Krantenkoppen

Drama in Frankrijk: 16-jarige Thomas sterft bij steekpartij tijdens dorpsfeest, ook meerdere gewonden

In het Franse departement Drôme, in het zuidoosten van het land, is in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen om het leven gekomen bij een steekpartij. De tiener was aanwezig op een dorpsfeest toen een bende plots binnenstormde en de feestgangers begon aan te vallen. Bij het incident vielen ook meerdere gewonden. Twee onder hen, allebei twintigers, verkeren in kritieke toestand.

Meer krantenkoppen in België

Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om massaal boeken van Katia te kopen: “Naast leesplezier, help je ook mensen in nood”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om massaal boeken van Katia te kopen: “Naast leesplezier, help je ook mensen in nood”

De brandweer moest woensdagmorgen – anderhalve dag nadat een brand een hele villa verwoestte – opnieuw uitrukken naar dezelfde villa in de Vuurtorenwijk door een heropflakkering. Ondertussen roepen buren op om massaal boeken te bestellen van de eigenares van het pand en auteur Katia Van Cauwenberghe.
The post Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om

Lees meer »
Brit kreeg varkensgriep: hoe kan dat? En is het besmettelijk? Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt vijf vragen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Brit kreeg varkensgriep: hoe kan dat? En is het besmettelijk? Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt vijf vragen

Voor het eerst heeft iemand in het Verenigd Koninkrijk varkensgriep opgelopen. Dat meldde het Britse gezondheidsagentschap begin deze week. De ziekte werd per toeval bij een routinecontrole gevonden. Is er een kans dat de aandoening zich verspreidt naar onze contreien? En valt zo’n varkensgriep te vergelijken met een gewone griep? Wij stelden de vijf belangrijkste vragen aan viroloog Marc Van

Lees meer »
Nachtelijk akkoord in de distributiecentra van supermarkten
VRT NWS
VRT NWS

Nachtelijk akkoord in de distributiecentra van supermarkten

De vakbonden en werkgevers van de distributiecentra en magazijnen van de supermarkten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een ontwerp van sectorakkoord bereikt. Dat heeft Steve Rosseel, nationaal secretaris van ACV Voeding en Diensten, gemeld. De vakbonden zullen het ontwerpakkoord nu voorleggen aan hun achterban.

Lees meer »
Poetin stuurt kannibalen naar het front
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Poetin stuurt kannibalen naar het front

Minstens twee veroordeelde kannibalen hebben zich onlangs bij het Russische leger gevoegd in de strijd tegen Oekraïne. De twee zouden weer op vrije voeten zijn na een presidentieel pardon door Vladimir Poetin. Dat hebben verschillende Russische media gemeld.

Lees meer »
Vrijspraak voor man die beticht werd van brandstichting waarbij vier huizen moesten worden ontruimd
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vrijspraak voor man die beticht werd van brandstichting waarbij vier huizen moesten worden ontruimd

“Een vergeten sigarettenpeuk”, beweerde M.E. (30) die zich twee weken terug moest verantwoorden voor brandstichting in de Noordlaan in Roeselare. Op 3 juli ging zijn huurwoning in vlammen op. De rechter besloot nu de man vrij te spreken.
The post Vrijspraak voor man die beticht werd van brandstichting waarbij vier huizen moesten worden ontruimd appeared first on KW.be.

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering  iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »
Rad van Fortuin tijdens eindejaarsshopping: Maak kans op een Kortrijk Cadeaubon tot 100 euro
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Rad van Fortuin tijdens eindejaarsshopping: Maak kans op een Kortrijk Cadeaubon tot 100 euro

Met drie koopzondagen, het Rad van Fortuin vol Kortrijk Cadeaubonnen en de gezellige sfeer van Winter in Kortrijk wordt shoppen in onze stad tijdens de eindejaarsperiode extra leuk. “Het Rad van Fortuin werd hard gesmaakt door de shoppers, daarom doen we het dit jaar opnieuw”, zegt Wouter Allijns, schepen van Economie.
The post Rad van Fortuin tijdens eindejaarsshopping: Maak kans

Lees meer »
Bekende Brugse dirigent Patrick Peire na slepende ziekte in Jabbeke overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bekende Brugse dirigent Patrick Peire na slepende ziekte in Jabbeke overleden

Woensdag is de bekende dirigent en musicoloog Patrick Peire op 77-jarige leeftijd overleden in Jabbeke, na een slepende ziekte. Het gemeentebestuur wou hem volgend jaar ereburger van Jabbeke te maken. “Normaal gezien moest dat al gebeurd zijn. Maar Patrick Peire had zelf om uitstel, tot in 2024 gevraagd, omdat hij ziek was”, stelt een bedroefde burgemeester Frank Casteleyn, die zijn

Lees meer »
Els (54) schrijft boek voor Canadese kleinkinderen Lily en Victor en brengt het nu op grote schaal uit: “Op die manier dichter bij elkaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Els (54) schrijft boek voor Canadese kleinkinderen Lily en Victor en brengt het nu op grote schaal uit: “Op die manier dichter bij elkaar”

Wat doe je als je (klein)kinderen aan de andere kant van de wereld wonen en je hen niet vaak kan bezoeken? Els Ketels (54) uit Roeselare vond er de ideale oplossing voor en schreef een verhaal met hen als hoofdrolspelers. Het resultaat is ‘De avonturen van Lily & Victor – Het Nechako Sprookjesbos’, een hartverwarmend verhaal waarin ze een grote

Lees meer »
Ondanks de scheiding van Fleur en Alexander in ‘Blind getrouwd’: “Op een ­bepaalde manier ga je wel van elkaar houden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ondanks de scheiding van Fleur en Alexander in ‘Blind getrouwd’: “Op een ­bepaalde manier ga je wel van elkaar houden”

Het verhaal van Fleur (29) en Alexander (29) uit ‘Blind getrouwd’ is over en uit. Zonder ooit één aanvaring of minder moment te hebben beleefd, ziet het koppel geen toekomst samen. In een openhartig gesprek met ‘TV Familie’ vertellen Fleur en Alexander nu over hun huwelijk, hun gevoelens én hun huidige band als goeie vrienden. En wat als een nieuwe

Lees meer »