Krantenkoppen

Finland van plan om grens met Rusland volledig te sluiten

De Finse regering staat op het punt om de volledige oostelijke grens met Rusland te sluiten. Dat hebben bronnen binnen de regering en politie gezegd aan de krant ‘Iltalehti’. De sluiting van de grens zou in de nacht van dinsdag op woensdag gebeuren, om middernacht.

Meer krantenkoppen in België

Gentse burgemeester mengt zich uitzonderlijk en plant overleg met voor- en tegenstanders over mobiliteitsplan in Zwijnaarde 
VRT NWS
VRT NWS

Gentse burgemeester mengt zich uitzonderlijk en plant overleg met voor- en tegenstanders over mobiliteitsplan in Zwijnaarde 

In Gent organiseert burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) een overleg met voor- en tegenstanders van het wijkmobiliteitsplan in Zwijnaarde. Dat plan wacht al maanden op een uitvoering, er is uitstel door een reeks rechtszaken. Op het overleg wordt ook bevoegd schepen Filip Watteeuw (Groen) uitgenodigd. Het initiatief is opmerkelijk. "We moeten samen naar oplossingen zoeken", zegt De Clercq. De

Lees meer »
Klein Seminarie verwelkomt oud-leerlingen die 60 en 70 jaar geleden afstudeerden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Klein Seminarie verwelkomt oud-leerlingen die 60 en 70 jaar geleden afstudeerden

Onlangs organiseerde het Klein Seminarie in Roeselare opnieuw haar terugkomdag. Daarbij werden onder andere de voormalige leerlingen die 60 en 70 jaar geleden de schoolpoort toetrokken, verwelkomd. Bij zij die 70 jaar geleden afstudeerden, herkennen we op de foto: Pascal Baert, Noel Jansseune, Georges Lammertyn en Etienne Roelens. Ghislain Beeuwsaert, Michiel Bouckaert, Raoul Boucquey, Marc
The post Klein Seminarie verwelkomt

Lees meer »
Defecte vaatwasser zorgt voor rook in restaurant in Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Defecte vaatwasser zorgt voor rook in restaurant in Brugge

Zaterdagavond even voor half tien begon in de keuken van restaurant De Gouden Kroes in de Hoogstraat in hartje Brugge de vaatwasmachine hevig te roken. De zaakvoerder schakelde meteen de elektriciteit uit en alarmeerde de hulpdiensten.
The post Defecte vaatwasser zorgt voor rook in restaurant in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »
EXCLUSIEF. N-VA wil in Wallonië opkomen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. N-VA wil in Wallonië opkomen

N-VA plant om in Wallonië op te komen. Dat vertelt voorzitter Bart De Wever in een exclusief en uitgebreid gesprek met HLN. “Wij willen ons verhaal van confederalisme daar in de kiesstrijd én in het publieke debat brengen.” Hoe wil De Wever dat doen? En met welke gezichten?

Lees meer »
Racistische Britse royals ‘gelekt’: ongelukje of meesterlijke zet van Harry & Meghan? “Dit is explosieve informatie”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Racistische Britse royals ‘gelekt’: ongelukje of meesterlijke zet van Harry & Meghan? “Dit is explosieve informatie”

De aap is uit de mouw: de zogenaamde ‘racistische royals’, waarover al gespeculeerd wordt sinds het Oprah-interview van Harry (39) en Meghan (42) uit 2021, zijn bekend. In de Nederlandse versie van ‘Endgame’ – intussen uit de rekken gehaald – worden koning Charles en prinses Kate met de vinger gewezen. “Een vertaalfout”, beweert auteur Omid Scobie, maar volgens onze royalty-expert

Lees meer »
Diamant voor Julien en Paule
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Diamant voor Julien en Paule

Paule Cottigny (81) en Julien Butseraen (83) zullen op 20 december zestig jaar getrouwd zijn. Ze zouden dat met familie en vrienden vieren op 17 november, maar gezondheidsproblemen stuurden die planning in de war. Uiteindelijk konden ze toch met de kinderen en kleinkinderen – die ver in Frankrijk wonen – uit eten gaan. Paule is
The post Diamant voor Julien

Lees meer »
Eric Jonckheere wint proces tegen cementproducent Eternit: “Het bedrijf beging een opzettelijke fout bij asbestproductie”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Eric Jonckheere wint proces tegen cementproducent Eternit: “Het bedrijf beging een opzettelijke fout bij asbestproductie”

“Opzettelijk wangedrag, systematische manipulaties en opzettelijke verdraaiing van feiten”. De Brusselse rechtbank is niet mals voor cementproducent Eternit, die schuldig bevonden is aan een opzettelijke fout bij de jarenlange productie van asbest en het veroorzaken van longvlieskanker bij Eric Jonckheere (64). De zestiger is zelf voorzitter van Abeva, de vereniging van asbestslachtoffers. Wat betekent dit voor de slachtoffers en het

Lees meer »
Ithaka viert dertigjarig bestaan met nieuw project: “Belevingswinkel oprichten in het centrum van Oostende”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ithaka viert dertigjarig bestaan met nieuw project: “Belevingswinkel oprichten in het centrum van Oostende”

Ithaka staat al dertig jaar in voor het coachen van mensen met een beperking en stelt inclusief werken al jarenlang centraal. Men vertrekt vanuit ieders talenten om samen op zoek te gaan naar een job die bij hen past. Daarnaast heeft Ithaka twee inclusieve woonprojecten De Bezaan in Gistel en De Condor in Oostende. Dit jaar wordt ook de Theateracademie,

Lees meer »
“Eigenaar van Brussels Noordstation” is één van beste freestylevoetballers ter wereld: “Zonder sociale media kon ik dit niet doen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Eigenaar van Brussels Noordstation” is één van beste freestylevoetballers ter wereld: “Zonder sociale media kon ik dit niet doen”

Soufiane ‘Bencok’ El Marnissi (32) gaat donderdagavond in Brussel op zoek naar z’n eerste Red Bull Street Style-titel in ‘zijn’ Brussel. Een spectaculair kampioenschap met de allerbeste freestylevoetballers ter wereld. Bencok is één van de grootste Belgische namen in de voetbalwereld, op sociale media zelfs even populair als pakweg Toby Alderweireld. Tóch is de drievoudig wereldkampioen pannavoetbal (het spelletje waarbij

Lees meer »
TERUGLEZEN ISRAËL. Israël roept delegatie terug uit Qatar nadat onderhandelingen over wapenstilstand vastlopen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

TERUGLEZEN ISRAËL. Israël roept delegatie terug uit Qatar nadat onderhandelingen over wapenstilstand vastlopen

Er is een einde gekomen aan het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Ook de onderhandelingen over een nieuwe wapenstilstand zijn vastgelopen. Het Israëlische leger zegt dat het de strijd in de Gazastrook heeft hervat, minuten nadat het staakt-het-vuren om 7 uur (6 uur Belgische tijd) afliep. Volgens Israël houdt terreurbeweging Hamas nog altijd 137 mensen gegijzeld in de Gazastrook. Volg

Lees meer »