Krantenkoppen

Finland in de clinch met Rusland over instroom asielzoekers

21:37 De relaties tussen Moskou en kersvers NAVO-lid Finland staan onder druk. Rusland orkestreerde de instroom van meer dan 500 asielzoekers uit Somalië, Jemen, Syrië en Irak. In een reactie sluit Finland …

Meer krantenkoppen in België

Stad Oostende houdt herdenkingsmoment op Wereldlichtjesdag en plaatst brievenbus op de koesterweide
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stad Oostende houdt herdenkingsmoment op Wereldlichtjesdag en plaatst brievenbus op de koesterweide

Op Wereldlichtjesdag, op 10 december om 19.00 uur, organiseert Stad Oostende een herdenkingsmoment voor alle overleden kinderen. Op de koesterweide in de Stuiverstraat wordt een brievenbus geplaatst, waar kinderen een brief, gedicht of tekening kunnen sturen naar de sterren.
The post Stad Oostende houdt herdenkingsmoment op Wereldlichtjesdag en plaatst brievenbus op de koesterweide appeared first on KW.be.

Lees meer »
Sportsite in Wolvertem genoemd naar Belgische wielerkampioene Nicole Van den Broeck: “Vrouwelijke rolmodellen zijn belangrijk”
VRT NWS
VRT NWS

Sportsite in Wolvertem genoemd naar Belgische wielerkampioene Nicole Van den Broeck: “Vrouwelijke rolmodellen zijn belangrijk”

De Sportschuursite in Wolvertem wordt postuum genoemd naar gewezen wereldkampioene wielrennen Nicole Van den Broeck. Zij veroverde 50 jaar geleden de wereldtitel in Barcelona. "Het is belangrijk dat we vrouwelijke rolmodellen meer zichtbaar maken", klinkt het bij het gemeentebestuur. Van den Broeck overleed in 2017. De volledige site wordt volgend jaar trouwens heraangelegd.

Lees meer »
‘Lies’ (34) werd aangerand en bijna verkracht tijdens een wandeling: “Iets in me zegt dat zijn honger niet gestild is”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Lies’ (34) werd aangerand en bijna verkracht tijdens een wandeling: “Iets in me zegt dat zijn honger niet gestild is”

Op 28 juli werd ‘Lies’ aangerand en bijna verkracht in natuurpark Berlare Broek, vlak bij het Donkmeer. Op klaarlichte dag, midden in de zomer, als er veel toeristen zijn. “Daar moet je lef voor hebben”, zegt ‘Lies’. Even later keerde de vriend van ‘Lies’ terug naar de plaats van de feiten. Daar kwam hij oog in oog te staan met

Lees meer »
Israëliër overmeestert schutters bij aanval op bushalte in Jeruzalem, maar wordt dan zelf doodgeschoten door Israëlische soldaat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israëliër overmeestert schutters bij aanval op bushalte in Jeruzalem, maar wordt dan zelf doodgeschoten door Israëlische soldaat

Vrienden en familieleden kwamen gisteren samen voor het overlijden van Yuval Castleman, de Israëlische man schoot twee Palestijnse schutters dood die het vuur openden bij een bushalte in Jeruzalem op 30 november. Castleman kwam zelf om het leven nadat hij werd beschoten door een Israëlische soldaat die verkeerdelijk dacht dat Castleman een terrorist was. Terreurorganisatie Hamas heeft intussen de aanval

Lees meer »
Beste novembermaand voor autoverkoop sinds 2017
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Beste novembermaand voor autoverkoop sinds 2017

De verkoop van nieuwe personenwagens heeft zijn herstel voortgezet in november. Na elf maanden zijn er al meer auto’s ingeschreven dan in elk van de drie volledige jaren voordien (2020, 2021 en 2022), zo hebben de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en de federatie Febiac vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer »
Vanaf 1 april zorgcoördinator voor elke kwetsbare aanstaande moeder
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vanaf 1 april zorgcoördinator voor elke kwetsbare aanstaande moeder

Minister Frank Vandenbroucke gaat 11,468 miljoen euro investeren om kwetsbare moeders tijdens en na hun zwangerschap beter op te sporen en te begeleiden. Daarvoor zal het RIZIV een perinataal zorgtraject uittekenen. Na screening krijgt elke kwetsbare moeder een zorgcoördinator toegewezen tijdens de cruciale eerste 1.001 dagen van een kind.

Lees meer »
Walter Baele geeft de Sint in nieuw kinderboek een kind om voor te zorgen: “Mijn eerste idee was iets te wild”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Walter Baele geeft de Sint in nieuw kinderboek een kind om voor te zorgen: “Mijn eerste idee was iets te wild”

“Wat als Sinterklaas de kinderen niet enkel met snoep en speelgoed mag verwennen, maar plots ook een kleine drenkeling onder zijn hoede moet nemen?” Dat is hoe Walter Baele (59) zijn nieuwe kinderboek ‘Sint redt een kind’ omschrijft. Hij maakt het de Sint allesbehalve gemakkelijk, maar in de eerste versie ging de acteur nog een stapje verder.

Lees meer »