Krantenkoppen

Democraten: “Musk moet steun voor antisemitisch bericht intrekken”

Enkele Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn van plan om Elon Musk te vragen zijn steun voor een antisemitisch bericht op zijn sociale medium X openlijk in te trekken. De Democraat Jamie Raskin zei dat zondag op de Amerikaanse zender ‘CNN’, zonder de exacte inhoud van de oproep aan Musk tot in detail toe te lichten.

Meer krantenkoppen in België

Inwoners van Borgloon zullen volgend jaar al minder personenbelasting moeten betalen door fusie met Tongeren
VRT NWS
VRT NWS

Inwoners van Borgloon zullen volgend jaar al minder personenbelasting moeten betalen door fusie met Tongeren

Inwoners van Borgloon zullen volgend jaar al minder personenbelasting moeten betalen door de fusie met Tongeren. Alle Lonenaren zullen samen 250.000 euro minder moeten betalen. Door de fusie, die pas officieel zal zijn in 2025, kreeg het bestuur van Borgloon nu al de financiële ruimte om de personenbelasting te verlagen. De belasting bedraagt dan evenveel als die in Tongeren.

Lees meer »
KIJK. Vira en Oleksander zeggen huwelijk af en stoppen geld in atelier waar ze drones en kleren maken voor Oekraïens leger
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Vira en Oleksander zeggen huwelijk af en stoppen geld in atelier waar ze drones en kleren maken voor Oekraïens leger

In een donkere keuken zijn Vira en Oleksander uit Oekraïne hard aan het werk. De ene maakt camouflagekleren voor soldaten, de andere bouwt met de hulp van een 3D-printer drones. “In plaats van te trouwen en een bruiloft te hebben, gaven we dat geld uit om drones te maken”, vertelt Oleksander. Meer en meer burgers proberen op deze manier hun

Lees meer »
“Wat een walgelijke beslissing”: ex-spelers Shearer en Owen zien Newcastle bestolen worden in Parijs
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Wat een walgelijke beslissing”: ex-spelers Shearer en Owen zien Newcastle bestolen worden in Parijs

Paris Saint-Germain stond 95 minuten lang bijzonder dicht bij de uitschakeling in de Champions League, maar Kylian Mbappé zorgde met een controversiële strafschop toch nog voor een cruciaal punt tegen Newcastle. Na afloop was scheidsrechter Szymon Marciniak voor de Engelse media de gebeten hond. “What a load of shit”, hield Newcastle-icoon Alan Shearer geen blad voor de mond.

Lees meer »
KIJK. ‘J’aime la vie’van Mathias Sercu in première: “Toen mijn zoon kanker kreeg, wou ik de film niet meer draaien”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. ‘J’aime la vie’van Mathias Sercu in première: “Toen mijn zoon kanker kreeg, wou ik de film niet meer draaien”

Een film die er hard inhakt, maar toch ook de glimlach om de mond tovert. Donderdag ging ‘J’aime la vie’ in première: een film over een alleenstaande moeder die de diagnose kanker krijgt. Regisseur Mathias Sercu kreeg het idee voor de film toen hij te horen kreeg dat zijn broer aan de ziekte leed. Net toen de opnames moesten beginnen

Lees meer »
Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
Jean Elleboudt, nazaat van Zeewacht-stichter en bestuurder drukkerij, overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jean Elleboudt, nazaat van Zeewacht-stichter en bestuurder drukkerij, overleden

In De Haan overleed op dinsdag 28 november Jean Elleboudt, de laatste nazaat van De Zeewacht-stichter Alphonse Elleboudt die nog zelf aan de krant meewerkte. Jean Elleboudt was meester-drukker en bestuurder van de Unitas-drukkerij. Hij werd 92 jaar.
The post Jean Elleboudt, nazaat van Zeewacht-stichter en bestuurder drukkerij, overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »
Sylvie (45) stopt met HR-bedrijf en maakt voortaan tapijten van schapenvacht: “Het is kunst, net als een schilderij aan de muur”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sylvie (45) stopt met HR-bedrijf en maakt voortaan tapijten van schapenvacht: “Het is kunst, net als een schilderij aan de muur”

De 45-jarige Sylvie Cleenwerck uit Emelgem verkocht begin deze maand haar zaak ‘HR Concept’. Na 25 jaar in de human resources begint ze aan een gloednieuw avontuur. Voortaan maakt ze unieke tapijten uit schapenvacht. “Ik wil gezelligheid creëren bij de mensen thuis, daar haal ik enorm veel voldoening uit”, vertelt ze.
The post Sylvie (45) stopt met HR-bedrijf en maakt

Lees meer »