Krantenkoppen

Drie kandidaten voor Congolese presidentsverkiezingen trekken zich terug en scharen zich achter consensuskandidaat

Drie kandidaten voor de presidentsverkiezingen in Congo hebben zich teruggetrokken en scharen zich achter Moïse Katumbi. Zo moet hij een grotere kans hebben tegen uittredend president Félix Tshisekedi die zich herverkiesbaar stelt. Dat bericht de Congolese pers.

Meer krantenkoppen in België

Dossiers slachtoffers medische ongevallen worden sneller verwerkt: “Historische achterstand weggewerkt”
VRT NWS
VRT NWS

Dossiers slachtoffers medische ongevallen worden sneller verwerkt: “Historische achterstand weggewerkt”

De werking van het Fonds voor de Medische Ongevallen (FMO) is structureel verbeterd. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Het fonds werd in 2010 opgericht voor mensen die blijvende schade opliepen door bijvoorbeeld een fout bij een operatie. Drie jaar na een "Pano"-reportage over de tekortkomingen van het fonds is de historische achterstand weggewerkt en is de doorlooptijd

Lees meer »
Populaire Britse radio-dj ontvoerd en doodgemarteld: bende mogelijk jaren de gevangenis in
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Populaire Britse radio-dj ontvoerd en doodgemarteld: bende mogelijk jaren de gevangenis in

Op sociale media was hij vaak te zien op exotische bestemmingen of tijdens ontmoetingen met wereldsterren als rapper Diddy. Maar vorig jaar in oktober werd plots het naakte, verminkte lichaam van radio-dj Mehmet Koray Alpergin gevonden in een bos in Essex. Meerdere mannen uit een bende zijn nu schuldig bevonden aan onder meer zijn ontvoering, marteling en moord, schrijven Britse

Lees meer »
“Wat jij kan, kan ik beter”: prinses Kate neemt op royale wijze wraak op Meghan Markle
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Wat jij kan, kan ik beter”: prinses Kate neemt op royale wijze wraak op Meghan Markle

“Wat een show!” Dat zeiden prins William (41) en prinses Kate (41) donderdag na afloop van de Royal Variety Performance. De prins en prinses genoten er van alle optredens van bekende artiesten. Al was het toch vooral prinses Kate zélf die met haar verschijning voor spektakel zorgde. “Een strategische PR-zet”, fileert onze mode- en royalty-experte Jelka Van Duyse. Zij ziet

Lees meer »
Maria van ‘Strandboetiek Lust’ in Koksijde overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Maria van ‘Strandboetiek Lust’ in Koksijde overleden

Op haar 96ste is Maria Depoorter thuis zachtjes ingeslapen. Waarschijnlijk is er niemand die zich langer ten dienste heeft gesteld van de toeristen op de Zeedijk in Koksijde dan Maria van de ‘cabientjes’ en Strandboetiek Lust. Tot het einde van haar dagen stond deze kranige, vriendelijke dame in haar propvolle winkeltje, dat al net zo iconisch is geworden als de

Lees meer »
Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer

De Rotterdamse politie heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor de roofmoord op de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee. Dat meldt het openbaar ministerie vrijdag. Van der Mee werd op 14 februari 1990 in zijn winkel met huishoudelijke apparatuur overvallen en doodgeschoten. De politie heeft een 59-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

Lees meer »
Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar

De Verenigde Arabische Emiraten hebben vrijdag een nieuw klimaatfonds aangekondigd. Het fonds, dat de naam Altérra meekreeg en zal worden voorgezeten door COP28-president Sultan al-Jaber, wordt in eerste instantie gespekt met een cheque ter waarde van 30 miljard dollar (27,5 miljard euro). De doelstelling is om, mede door de inbreng van privébedrijven, tegen 2030 250 miljard dollar te mobiliseren.

Lees meer »
Ellen Verhulst maakt zangdebuut in kerstsingle van De Verhulstjes: “Ik zak door de grond van schaamte van mijn stem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ellen Verhulst maakt zangdebuut in kerstsingle van De Verhulstjes: “Ik zak door de grond van schaamte van mijn stem”

Met hun allereerste kerstsingle verklaren De Verhulstjes het ‘Jingle Bells’-seizoen voor geopend. Een ideetje van vrouw des huizes Ellen Callebout (46), die steeds vaker op het voorplan treedt. “Dit had ik vijf seizoenen geleden nóóit gedaan”, vertelt ze. Heeft ze haar plek in de schijnwerpers gevonden en gaat ze straks met alle aandacht lopen? “Vroeger glipte ik al eens weg

Lees meer »