Krantenkoppen

Fatima wint vijf tickets voor Taylor Swift via Q-Music: “Haar live aan het werk zien is echt een droom”

Sprakeloos was Fatima Berton (31) uit Kortrijk, toen ze deze ochtend rond 8 uur in de live-uitzending van Q-Music terecht kwam. Elke beller die binnengeraakte won 5 tickets voor het concert van Taylor Swift dat volgende zomer plaatsvindt in Amsterdam. “Ik was echt even van mijn melk, ik geloofde het gewoon niet”, reageert Fatima enthousiast.

Waanzin

In juli was de strijd om tickets voor de razend populaire Eras Tour te bemachtigen bikkelhard. Ook Fatima had zich, net als 8 miljoen anderen, aangemeld in de hoop een code te ontvangen waarmee ze later een ticket kon proberen kopen. Voor zowel de drie shows in Amsterdam als die Parijs was haar dat gelukt, maar toch kon ze helaas geen tickets scoren.

“In 2020 had ik tickets voor Werchter Boutique, maar toen strooide corona roet in het eten”

“Die ticketverkoop was echt waanzin. In 1-2-3 was alles uitverkocht, meer dan 50.000 plaatsen per show. Dat was echt balen, ik was zó teleurgesteld”, vertelt de jonge mama. In 2020 had Fatima wél tickets kunnen bemachtigen om de Amerikaanse singersongwriter live aan het werk te zien op Werchter Boutique, maar toen strooide corona roet in het eten. In 2021 was Swift niet meer terug te vinden in de line-up. “Het is voorbij, dacht ik. De hype is zo groot, ik schatte mijn kansen om ooit een concert van haar bij te wonen nihil in.”

Meant to be

De echte fans weten dat je het Taylor Swift-concert sinds 13 oktober ook in de bioscoop kan bekijken, inclusief een spontaan dansfeestje tussen de stoelen. Een troostprijs, vond Fatima. “Samen met een vriendin was ik aan het proberen afspreken om de film te gaan bekijken. We hebben allebei een kindje, dus het lukte niet goed om een datum te vinden. Ik begon echt te denken dat ik werkelijk alles ging moeten missen”, lacht Fatima.

“Maar de dag erna hoorde ik dan plots dat Q-Music tickets ging uitdelen. Ik doe nooit mee met winacties, ik ga er altijd van uit dat ik toch niet ga winnen. Maar nu voelde het gewoon alsof het in de sterren geschreven stond. Ik moést meedoen, het was meant to be.”

“Ik ben samen met Taylor opgegroeid, haar muziek sloot op elke leeftijd perfect aan bij mijn leefwereld”

En zo geschiedde. Fatima won vijf tickets om de literaire pareltjes van haar favoriete artieste eindelijk live te horen. “Ik was echt even van mijn melk toen ik Maarten en Dorothee aan de lijn had. Ik geloofde het gewoon niet. Ik was net toegekomen op mijn werk, mijn dag kon alleszins niet meer stuk”, klinkt het. “Ik ben al sinds het prille begin fan van Taylor, toen ze nog voornamelijk countrymuziek maakte. Haar muziek sluit gewoon zo goed aan bij mijn eigen leefwereld. We zijn ongeveer even oud, dus elk album – elk een ander genre – was telkens zeer herkenbaar: tiener zijn, de eerste relaties, je eigen identiteit ontdekken… ik ben een beetje samen met haar opgegroeid.”

Vriendinnenuitje

Fatima vindt naar eigen zeggen geen enkel lied dat uit Swifts pen komt slecht, haar favoriet blijft het populaire Blank Space. “Maar eigenlijk maakt het mij niet veel uit hoe de setlist er precies uitziet. De ervaring op zich is sowieso al uniek, ze is een echte performer. Ik heb gelukkig nog een klein jaar tijd om me voor te bereiden: outfit plannen, friendshipbracelets maken… en ook nog beslissen aan wie ik de andere tickets zal uitdelen. De vriendin waarmee ik naar de film wou gaan en één van mijn collega’s gaan sowieso mee. Voor de overige twee zal ik nog eens goed moeten nadenken, maar een leuk vriendinnenuitje wordt het sowieso!”

The post Fatima wint vijf tickets voor Taylor Swift via Q-Music: “Haar live aan het werk zien is echt een droom” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles

De nieuwe spin-off van de Amerikaanse advocatenreeks ‘Suits’ gaat zich afspelen in Los Angeles. Dat heeft Beatrice Springborn, de baas van Universal International Studios, bekendgemaakt. Volgens haar zal de serie “dezelfde energie en knappe mensen hebben als het origineel”.

