Krantenkoppen

Fleurs hart wordt gebroken door Alexander in ‘Blind getrouwd’: “Ik ben dankbaar dat hij het respectvol doet”

Het lijkt niet meer goed te komen met ‘Blind getrouwd’-echtpaar Fleur en Alexander. De Knokse winkelmanager kan haar tranen niet bedwingen als ze verwoordt dat haar man “geen gevoelens” heeft voor haar. Ook tijdens de eerste beslissingsmomenten van Emile en Emma, en Isabelle en Matthieu werden de tranen de vrije loop gelaten. Zij gaven definitief hun antwoord op de vraag of ze bij elkaar willen blijven.

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD. ‘J’aime la vie’ van Mathias Sercu in première: “Toen mijn zoon kanker kreeg, wou ik de film niet meer draaien”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

IN BEELD. ‘J’aime la vie’ van Mathias Sercu in première: “Toen mijn zoon kanker kreeg, wou ik de film niet meer draaien”

Een film die er hard inhakt, maar toch ook de glimlach om de mond tovert. Donderdag ging ‘J’aime la vie’ in première: een film over een alleenstaande moeder die de diagnose kanker krijgt. Regisseur Mathias Sercu kreeg het idee voor de film toen hij te horen kreeg dat zijn broer aan de ziekte leed. Net toen de opnames moesten beginnen

Lees meer »
Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”

Een openbaar bestuur kan het dragen van religieuze tekens op het werk verbieden. Dat zegt het Europees Hof van Justitie dinsdag in een nieuw arrest. Volgens het Hof is het evenwel de nationale rechter die moet nagaan of de genomen maatregelen zorgen voor een afstemming tussen de vrijheid van godsdienst en de legitieme doelstellingen van dat verbod.

Lees meer »
Verzameling uilen te ontdekken in WZC De Bottelarij
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Verzameling uilen te ontdekken in WZC De Bottelarij

‘Den uil die op de peereboom zat’… Iets oudere lezers zullen zich dit kinderliedje nog wel herinneren. Het lied lag aan de basis van een heuse verzameling uilen die samen met Maria Vanhooren (85) in juli 2020 mee verhuisde naar woon-zorgcentrum de Bottelarij. De collectie is er komend weekend gratis te ontdekken.
The post Verzameling uilen te ontdekken in WZC

Lees meer »
Margriet Hermans blikt in ‘Mijn eerste reis’ terug op zware burn-out: “Half jaar op een camping in Spanje geleefd”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Margriet Hermans blikt in ‘Mijn eerste reis’ terug op zware burn-out: “Half jaar op een camping in Spanje geleefd”

“Niemand zag mijn kwaliteiten. Nooit en nergens.” In ‘Mijn eerste reis’ keert Margriet Hermans (69) donderdag terug naar 1979, toen ze in Madrid probeerde recht te krabbelen na een zware burn-out. Een aartsmoeilijke periode, maar uiteindelijk volgde de ‘catharsis van haar leven’. “Ik heb in Spanje mijn spaarcenten opgeleefd, en dat waren er echt niet veel.”

Lees meer »
A11 richting Brugge versperd door kettingbotsing met tiental wagens en een vrachtwagen: één zwaargewonde
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

A11 richting Brugge versperd door kettingbotsing met tiental wagens en een vrachtwagen: één zwaargewonde

Door een kettingbotsing ter hoogte van Brugge-Zeehaven is de A11 richting Brugge helemaal afgesloten. Dat melden het Vlaams Verkeerscentrum en de wegpolitie. Volgens de eerste berichten vielen bij het ongeval enkel lichtgewonden.
The post A11 richting Brugge versperd door kettingbotsing met tiental wagens en een vrachtwagen: één zwaargewonde appeared first on KW.be.

Lees meer »
Jeugdbewegingen en middelbare school wijzen op belang van fietsverlichting
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jeugdbewegingen en middelbare school wijzen op belang van fietsverlichting

Zowel KSA Grensvuur Wervik, Chiro Speratoker Geluwe als de middelbare school Sint-Jozefscollege pakken in deze donkere dagen in het kader van de fietsverlichting elk afzonderlijk uit met een opmerkelijke campagne naar de ouders, leden en leerlingen toe.
The post Jeugdbewegingen en middelbare school wijzen op belang van fietsverlichting appeared first on KW.be.

Lees meer »
Twaalf Israëlische gijzelaars uit Gaza overgebracht aan Rode Kruis en onderweg naar Israël
VRT NWS
VRT NWS

Twaalf Israëlische gijzelaars uit Gaza overgebracht aan Rode Kruis en onderweg naar Israël

Volgens het Internationale Rode Kruis zijn opnieuw twaalf Israëlische gijzelaars overgedragen van de Palestijnse terreurorganisatie Hamas aan de hulporganisatie. Het Israëlisch leger meldt dat de gijzelaars onderweg zijn naar Israël. In ruil zullen de Israëli’s 30 Palestijnse gevangenen vrijlaten. De uitwisselingen maken onderdeel van een bestand dat intussen vijf dagen duurt.

Lees meer »