Krantenkoppen

De opleving van Geert Wilders: ‘Hij is al jaren de stabiele factor op radicaal rechts. Dat vergeten we soms’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “En toch zal het ook bij ons over migratie moeten gaan”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ONZE OPINIE. “En toch zal het ook bij ons over migratie moeten gaan”

“De verkiezingsuitslag in Nederland toont opnieuw dat alleen de extreme partijen er echt baat bij hebben dat verkiezingen gaan over migratie en dat regeringen daarover vallen”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Na N-VA bij ons, leerde nu ook de Nederlandse VVD die les. En toch zal het over migratie moéten gaan.”

Lees meer »
Arthur Soens (SCT Menen): “We zijn aan het groeien”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Arthur Soens (SCT Menen): “We zijn aan het groeien”

Twee weken geleden was SCT Menen verwikkeld in een burenduel met Wevelgem. Sporting mocht zijn derde zege vieren, haalde het met 2-0 van de Vlassers. Zondag wacht een duel met Hollebeke, de nummer dertien de stand. Een vierde overwinning zit er aan te komen. “Moet kunnen”, hoopt Arthur Soete.
The post Arthur Soens (SCT Menen): “We zijn aan het groeien”

Lees meer »
VRT lanceert nieuwe EDUbox over energie voor jongeren
VRT NWS
VRT NWS

VRT lanceert nieuwe EDUbox over energie voor jongeren

Opstaan met de wekker, met de bus naar school, het licht doven voor het slapengaan. Energie is overal. En hoewel jongeren er dagelijks mee in contact komen, blijft het toch een complex onderwerp. De EDUbox Energie informeert jongeren over de complexiteit van energie en daagt hen uit om kritisch na te denken over hun rol in dit wereldwijde vraagstuk.

Lees meer »
Buurt verzet zich tegen bouwplannen van 124 appartementen langs Ieperse Haiglaan: “We willen een alternatief voorstellen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Buurt verzet zich tegen bouwplannen van 124 appartementen langs Ieperse Haiglaan: “We willen een alternatief voorstellen”

Alides Reim, een bouwpromotor uit Gent, wil op een stuk grond aan de Haiglaan in Ieper vijf appartementsblokken bouwen met in totaal 124 flats. Die plannen stuiten een groep omwonenden fel tegen de borst. Ze vrezen onder meer heel wat verkeersdrukte en zien een stukje natuur verdwijnen. “Bovendien zouden we meer dan tien jaar naast een werf moeten wonen, want

Lees meer »
Opnieuw ‘toatjespap’ op kerstmarkt voor ALS-liga dankzij Papstampers
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Opnieuw ‘toatjespap’ op kerstmarkt voor ALS-liga dankzij Papstampers

De Papstampers staan op 8, 9 en 10 december opnieuw met een standje op de kerstmarkt van Tielt. Kokkin Hilde Decoene serveert er samen met haar toatjespapfananten weer haar vermaarde gerechtje. De opbrengst gaat net als vorig jaar naar de ALS-Liga.
The post Opnieuw ‘toatjespap’ op kerstmarkt voor ALS-liga dankzij Papstampers appeared first on KW.be.

Lees meer »
Alle 41 bouwvakkers na 17 dagen gered uit ingestorte tunnel in India
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Alle 41 bouwvakkers na 17 dagen gered uit ingestorte tunnel in India

Reddingswerkers zijn erin geslaagd om alle 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand in de Himalaya. Dat meldt de Indiase nieuwszender NDTV. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten na een aardverschuiving. De mannen werden op brancards naar buiten gedragen, zo laten beelden van lokale televisiezenders zien.

Lees meer »
Hoe de bromance met Roberto Martínez Cristiano Ronaldo relevant houdt in het Europese topvoetbal
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hoe de bromance met Roberto Martínez Cristiano Ronaldo relevant houdt in het Europese topvoetbal

Portugal was een tornado in de EK kwalificatie-campagne. Alles gewonnen. Maar wat daarbij des te meer opviel, was de uitstekende relatie tussen Roberto Martínez (50) en Cristiano Ronaldo (38). Hun bromance is een goede reden voor Ronaldo om in Saoedi-Arabië niet in pensioen-modus te gaan. Roberto Martínez houdt Cristiano Ronaldo relevant in het Europese topvoetbal.

Lees meer »
KIJK. “Ik ben depressief geweest”: Noa Lang toont emotionele kant wanneer moeilijke jeugdjaren ter sprake komen in interview
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. “Ik ben depressief geweest”: Noa Lang toont emotionele kant wanneer moeilijke jeugdjaren ter sprake komen in interview

Noa Lang (24) laat zich vaak van zijn stoerste kant zien, maar de Nederlandse aanvaller heeft ook een klein hartje. In de podcast ‘Spelershome’ van zijn club PSV wordt Lang emotioneel als enkele mooie woorden van zijn moeder over Langs jeugd ter sprake komen. Hij spreekt vervolgens ook over de mentale problemen die hij als tiener moest overwinnen.

Lees meer »
Poetin stuurt kannibalen naar het front
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Poetin stuurt kannibalen naar het front

Minstens twee veroordeelde kannibalen hebben zich onlangs bij het Russische leger gevoegd in de strijd tegen Oekraïne. De twee zouden weer op vrije voeten zijn na een presidentieel pardon door Vladimir Poetin. Dat hebben verschillende Russische media gemeld.

Lees meer »