Krantenkoppen

Doelman Michaël (26) geselecteerd voor Special Devils: “Een droom die uitkomt”

Keeper Michaël Battheu (26) van de G-Cracks van KVK Westhoek mocht deelnemen aan een selectiedag van de Special Devils in Tubeke. Hij werd geselecteerd en droomt stiekem al van het WK in Australië, in het thuisland van een van zijn idolen Mathew Ryan.

Michaël Battheu (26) komt uit Vlamertinge en hij is de zoon van Isabelle Claeys en Thomas Battheu. Zijn broers heten Matthias (27) en Andres (19). Zijn pluspapa was Reginald Vandevivere, die op 26 november 2019 stierf. Michaëls papa overleed op 17 december vorig jaar. Michaël is aan de slag als tuinarbeider bij Groenzorg Westlandia en zijn grootste passie is voetbal. “Opa Raphaël Claeys was een goeie voetballer. Hij speelde nog als rechtsachter bij White Star Ieper. Hij kon daar veel over vertellen”, zegt Michäel. “Ikzelf speelde eerst als veldspeler bij KSK Vlamertinge en later werd ik doelman in het G-voetbal. In 2014 in Poperinge en sinds 2016 speel ik bij de G-Cracks van KVK Westhoek. Mijn trainers zijn Luc Leleu, Tibo Yserbyt en Bryan Borry. Om de twee weken is er een training of wedstrijd en we nemen ook deel aan tornooien. Mijn sterke punten? Ik heb snelle reflexen en kan de verdedigers goed sturen.”

Special Devils

Michaël mocht onlangs deelnemen aan een selectiedag voor de Special Devils in Tubeke. “Een fantastische ervaring om op het veld te staan waar je anders nooit komt. Er waren spelers van over het hele land, zelfs vanuit Eupen. Ik heb er veel bijgeleerd en ik ben iedereen die mij steunde heel dankbaar. Een woord van dank aan mijn familie, de trainers, mijn overleden papa Thomas en pluspapa Reginald en mijn collega’s op het werk. Reginald was betrokken bij de oprichting van het G-voetbal bij KVK Westhoek. Hij was een hele goeie vriend en we konden uren over voetbal praten. Hij zou ongetwijfeld trots geweest zijn. Ik wil ook de club bedanken om te geloven in mij en zoveel aandacht te schenken aan het G-voetbal.”

“Ik heb nooit gesproken van beperkingen, ik heb het eerder over bijzondere talenten” – mama Isabelle Claeys

Nu zal Michaël een traject van vier jaar volgen. “Mijn droom is om effectief voor de Special Devils te spelen en met hen naar het WK te gaan in Australië. Dat is het land van een van mijn idolen: Mathew Ryan (ex-doelman van Club Brugge, red.). Ook naar Simon Mignolet kijk ik op. Het zou fijn zijn als ik eens met hem samen zou mogen trainen.”

Bezeten door voetbal

Naast het actief voetbal kijkt Michaël graag naar voetbal. “Ik ben bezeten en volg alles in binnen- en buitenland op de voet. Thuis is er nooit ruzie wat we op tv kijken”, lacht Michaël. “Ik ben een grote Club Brugge-supporter, maar ook Manchester City en Real Madrid volg ik van nabij. En uiteraard de Rode Duivels. Naast Mignolet en Ryan ben ik fan van Thibaut Courtois en Cristiano Ronaldo. Ik zou graag eens in de studio zitten bij Karl Vannieuwkerke om een match te analyseren. Ik kan goed zien wat er juist of fout gaat bij een ploeg.”

Naast het voetbal geniet Michaël ervan om iets te gaan eten of te gaan drinken. “Ik ga graag naar In De Vrede in Westvleteren. Maar ik drink nooit alcohol, ik leef gezond”, aldus Michaël, die ook een echte dierenvriend is. “Mijn drie poezen en mijn hond geef ik de beste zorgen.”

Bijzondere talenten

Ook Michaëls mama Isabelle (48) glimt van trots na zijn selectie. “Achter deze selectie zit een enorme inzet en doorzettingsvermogen”, vertelt ze. “Michaël is een vechter en een harde werker. Al van toen hij baby was. Door medische problemen is hij in het UZ in Jette geboren en heeft hij al heel veel operaties moeten ondergaan. Ik heb nooit gesproken van beperkingen, ik vind dat een vies woord. Ik heb het eerder over bijzondere talenten. Ze kunnen uitblinken in zoveel andere zaken en zijn bijzonder eerlijk en oprecht. Je mag Michaël alles vragen over voetbal. Hij onthoudt alle transfers en kan alles perfect analyseren. Ik ben enorm gelukkig voor hem dat hij deze selectie beet heeft. Hij verdient dit meer dan ooit.”

Niemand buitenspel

Ook Isabelle ziet het belang van G-voetbal voor haar zoon. “Hij kan zijn favoriete sport beoefenen en bij G-voetbal staat niemand buitenspel. Onder stimulans van mijn partner Reginald werd er gehoor gevonden binnen KVK Westhoek om de G-werking op te starten. We waren heel blij dat ze ook het sociale aspect niet uit het oog verloren. Als ieder kind binnen zijn mogelijkheden zich maximaal kan ontplooien in zijn favoriete sport, dan ben je als club heel geslaagd. Het ligt het me nog altijd heel nauw aan het hart. Het plezier dat de gasten op het plein beleven is onbetaalbaar.” Isabelle vergezelde haar zoon tijdens de selectiedag. “Hij keepte er ondanks het kille weer de pannen van het dak. Ik probeer er altijd bij te zijn en als het niet lukt dan, vergezelt zijn oudere broer Matthias hem. Ik vind het belangrijk dat er iemand van ons aanwezig is aan de zijlijn als steun.”

