Krantenkoppen

De reddingswerken van Brigitte Becue: ‘Misschien zijn de zwemmers blij: eens een vrouw als coach, en geen narcistische machoman’

Als hoofdcoach van de Vlaamse zwemfederatie moet Brigitte Becue de zwemsport uit woelig water loodsen. Na de slopende passage van de Fransman Fred Vergnoux meet de voor­malige Europese kampioene de schade op. ‘Ik ben niet vanaf nul begonnen, maar onder nul.’

Meer krantenkoppen in België

Zware uitdaging voor vrouwenploeg van Ruddervoorde: “We willen ons sportief redden”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zware uitdaging voor vrouwenploeg van Ruddervoorde: “We willen ons sportief redden”

De vrouwenploeg van Ruddervoorde probeert een interessante uitdaging tot een goed einde te brengen. De club kon vorig seizoen in eerste provinciale blijven doordat clubs verdwenen. In deze competitie willen aanvoerder Ilse Vandenbroele en vriendinnen het behoud sportief realiseren.
The post Zware uitdaging voor vrouwenploeg van Ruddervoorde: “We willen ons sportief redden” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt economisch zwakkere partner beste bescherming
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt economisch zwakkere partner beste bescherming

Als een wettelijk samenwonend koppel uit elkaar gaat, dan wordt vooral de economisch zwakkere partner daar de dupe van. Vaak is dat een vrouw. Hetzelfde geldt voor getrouwde koppels met scheiding van goederen. Dat blijkt uit een studie die staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy vandaag voorstelt. Het huwelijk met gemeenschap van goederen biedt de beste bescherming.

Lees meer »
Stijn Camelbeke (Rekkem Sport) wil het burenduel tegen Menen winnen: “Mijn laatste wedstrijd als T1”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stijn Camelbeke (Rekkem Sport) wil het burenduel tegen Menen winnen: “Mijn laatste wedstrijd als T1”

Zondag staat het burenduel Rekkem Sport SCT Menen op het voetbalmenu. Het wordt de laatste wedstrijd van Stijn Camelbeke als T1. Camelbeke heeft bij Rekkem veel verdiensten. Voor zijn laatste match op de bank vraagt hij de spelers om een extra tandje bij te steken.
The post Stijn Camelbeke (Rekkem Sport) wil het burenduel tegen Menen winnen: “Mijn laatste

Lees meer »
Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

Frankrijk breidt het aantal zones uit waar niet gerookt mag worden in het land. Stranden, openbare parken, bossen en de omgeving van scholen worden aan de lijst toegevoegd. De Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau heeft dit dinsdag bekendgemaakt. Hij stelt dat “rookvrije zones de norm zullen zijn”.

Lees meer »
Christoff moet verovering van Duitsland staken: “Klubbb3 is dood en begraven, ze reageren zelfs niet meer op mijn berichtjes”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Christoff moet verovering van Duitsland staken: “Klubbb3 is dood en begraven, ze reageren zelfs niet meer op mijn berichtjes”

Groot glitterfeest en polonaises: na zes uitverkochte Will Tura-concerten kaapt Christoff (47) volgend najaar de Lotto Arena met ‘Christoff 3.0 XXL’. “Een droom die uitkomt, maar het scheelde weinig of ik stond niet meer op het podium”, bekent de popschlagerheld. In dit gesprek vertelt hij voor het eerst hoe diep hij zat na de breuk met zijn verloofde Ritchie, zijn

Lees meer »
Schaduwrapport klaagt “verzwegen mensenrechtenschendingen” van personen met handicap aan
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Schaduwrapport klaagt “verzwegen mensenrechtenschendingen” van personen met handicap aan

Mensenrechtenorganisatie GRIP heeft een eerste deel van een schaduwrapport gepubliceerd voor het VN-comité dat waakt over de rechten van personen met een handicap, met “tal van verzwegen mensenrechtenschendingen”. Volgens de vzw die zich inzet voor gelijke rechten voor iedere persoon met een handicap, moeten de klassieke recepten van institutionele zorg, buitengewoon onderwijs, maatwerkbedrijven en vrijwilligerswerk worden herdacht.

Lees meer »
Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de rechtszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent dat de oud-president ook mag worden aangeklaagd door individuele burgers die hem verantwoordelijk willen houden voor het geweld van zijn aanhangers op 6 januari 2021.

Lees meer »
Hotshots, elite vuurvechters
De Standaard
De Standaard

Hotshots, elite vuurvechters

De VS telt meer dan honderd hotshot-teams die steevast bestaan uit de meest geoefende en ervaren brandweerlui. Wanneer het vuur moeilijk te bekampen is, trekken zij ten strijde. Fotograaf Max Whittaker volgt al twee jaar lang de Tallac hotshots.

Lees meer »
“Charles en Kate waren de racistische royals”: koninklijk lek van de eeuw vond plaats in ons land
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Charles en Kate waren de racistische royals”: koninklijk lek van de eeuw vond plaats in ons land

De aap is uit de mouw: de zogenaamde ‘racistische royals’, waarover al gespeculeerd wordt sinds het Oprah-interview van Harry (39) en Meghan (42) uit 2021, zijn bekend. In de Nederlandse versie van ‘Endgame’ – intussen uit de rekken gehaald – worden koning Charles en prinses Kate met de vinger gewezen. “Een vertaalfout”, beweert auteur Omid Scobie, maar volgens onze royalty-expert

Lees meer »
Het kraakt in Kiev: Zelensky in clinch met legerchef, zijn populariteit daalt drastisch en Oekraïne lijdt grote verliezen. Kolonel Housen analyseert
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het kraakt in Kiev: Zelensky in clinch met legerchef, zijn populariteit daalt drastisch en Oekraïne lijdt grote verliezen. Kolonel Housen analyseert

Oekraïense president Zelensky ligt op ramkoers met legerstafchef Valerij Zaloezjnyj. De verwijten vliegen heen en weer en in een peiling is Zaloezjny zelfs dubbel zo populair als Zelensky. Nu de oorlog stilaan vastloopt, barst de interne strijd helemaal los. Wat betekent dit voor de oorlog? En waarover gaat de ruzie? “Deze boodschap kan Zelensky zijn job kosten”, zegt oud-kolonel Roger

Lees meer »
Waarom is het altijd  “vrouwen eerst” in nood- of oorlogssituaties?
VRT NWS
VRT NWS

Waarom is het altijd “vrouwen eerst” in nood- of oorlogssituaties?

Vorige week vrijdag begon de gevechtspauze tussen Israël en Hamas, het luidde een periode in waarin verschillende Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen werden vrijgelaten. En steevast ging het dan over vrouwen en kinderen. Hoe komt dat? "Vrouwen en kinderen worden op één lijn gezet en gezien als onschuldig. Mannen zien we sneller als dader", legt Heleen Touquet (UAntwerpen) uit.

Lees meer »