Krantenkoppen

Drie kandidaten voor Congolese presidentsverkiezingen trekken zich terug en scharen zich achter consensuskandidaat

Drie kandidaten voor de presidentsverkiezingen in Congo hebben zich teruggetrokken en scharen zich achter Moïse Katumbi. Zo moet hij een grotere kans hebben tegen uittredend president Félix Tshisekedi die zich herverkiesbaar stelt. Dat bericht de Congolese pers.

Meer krantenkoppen in België

Agent die Floyd doodde ruim twintig keer gestoken in gevangenis
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Agent die Floyd doodde ruim twintig keer gestoken in gevangenis

De ex-agent die veroordeeld is voor de moord op George Floyd, is vorige week meer dan twintig keer gestoken door een medegevangene. Dat gebeurde met een geïmproviseerd mes in de bibliotheek van een gevangenis in de Amerikaanse staat Arizona. Derek Chauvin werd door medegevangene John Turscak neergestoken “om de Black Lives Matter-beweging nieuw leven in te blazen”, melden aanklagers vrijdag.

Lees meer »
Koninginnenrit van Renewi Tour vertrekt vanuit Menen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koninginnenrit van Renewi Tour vertrekt vanuit Menen

De Renewi Tour, de enige UCI WorldTour-rittenkoers in België en Nederland, verwelkomt volgend jaar voor het eerst Menen als gaststad. Op zondag 1 september is Menen de startplaats van de koninginnenrit, die traditioneel eindigt op de Vesten in Geraardsbergen. Dat bevestigt organisator Golazo woensdag.
The post Koninginnenrit van Renewi Tour vertrekt vanuit Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nieuwe kerststal ingewijd, nadat vorige uitbrandde
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe kerststal ingewijd, nadat vorige uitbrandde

Op zondagochtend, na de eucharistieviering van 10.30 uur, werd de nieuwe kerststal ingewijd bij de ingang van de Sint-Michielskerk in Kuurne. Nadat de vorige kerststal in januari van dit jaar door kortsluiting in vlammen opging, moest pastoor Filip Debruyne van de Sint-Michielsparochie noodgedwongen op zoek naar een waardig alternatief.
The post Nieuwe kerststal ingewijd, nadat vorige uitbrandde appeared first on

Lees meer »
Brent Deschilder is topschutter bij KV Koksijde-Oostduinkerke B: “Ik wil geleidelijk aan groeien”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brent Deschilder is topschutter bij KV Koksijde-Oostduinkerke B: “Ik wil geleidelijk aan groeien”

Op het einde van vorig seizoen besliste het bestuur van KV Koksijde-Oostduinkerke (KVKO) om te starten met een tweede seniorenploeg in vierde provinciale. Hiermee was enerzijds het probleem opgelost van het grote aantal beschikbare kernspelers dat niet aan de bak kwam. Anderzijds kregen talentvolle jongeren ook de kans om hun kunnen te tonen op het niveau van vierde provinciale. Iemand

Lees meer »
LIVE. Winterweer in Vlaanderen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE. Winterweer in Vlaanderen

De winter lijkt dit weekeinde toe te slaan in Vlaanderen. Vrieskou en een van west naar oost trekkende neerslagzone doen vrezen voor gevaarlijk gladde wegen. Het KMI waarschuwt met een code geel, die in alle provincies behalve Namen en Luxemburg geldt. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
t’Hope vzw wint armoedeprijs
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

t’Hope vzw wint armoedeprijs

Gezondheidszorg is niet alleen duur, maar vaak ook complex. Dat bleek uit een bevraging die t’Hope afnam bij mensen met armoede-ervaringen. Daarom lanceerden t’Hope vzw, Welzijnsschakel, Vereniging waar armen het woord nemen en stad Roeselare het project ‘Vinger aan de pols’. “Door in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen, konden we problemen zichtbaar maken en verbetervoorstellen opmaken.”
The post t’Hope vzw

Lees meer »
Met dr. Vincent Van Belleghem verliest AZ Groeninge Kortrijk een gedreven arts
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Met dr. Vincent Van Belleghem verliest AZ Groeninge Kortrijk een gedreven arts

Op zaterdag 2 december wordt in de Kortrijkse Sint-Maartenskerk afscheid genomen van dr. Vincent Van Belleghem, anesthesist en urgentiearts, die op zaterdag 25 november op 58-jarige leeftijd thuis in Rollegem na ziekte overleden is. Hij was meer dan 25 jaar verbonden aan het AZ Groeninge waar hij laatst diensthoofd was van de spoedafdeling.
The post Met dr. Vincent Van Belleghem

Lees meer »
Iserbyt geeft Baloise Trek Lions het nakijken in Flamanville, onzichtbare Thibau Nys heeft nood aan rust: “Mijn batterijen zijn volledig leeg”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Iserbyt geeft Baloise Trek Lions het nakijken in Flamanville, onzichtbare Thibau Nys heeft nood aan rust: “Mijn batterijen zijn volledig leeg”

Eli Iserbyt (26, Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zijn tweede Wereldbekerzege van het seizoen gepakt in Flamanville. De Belgische renner deelde zijn wedstrijd perfect in en liet Pim Ronhaar (22, Baloise Trek Lions) – die nog derde werd achter Van der Haar – in de voorlaatste ronde achter. Thibau Nys kwam opnieuw niet in het stuk voor vandaag: “Denk dat het een

Lees meer »
Negen muzikanten van Veurnse harmonie Sint-Cecilia krijgen VLAMO-ereteken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Negen muzikanten van Veurnse harmonie Sint-Cecilia krijgen VLAMO-ereteken

Burgemeester van Veurne Peter Roose mocht negen verdienstelijke leden van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia het VLAMO-ereteken opspelden. Voorzitter Ivan Winnock blikte met trots terug op de 200ste verjaardag van de vereniging, maar drukte ook zijn bezorgdheid uit over de toekomst en het voortbestaan van de harmonie.
The post Negen muzikanten van Veurnse harmonie Sint-Cecilia krijgen VLAMO-ereteken appeared first on KW.be.

Lees meer »