Lees meer »
Trump krijgt toch weer spreekverbod in civiele fraudezaak
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Trump krijgt toch weer spreekverbod in civiele fraudezaak

Een rechter in New York heeft Donald Trump in zijn civiele fraudezaak opnieuw een spreekverbod opgelegd. De oud-president en zijn advocaten mogen zich daardoor niet meer in het openbaar uitlaten over medewerkers van de rechtbank. Trump is al vaker met rechters gebotst over zijn uitlatingen, die hij vooral verspreidt via sociale media.

Lees meer »
Lezers reageren op de Vlaamse klassenblindheid:  ‘Ik heb over veel dingen mordicus gezwegen, deels om niet als marginaal versleten te worden’
De Standaard
De Standaard

Lezers reageren op de Vlaamse klassenblindheid: ‘Ik heb over veel dingen mordicus gezwegen, deels om niet als marginaal versleten te worden’

Kersvers voorzitter van Vooruit Melissa Depraetere komt uit een arbeidersgezin en is daar fier op. Geen enkele lezer die reageerde op het blogstuk dat collega Inge Schelstraete daar vorige week over schreef, vindt dat België anno 2023 klassenblind is. Maar eentonig waren de reacties allerminst: het woord ‘klasse’ riep bij velen levendige, en niet altijd aangename, herinneringen op. Maar ook

Lees meer »
DE INSIDER. De oliemagnaat die “het klimaat wil redden”: hoe geloofwaardig is de voorzitter van de klimaattop?
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

DE INSIDER. De oliemagnaat die “het klimaat wil redden”: hoe geloofwaardig is de voorzitter van de klimaattop?

“Een poppenkast”, noemt Vlaams minister Zuhal Demir de klimaattop in Dubai, die donderdag start. Maar Belgisch onderhandelaar Peter Wittoeck is het daar helemaal niet mee eens. Ondanks alle kritiek op Dubai en voorzitter sultan al-Jaber (een oliemagnaat, nota bene) heeft hij hoop. “De man heeft een dubbele pet. Maar er zijn redenen om aan te nemen dat hij dit niet

Lees meer »
Gwyneth Paltrow kiest voor Belgische klanken: Stromae & Angèle zijn topfavoriet in haar ‘Spotify Wrapped’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gwyneth Paltrow kiest voor Belgische klanken: Stromae & Angèle zijn topfavoriet in haar ‘Spotify Wrapped’

Woensdagmiddag werd de nieuwe ‘Spotify Wrapped’ gelost. Tal van Amerikaanse artiesten, waaronder Taylor Swift, Bad Bunny en The Weeknd, sieren de lijstjes wereldwijd. Maar bij Gwyneth Paltrow zijn er ook twee Belgische artiesten die haar top 5 bekleden. De actrice, bekend van haar rol in ‘Iron Man’, bekroont Stromae als haar favoriete artiest van 2023. Maar ook Angèle staat op

Lees meer »
Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

Frankrijk breidt het aantal zones uit waar niet gerookt mag worden in het land. Stranden, openbare parken, bossen en de omgeving van scholen worden aan de lijst toegevoegd. De Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau heeft dit dinsdag bekendgemaakt. Hij stelt dat “rookvrije zones de norm zullen zijn”.

Lees meer »
Panamese president belooft grote kopermijn te sluiten
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Panamese president belooft grote kopermijn te sluiten

Panama gaat de grootste kopermijn van Centraal-Amerika – goed voor 1 procent van de wereldwijde productie – sluiten. Dat heeft president Laurentino Cortizo dinsdag beloofd, nadat het hooggerechtshof de concessie aan een Canadees mijnbouwbedrijf ongrondwettelijk had verklaard.

Lees meer »
Wannes uit ‘Het laatste portret’ lijdt aan ALS: “Een zorgeloos gevoel? Dat heb ik al vijf jaar niet meer gehad”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Wannes uit ‘Het laatste portret’ lijdt aan ALS: “Een zorgeloos gevoel? Dat heb ik al vijf jaar niet meer gehad”

Hoe uitzichtloos z’n situatie is, zo grenzeloos is z’n optimisme. De 42-jarige Wannes vertelt dinsdagavond een aangrijpend verhaal in ‘Het laatste portret’ door Lieve Blanquaert. Al vijf jaar lijdt hij aan ALS, een spier-zenuwziekte met een vaste eindhalte. De weg daarnaartoe probeert de West-Vlaming zo mooi mogelijk in te vullen, samen met echtgenote Mayté (41) en hun twee kinderen.

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering  iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »