Krantenkoppen

En plots duikt miljardair Bill Gates op in Brusselse riolen

Techmiljardair Bill Gates is tijdens een bezoek aan Brussel de riolen ingedoken. Hij vond het ‘een unieke belevenis’. De oprichter van Microsoft postte zondag zelf een filmpje van zijn ‘unieke ervaring’ op Instagram. Tijdens een bezoek aan de hoofdstad bezocht hij niet het Atomium of het Jubelpark, wel het ­Riolenmuseum.

Meer krantenkoppen in België

Ziekenhui­zen plannen scans bewust ’s nachts en in het weekend, want dan kunnen ze er meer voor aanrekenen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ziekenhui­zen plannen scans bewust ’s nachts en in het weekend, want dan kunnen ze er meer voor aanrekenen

Vanaf 1 januari mogen radiologen geen supplement meer aanrekenen voor CT- en MRI-scans, maar dat verbod geldt enkel tijdens de kantooruren. Gevolg: het aantal medische foto’s tijdens nachten en weekenden wordt uitgebreid. En dat heeft nog andere (financiële) gevolgen voor de patiënt, zo blijkt uit interne communicatie van drie Vlaamse ziekenhuizen die onze redactie kon inkijken.

Lees meer »
Luchtalarm kost Oekraïense economie maandelijks 150 miljoen euro
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Luchtalarm kost Oekraïense economie maandelijks 150 miljoen euro

De voortdurende luchtalarmen vanwege de dreiging van een Russische raketaanval in Oekraïne zijn niet alleen vervelend, maar ook duur. Elke dag van gedwongen stilstand als gevolg van luchtalarmen kost de Oekraïense begroting drie miljard hryvnia (ongeveer 76 miljoen euro) aan belastinginkomsten. Dat berekende het hoofd van de belastingcommissie in het parlement, Danylo Hetmantsev.

Lees meer »
Oprecht antwoord op kiezer of strategisch slimme zet: wat zit er achter beslissing VVD om niet in Nederlandse regering te stappen?
VRT NWS
VRT NWS

Oprecht antwoord op kiezer of strategisch slimme zet: wat zit er achter beslissing VVD om niet in Nederlandse regering te stappen?

De Nederlandse regeringsvorming dreigt aartsmoeilijk te worden, nu de rechts-liberale VVD van Dilan Yesilgöz beslist heeft om niet in een nieuwe Nederlandse regering te stappen. Een antwoord op het signaal van de kiezer, klinkt het officieel, maar evengoed kan het een sterke strategische zet zijn. "Dit is een eerste zet, zeker geen definitieve beslissing."

Lees meer »
Lieven (38) lanceert unieke en hilarische kledingcollectie ‘Werkvreugde’: “Voor een toffe sfeer op de werkvloer”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lieven (38) lanceert unieke en hilarische kledingcollectie ‘Werkvreugde’: “Voor een toffe sfeer op de werkvloer”

De 38-jarige Moorsledenaar Lieven Degrauwe brengt met ‘Werkvreugde’ een nieuwe kledingcollectie op de markt. Op zijn t-shirts staan leuke, sappige quotes die bij werknemers een glimlachophet gezicht toveren. “Werkvreugde is van onschatbare waarde en humor kan een essentiële rol spelen in het creëren van een aangename werksfeer.”
The post Lieven (38) lanceert unieke en hilarische kledingcollectie ‘Werkvreugde’: “Voor een toffe

Lees meer »
Cacaoprijs op hoogste niveau in 46 jaar
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Cacaoprijs op hoogste niveau in 46 jaar

De prijs van cacao, waarvan chocolade wordt gemaakt, blijft stijgen. Dinsdag bereikte de prijs op de termijnmarkt in New York 4.147 dollar per ton, het hoogste niveau sinds 1977, schrijft persagentschap Bloomberg.

Lees meer »
GO! Atheneum Avelgem zamelt geld in voor De Warmste Week met Studio Sympathico
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

GO! Atheneum Avelgem zamelt geld in voor De Warmste Week met Studio Sympathico

Op het GO! Atheneum in Avelgem werd er de voorbije weken een radioshow gemaakt ten voordele van De Warmste Week. Enkele leerkrachten zetten hun schouders onder het project. Iedere middagpauze maakten ze radio voor de hele school vanuit hun eigen ‘glazen huis’. De leerlingen konden zelf acties op poten zetten die ze dan mochten voorstellen op de radio voor hun

Lees meer »