Krantenkoppen

Dermagne wil vlottere overstap van uitzendarbeid naar vaste job

12:23 In de federale regering wordt maandag een voorontwerp van wet besproken waardoor bedrijven makkelijker uitzendkrachten vast in dienst kunnen nemen. De uitzendsector vreest dat zijn businessmodel onder…

Meer krantenkoppen in België

LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas – Israël bij VN: “Geen permanent wapenbestand”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas – Israël bij VN: “Geen permanent wapenbestand”

De tijdelijke gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt donderdagochtend om 6 uur Belgische tijd af, maar de strijdende partijen voeren intensieve onderhandeling voor een nieuwe verlenging. Woensdag werd de Nederlandse Israëliër Ofir Engel (18) na 54 dagen vrijgelaten. Engel maakte deel uit van een groep van tien Israëlische en vier Thaise gijzelaars die Hamas liet gaan. Volg alle ontwikkelingen

Lees meer »
Waarom Hamilton door Verstappen al 50 miljoen euro zou misgelopen zijn
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Waarom Hamilton door Verstappen al 50 miljoen euro zou misgelopen zijn

De helden rijden niet alleen voor de eer. Ook voor de centen. Want winnen loont. Natuurlijk was Lewis Hamilton liever de koning van de F1 gebleven. Want de dominantie van Verstappen kostte hem ook al een klein fortuin. Hoe dat komt? Duik mee in de wereld van ‘extraatjes’ die tien jaar geleden bijna tot het faillissement van een F1-team leidden.

Lees meer »
Vlaamse Jeugdraad maakt de zestien nieuwe adviseurs bekend
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vlaamse Jeugdraad maakt de zestien nieuwe adviseurs bekend

De Vlaamse Jeugdraad heeft woensdag de zestien nieuwe adviseurs bekendgemaakt en voorgesteld in het Vlaams Parlement. De nieuwe ploeg start vanaf januari 2024. Bij de voorstelling was ook uittredend voorzitter Amir Bachrouri aanwezig, net zoals de ministers Benjamin Dalle (CD&V), Jo Brouns (CD&V), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Zuhal Demir (N-VA) en Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »
“Ook politiek België kijkt reikhalzend uit naar de afloop van het Nederlandse strategospel”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

“Ook politiek België kijkt reikhalzend uit naar de afloop van het Nederlandse strategospel”

“De kiezer heeft gezegd: VVD, sla een rondje over.” Met deze niet mis te verstane boodschap heeft partijleidster Dilan Yesilgöz vrijdag duidelijk gemaakt dat haar VDD niet in de volgende Nederlandse regering stapt. De rechts-liberalen die met Mark Rutte 13 jaar lang de minister-president leverden, speelden op verkiezingsdag 10 van hun 34 Tweede-Kamerzitjes kwijt. In tegenstelling tot Open Vld, dat

Lees meer »
Messentrekkers, stenengooiers en vooral veel minderjarigen. Wie zijn de Palestijnse gevangenen die Israël wil ruilen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Messentrekkers, stenengooiers en vooral veel minderjarigen. Wie zijn de Palestijnse gevangenen die Israël wil ruilen?

De Israëlische regering heeft een lijst gepubliceerd van 300 Palestijnse gevangenen die voor de door Hamas gegijzelde burgers geruild kunnen worden. De zwaarst veroordeelde is een vrouw van 25 die een Joodse man verwondde met een mes. Maar het overgrote deel verscheen nog niet voor de rechtbank, al zitten sommige van hen al meer dan twee jaar vast. De jongste

Lees meer »

Burgerraad beslist doorgaans bij consensus

Op gezette tijden zet de Duitstalige Gemeenschap een burgerdialoog op touw. Iedere burger – maar ook het parlement – kan thema’s aanbrengen. Die worden voorgelegd aan een burgerraad van 24 uitgelote personen. Opvallend is dat inwoners al vanaf hun zestiende kans maken om in de burgerraad te zitten. Die 24 personen bepalen telkens opnieuw welke thema diepgaander wordt besproken. Ze

Lees meer »
Opmerkelijke deal: na twee gestolen Van Goghs en informatie over grote drugsbonzen geeft maffiabaas nu eiland in Dubai aan het Italiaanse gerecht 
VRT NWS
VRT NWS

Opmerkelijke deal: na twee gestolen Van Goghs en informatie over grote drugsbonzen geeft maffiabaas nu eiland in Dubai aan het Italiaanse gerecht 

In de Italiaanse rechtbank is een opmerkelijke deal voorgesteld: in ruil voor strafvermindering heeft maffiabaas en drugsbaron Raffaele Imperiale zijn eiland in Dubai overhandigd aan de Italiaanse autoriteiten. Het is overigens niet zijn eerste deal met het gerecht. Van gestolen Van Gogh’s tot informatie over andere drugsbazen: dit is zijn verhaal.

Lees meer »