Krantenkoppen

Dilan Yesilgöz ontpopt zich als liberale hoop na Mark Rutte

18:36 Kiest Nederland woensdag voor Dilan Yesilgöz als eerste vrouwelijke premier? De lijsttrekker van de liberale VVD maakt alvast veel kans om haar partijgenoot Mark Rutte op te volgen. ‘Er valt wel nog w…

Meer krantenkoppen in België

Astrid Coppens opent eerste Vlaamse inloophuis voor zwangerschapsverlies in Geel: “Zelf ook twee kindjes verloren tijdens zwangerschap”
VRT NWS
VRT NWS

Astrid Coppens opent eerste Vlaamse inloophuis voor zwangerschapsverlies in Geel: “Zelf ook twee kindjes verloren tijdens zwangerschap”

In Geel is het eerste Vlaamse inloophuis geopend voor vrouwen en hun partners die te maken krijgen met zwangerschapsverlies. In het inloophuis kunnen ze terecht voor meer informatie en kunnen ze praten met lotgenoten. "Heel veel vrouwen in Vlaanderen kampen met een pril zwangerschapsverlies. Hoogste tijd dat we hen daarin gaan steunen", zegt oprichtster Shanti Van Genechten.

Lees meer »
Zeven nieuwkomers én 37 vermeldingen in Gault&Millau: hoe kustgemeente uitgroeide tot culinair walhalla
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Zeven nieuwkomers én 37 vermeldingen in Gault&Millau: hoe kustgemeente uitgroeide tot culinair walhalla

Zeven nieuwkomers én 37 vermeldingen in Gault&Millau: nergens is de culinaire concentratie zo groot als in Knokke-Heist, waar ‘amper’ 33.000 mensen wonen. Wat is de verklaring achter het “ecosysteem” dat ondernemers én welgestelde klanten richting de mondaine badplaats zuigt? “Er wordt kwaliteit gegarandeerd én voor betaald. Die zaken versterken elkaar.”

Lees meer »
Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn

In een Zuid-Afrikaanse mijn zijn maandag elf mensen om het leven gekomen bij een ongeval. Een lift is omlaag gevallen toen mijnwerkers op het einde van hun werkdag naar het oppervlak wilden gaan. Dat is dinsdag vernomen bij de uitbater van de mijn, Impala Platinum.

Lees meer »
Hoge vlammen door affakkelen bij BASF in Antwerpse haven
VRT NWS
VRT NWS

Hoge vlammen door affakkelen bij BASF in Antwerpse haven

In de Antwerpse haven wordt er bij chemisch bedrijf BASF gefakkeld door een technische storing. Daarbij worden gassen verbrand via een fakkel. Wie hoge vlammen ziet boven de haven hoeft zich geen zorgen te maken. Er is geen gevaar voor de omgeving. Er kan wel licht- en geluidshinder optreden.

Lees meer »