The post Doelman Michaël (26) geselecteerd voor Special Devils: “Een droom die uitkomt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Schumacher dacht dat ik hem wilde vermoorden”: eerste details uit docu over F1-legende, die “meedogenloos kon zijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Schumacher dacht dat ik hem wilde vermoorden”: eerste details uit docu over F1-legende, die “meedogenloos kon zijn”

Het is nog een maand wachten op de nieuwe, vijfdelige documentaire over het leven van F1-legende Michael Schumacher (54). Toch raken nu al enkele details uit ‘Being Michael Schumacher’ bekend. Zo komt onder meer een bekende crash op Spa-Francorchamps, waarna ‘Schumi’ furieus door de pitstraat stormde, aan bod. “Michael dacht dat het een soort samenzwering was om hem te vermoorden.”

Lees meer »
Houthulst plant extra gemeenteraad voor nieuwe concessie La Kantina
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Houthulst plant extra gemeenteraad voor nieuwe concessie La Kantina

La Kantina, de cafetaria van de vrijetijdscampus, staat al ruim tien maanden leeg. Op de gemeenteraad vroeg Nick Geers (N-VA) dan ook een stand van zaken in de zoektocht naar nieuwe uitbaters. Burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) antwoordde dat er een extra gemeenteraad ingelast wordt om de concessie weer open te zetten.
The post Houthulst plant extra gemeenteraad voor nieuwe concessie

Lees meer »
Productiebedrijf ‘Britain’s got talent’ treft schikking met voormalig jurylid David Walliams
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Productiebedrijf ‘Britain’s got talent’ treft schikking met voormalig jurylid David Walliams

Productiebedrijf Fremantle heeft een schikking getroffen met hun voormalige ‘Britain’s got talent’-jurylid David Walliams (52), die de talentenjacht verliet nadat hij respectloze opmerkingen over de kandidaten had gemaakt. De voorwaarden van de schikking zijn niet bekendgemaakt, maar volgens bronnen van ‘Daily Mail’ zou Walliams 1 miljoen pond hebben ontvangen.

Lees meer »
Woater
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Woater

Woater! ’t Vieël nie mè bakken uut de lucht, mo mè containers. Bie vil menschen sto ’t woater figurlik en soms letterlik an de lippen. Me zien gin vissen hé. Mo zoen vissen wal beseffen dan z’ in woater leven?
The post Woater appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Hij smeet met messen en kneep m’n keel dicht”: bokster Oshin Derieuw, een ooit verloren ziel die volgend jaar op de Spelen staat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij smeet met messen en kneep m’n keel dicht”: bokster Oshin Derieuw, een ooit verloren ziel die volgend jaar op de Spelen staat

Oshin Derieuw (36) neemt straks als eerste vrouwelijke Belgische bokser deel aan de Spelen. Of hoe een verloren ziel na een lange ontdekkingstocht toch haar weg vond. Want het minste wat je kan zeggen, is dat Derieuw gehard is door het leven. Via het boksen verwerkt ze trauma’s uit haar verleden. “Een mentale fuck you aan iedereen die niet in

Lees meer »
KV Kortrijk-monument Parfait Masselis (90) overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KV Kortrijk-monument Parfait Masselis (90) overleden

Op dinsdag 21 november is de bekende voormalige Kortrijk Sport-voetballer Parfait Masselis thuis in de Burgemeester Danneelstraat in Kortrijk op 90-jarige leeftijd overleden. Hij mag gerust een KVK-monument genoemd worden. Hij speelde zelf 13 jaar bij het eerste elftal en was bijna 60 jaar – voor en na de fusie met Stade – met de club verbonden. Hij is ook

Lees meer »

Britse groeiprognose fors verlaagd

15:19 Om de bar slechte opiniepeilingen te counteren heeft de Britse toryregering wat belastingverlagingen aangekondigd. De groei van ’s werelds zesde economie blijkt echter nog amechtiger dan gevreesd.

Lees meer »
Nieuw parkeergebouw in centrum van Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw parkeergebouw in centrum van Oostende

Het schepencollege verleende een vergunning voor de sloop van een parkeergarage in de huizenblok tussen de Visserskaai, Paulusstraat en Franciscusstraat. Op de plaats komt een parkeergebouw met meer capaciteit.
The post Nieuw parkeergebouw in centrum van Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »
Actrice Melissa Barrera verliest haar job na antisemitische uitlatingen over de oorlog in Palestina en Israël
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Actrice Melissa Barrera verliest haar job na antisemitische uitlatingen over de oorlog in Palestina en Israël

Melissa Barrera (33) zal even niet meer op de set staan. Het Amerikaanse productiehuis ‘Spyglass Media Group’ heeft de samenwerking met de actrice stopgezet nadat ze zich “op een verkeerde manier had uitgedrukt over de oorlog in Israël en Palestina.” En ook de opmerkingen van actrice Susan Sarandon (77) werden niet getolereerd door het talentenbureau ‘UTA’. Zij schrappen haar als

Lees meer »