schenkt diepvrieskippen aan De Kapstok is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“‘Ik maak je kapot’, zei mijn manager me vaak”: Belgische dance-zangeressen getuigen over wantoestanden in ‘Belpop’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“‘Ik maak je kapot’, zei mijn manager me vaak”: Belgische dance-zangeressen getuigen over wantoestanden in ‘Belpop’

Jessy De Smet (47), Silvy De Bie (42), Annemie Coenen (45) en Kate Ryan (43). In de jaren 2000 scheerden deze Belgische dancezangeressen hoge toppen. Maar achter hun monstersucces schuilt een zeer donkere kant. In ‘Belpop’, de documentairereeks over Belgische muziek op VRT Canvas, getuigen ze over de zware uitbuiting, die jarenlang verborgen bleef voor het publiek. “Het was een

Lees meer »
Patrick Geryl trekt straks de deur van de Zuid-Abdijmolen in Koksijde achter zich dicht: “Je hebt ogen op je rug nodig”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Patrick Geryl trekt straks de deur van de Zuid-Abdijmolen in Koksijde achter zich dicht: “Je hebt ogen op je rug nodig”

Een opmerkelijke vacature bij de gemeente Koksijde. De gemeente is op zoek naar een molenaar. Momenteel is Patrick Geryl (64) nog aan de slag als molenaar, maar volgend jaar gaat hij met pensioen.
The post Patrick Geryl trekt straks de deur van de Zuid-Abdijmolen in Koksijde achter zich dicht: “Je hebt ogen op je rug nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Tien volle Sportpaleizen voor Clouseau in amper één uur tijd. Goed voor 2.000 tickets per minuut en kreunende server
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tien volle Sportpaleizen voor Clouseau in amper één uur tijd. Goed voor 2.000 tickets per minuut en kreunende server

“We stonden te trillen op onze benen. Met letterlijk knikkende knieën.” Amper enkele uren nadat Vlaanderen hen met 120.000 verkochte tickets liefdevol aan de borst drukte, kunnen de broers Koen en Kris Wauters het zelf met moeite geloven. Het worden tien volle Sportpaleizen, concerten waarvan HLN trotse partner is. “We hadden stoute dromen, maar nu voelen we vooral dankbaarheid.”

Lees meer »
Nora Gharib poseert op protestfoto tegen oorlog in Gaza: “5.000 dode kinderen. Dat zijn er 5.000 te veel”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nora Gharib poseert op protestfoto tegen oorlog in Gaza: “5.000 dode kinderen. Dat zijn er 5.000 te veel”

“Meer dan 5.000 kinderen zijn al gedood in Gaza. 5.000! Dat zijn er 5.000 te veel. Staakt-het-vuren, NU.” Zo staat naast een indrukwekkende, aangrijpende foto van Nora Gharib (midden, met hoofddoek) tussen allemaal vrouwen en enkele mannen met een babypop in de armen. Ze deelt het beeld op haar Instagramprofiel, waar het al door duizenden mensen geliket werd.

Lees meer »
Vernieuwde Rekkemsestraat in Marke weer open voor verkeer
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vernieuwde Rekkemsestraat in Marke weer open voor verkeer

Vrijdag 24 november werd de Rekkemsestraat in Marke weer opengesteld voor het verkeer. De straat werd verkeersveiliger gemaakt met betere kruispunten, een asverschuiving en comfortabele fietssuggestiestroken.
The post Vernieuwde Rekkemsestraat in Marke weer open voor verkeer appeared first on KW.be.

Lees meer »
Wateroverlast komt uitvoerig ter sprake op gemeenteraad in Moorslede: “Gelukkig zijn er dit keer geen evacuaties nodig geweest”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wateroverlast komt uitvoerig ter sprake op gemeenteraad in Moorslede: “Gelukkig zijn er dit keer geen evacuaties nodig geweest”

De wateroverlast was donderdagavond de hoofdbrok tijdens de gemeenteraad van Moorslede. “We zijn een probleemgemeente. Niet door het hemelwater, maar het water dat van elders komt. Dat is het probleem”, aldus burgemeester ward Vergote (Visie) “Gelukkig zijn er dit keer geen evacuaties nodig geweest. Al stond het waterpeil in de Guido Gezellelaan in Dadizele dit keer hoger dan de vorige

Lees meer »
‘Blade Runner’ Oscar Pistorius komt vrij
De Standaard
De Standaard

‘Blade Runner’ Oscar Pistorius komt vrij

De voormalige Zuid-Afrikaanse paralympiër Oscar Pistorius mag in januari de gevangenis verlaten. Zijn voorwaardelijk vrijlating werd goedgekeurd, tien jaar nadat hij veroordeeld werd voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp.

Lees meer »
LIVE GROEP C. Verzekert Real zich tegen Napoli van groepswinst?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE GROEP C. Verzekert Real zich tegen Napoli van groepswinst?

In groep C van de Champions League is Real Madrid al zeker van een plaats in de volgende ronde. Kan de Koninklijke zich tegen Napoli ook verzekeren van groepswinst? De Italianen kunnen dan weer hún ticket voor de knock-outfase veiligstellen, al zijn ze daarvoor ook afhankelijk van het resultaat van Braga tegen Union Berlin. Volg de wedstrijden in onze liveblog!

Lees meer »
Niet zo onschuldig als het lijkt: radicaal-rechtse internetgebruikers maken met hulp van AI haatdragende memes
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Niet zo onschuldig als het lijkt: radicaal-rechtse internetgebruikers maken met hulp van AI haatdragende memes

Op het eerste gezicht lijkt er niets mis met deze foto’s. Wie goed kijkt, herkent antisemitische, racistische en nazisymbolen in deze beelden. Steeds vaker schakelen radicaal-rechtse internetgebruikers artificiële intelligentie in om subtiele haatdragende memes te creëren. Op deze manier slagen dergelijke internetgebruikers erin om de richtlijnen van reguliere sociale media te omzeilen en de beelden te verspreiden.

Lees meer »