Krantenkoppen

Fotograaf Carl lanceert ‘Bearded Villains and others’

De expo ‘Bearded Villains and others’ van Carl Lapeirre (63) toont een portrettencollectie van bebaarde mannen die lid zijn van de broederschap Bearded Villains. Tussen de baarden door is ook ander werk van de Bissegemse fotograaf te zien.

Fotograaf Carl Lapeirre kwam op toevallige wijze terecht bij de ‘Bearded Villains’. “Tot vorig jaar gaf ik lessen fotografie in Viso Mariakerke. Na mijn laatste proclamatie als docent bracht ik een student naar huis. Toen we vakantieplannen aan het bespreken waren, vertelde hij me dat hij gecontacteerd werd door Bearded Villains België om een video te maken van een evenement. Ik vroeg of ze nog een fotograaf zochten en het antwoord daarop was gelukkig positief”, vertelt de Bissegemnaar.

Eind augustus vond het evenement plaats waarop de mannen met imposante baarden geld inzamelden voor de ongeselijke ziekte ALS. “Ik heb mijn ogen uitgekeken die dag. De warmte en de vriendschap die ik daar gevoeld heb, ga ik niet snel vergeten. Ik heb zelfs kennisgemaakt met bearded villains uit Canada en de Verenigde Staten”, aldus Carl. Met de foto’s die hij die dag genomen heeft, is nu een volwaardige expositie gecreëerd. “De waardering die ik voel voor die organisatie komt tot uiting in mijn foto’s. Tussen de Bearded Villains hangt ook wat ander werk, om wat contrast te geven”, gaat de fotograaf verder. Op 63-jarige leeftijd zit Carl nog boordevol ideeën. “Graag zou ik elk jaar zo’n expositie creëren met een centraal thema. Volgend jaar vier ik ook mijn 40ste verjaardag als fotograaf, dus daar hoort iets speciaals bij”, zegt Carl. Voorlopig denkt hij ook nog niet aan stoppen. “Fotograaf zijn is geen nine-to-fivejob voor mij. Ik ben fotograaf en zal dat ook altijd blijven. In ieder mens zie ik een mooi portret. Opgetut naar een shoot komen hoeft niet. Liefst van al zou ik wekelijks op de markt gaan staan om portretten te nemen van mensen die me intrigeren”, sluit de fotograaf af.

Bearded Villains and others is tot 5 januari te zien in de Meensesteenweg 314 in Bissegem, telkens van 14 tot 17 uur of na afspraak. (SV)

https://www.instagram.com/carl_lapeirre/

The post Fotograaf Carl lanceert ‘Bearded Villains and others’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad

De plannen voor de heraanleg van de Steenstraat in Esen (Diksmuide) tussen de Roeselarestraat en de grens met Werken (Kortemark) waren op de gemeenteraad voer voor discussie. Zo is er onenigheid tussen de oppositie en meerderheid over de manier van aanpak.
The post Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »
Oostende kent culinaire revival
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oostende kent culinaire revival

Vijftien vermeldingen in de nieuwe Gault&Millau, waaronder vijf stijgers en vier nieuwe namen. Het was ooit anders. Oostende beleeft na mindere tijden een culinaire revival. De jarenlange inspanningen voor en investeringen in de troeven van de Oostendse gastronomie renderen, tot vreugde van het toeristisch bestel in de Stad aan Zee. “Toerisme is ook eten en drinken”, luidt het. Zo veroverde

Lees meer »
Is radicaal-rechts in opmars in Europa of lijkt dat maar zo?
VRT NWS
VRT NWS

Is radicaal-rechts in opmars in Europa of lijkt dat maar zo?

Als Geert Wilders er in slaagt om met zijn PVV in Nederland een regering op de been te brengen, wordt hij de derde radicaal-rechtse regeringsleider op dit moment in Europa. Ook in andere nationale regeringen van Europese landen besturen radicaal-rechtse partijen mee. Kunnen we spreken van een radicaal-rechtse golf?

Lees meer »
INTERVIEW. Jos Verstappen, trotse én bezorgde vader: “Voor de koers zeg ik hem nog vaak: ‘Max jongen, kijk alsjeblieft uit’”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Jos Verstappen, trotse én bezorgde vader: “Voor de koers zeg ik hem nog vaak: ‘Max jongen, kijk alsjeblieft uit’”

Hij deelt de hotelkamer niet meer met zijn zoon. Zegt niet meer hoe hij die bocht moet nemen. “Hij weet dat intussen wel beter dan ik.” Een glimlach. HLN schoof aan bij Jos Verstappen (51), ex-F1-coureur en -coach en vandaag trotse vader van de drievoudige wereldkampioen. Een gesprek over hoe hij nog altijd in een droom leeft en zich nog

Lees meer »
Minister Demir vraagt overzicht en risicoanalyse van aantal Chinese omvormers in Vlaanderen
VRT NWS
VRT NWS

Minister Demir vraagt overzicht en risicoanalyse van aantal Chinese omvormers in Vlaanderen

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vraagt aan de netbeheerders om het aantal Chinese omvormers in kaart te brengen. Ze reageert daarmee op het nieuws dat China technisch in staat is om ons elektriciteitsnet aan te vallen via omvormers van installaties van zonnepanelen. Die zijn steeds vaker afkomstig van Chinese bedrijven. Demir heeft ook aan de bevoegde federale diensten

Lees meer »
Nele Doolaeghe is nieuwe Volwassen Begeleider van Chiro Stine Heule
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nele Doolaeghe is nieuwe Volwassen Begeleider van Chiro Stine Heule

Witte rook uit de schoorsteen van de lokalen van Chiro Stine Heule: na een zoektocht van een drietal maanden heeft Heules grootste jeugdbeweging met Nele Doolaeghe een nieuwe Volwassen Begeleider gevonden. Samen met Dries Verhauwaert staat ze de komende jaren de 24-koppige leidingsbende van Chiro Stine bij met raad en daad.
The post Nele Doolaeghe is nieuwe Volwassen Begeleider van

Lees meer »
De hallucinante redding van Hanne en Dimitri na doodsmak op Noorse berg: “Dat jij met een open schedelbreuk nog een kilometer hebt gestapt…”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

De hallucinante redding van Hanne en Dimitri na doodsmak op Noorse berg: “Dat jij met een open schedelbreuk nog een kilometer hebt gestapt…”

Tijdens een trektocht in het Noorse Senja vorig jaar, maakten Hanne (38) en haar man Dimitri (40) een zware val van een bergflank. Hanne moest, ondanks een schedelbreuk, een kilometer verder lopen om hulpdiensten te waarschuwen. Een jaar later, na een loodzware revalidatie, wilde het koppel uit Rupelmonde de reis alsnog afmaken. “Zonder die ploeg hadden we dit niet overleefd.

Lees meer »