Krantenkoppen

“Er is geen asielcrisis, maar wel een VVD-crisis”: twee dagen voor verkiezingen trekken Nederlandse kopstukken nog eens stevig van leer tijdens debat

Twee dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland hebben de kopstukken van de belangrijkste partijen een televisiedebat gehouden in de Ahoy in Rotterdam. Het ging er beschaafder aan toe dan enkele dagen geleden, maar de tegenstellingen tussen rechts en links werden eens te meer duidelijk. “U spreekt zeven talen, maar niet de taal van het volk.”

Meer krantenkoppen in België

Carine en Guido schenken 2.000 euro aan Sinterklaasproject via Summer pop-up:“Er bestaan nog mensen met het hart op de juiste plaats”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Carine en Guido schenken 2.000 euro aan Sinterklaasproject via Summer pop-up:“Er bestaan nog mensen met het hart op de juiste plaats”

Carine Delapierre omringde haar met gelijkgestemde zielen en organiseerde voor de derde keer een Summer Pop-up in de Corbielaan. Deze keer om iets te doen voor de gemeente Anzegem. Zogezegd, zogedaan en donderdag 23 november overhandigde haar team een rond bedrag van 2.000 euro aan de schepen van Armoede en Gelijke Kansen Davy Demets (Inzet). “Om het Sinterklaasproject van het

Lees meer »
Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start

Goed nieuws voor de Torhoutse wijk ’t Rozeveld. Enkele enthousiaste bewoners hebben een gloednieuw wijkcomité opgestart. Het heet De Koornbloem en het eerste initiatief wordt een gezellige kerstmarkt op zaterdag 16 december vanaf 17 uur. Het is de bedoeling om drie tot vier activiteiten per jaar te organiseren.
The post Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start appeared first

Lees meer »
Bart Tommelein stelt vrijzinnigen (deels) gerust: alle kruisbeelden verwijderd uit nieuwe ziekenhuis AZ Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bart Tommelein stelt vrijzinnigen (deels) gerust: alle kruisbeelden verwijderd uit nieuwe ziekenhuis AZ Oostende

Het is het nieuwe ziekenhuis AZ Oostende menens met de neutraliteit. Dat is gebleken op een lezing van burgemeester Bart Tommelein in vrijzinnig centrum De Geuzetorre. “Oostende is een geuzenstad”, luidde het. Voorzitter Edgar Brunet: “We blijven waakzaam want er is nog veel onduidelijkheid.”
The post Bart Tommelein stelt vrijzinnigen (deels) gerust: alle kruisbeelden verwijderd uit nieuwe ziekenhuis AZ Oostende

Lees meer »
Vincent Mannaert stapt op als CEO van Club Brugge
VRT NWS
VRT NWS

Vincent Mannaert stapt op als CEO van Club Brugge

Vincent Mannaert neemt ontslag als CEO of algemeen manager van Club Brugge. Al langer deden geruchten de ronde dat zijn relatie met eigenaar Bart Verhaeghe in het slop zat. Mannaert was ruim tien jaar CEO. Lees alles over het ontslag bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »
Vrouw van hoofd Oekraïense militaire inlichtingendienst vergiftigd
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Vrouw van hoofd Oekraïense militaire inlichtingendienst vergiftigd

De vrouw van Kyrylo Boedanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, is volgens lokale media vergiftigd. Na enkele dagen misselijkheid is ze in het ziekenhuis opgenomen, melden Oekraïense media. Ze zou met zware metalen zijn vergiftigd, die ongebruikelijk zijn in het dagelijks leven. Officieel is er nog geen bevestiging daarvoor.

Lees meer »
“Een ‘nee’ is niet per se definitief”: na keuzemoment in ‘Blind getrouwd’, komt het toch goed tussen Alexander en Fleur?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Een ‘nee’ is niet per se definitief”: na keuzemoment in ‘Blind getrouwd’, komt het toch goed tussen Alexander en Fleur?

Het ‘Blind getrouwd’-avontuur zit erop voor de vier koppels die enkele maanden geleden trouwden met iemand die ze nog nooit ontmoet hadden. Na de reünie-aflevering bleken drie van de vier koppels op dit moment niet meer samen te zijn. Tot grote spijt van kijkend Vlaanderen, besloten ook Alexander en Fleur ‘nee’ te zeggen tegen elkaar en als goede vrienden uit

Lees meer »
Zes maanden cel voor man die driemaal deur van ex vernielde
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zes maanden cel voor man die driemaal deur van ex vernielde

Een 34-jarige man uit Nieuwpoort heeft zes maanden cel gekregen omdat hij tot drie keer toe deuren vernielde in het appartement van zijn ex-vriendin. De enige reden die T.D. opgaf was het feit dat hij kwaad was op de vrouw. Hij moet ook 400 euro boete betalen.
The post Zes maanden cel voor man die driemaal deur van ex vernielde

Lees meer »
Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon

In Duitsland zijn dinsdag zo’n 20.000 werknemers uit de onderwijssector op straat gekomen om meer loon te eisen. Zonder opslag dreigen de personeelstekorten alleen maar toe te nemen, zegt vakbond GEW. In heel wat scholen, universiteiten en kinderdagverblijven werd er dinsdag ook gestaakt. Alleen al in Leipzig, in het oosten van Duitsland, kwamen 7.000 mensen op straat. 

Lees meer »
Amerikaanse start-up wil dodo weer tot leven brengen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Amerikaanse start-up wil dodo weer tot leven brengen

Een Amerikaanse start-up wil de uitgestorven dodo weer tot leven brengen. Het bedrijf gaat daarvoor samenwerken met een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met natuurbehoud op het eiland Mauritius om de dieren een duurzame thuis te geven als het in zijn opzet slaagt.

Lees meer »