Krantenkoppen

Getalsterkte bij Defensie blijft dalen: meer rekruten, maar uitstroom nog steeds groter

Ondanks de politieke ambitie om Defensie opnieuw te versterken, blijft de getalsterkte van het leger nog altijd dalen. Er wordt meer gerekruteerd, maar door pensioneringen en uitval tijdens de opleiding is de uitstroom nog altijd groter dan de instroom, schrijft Het Belang van Limburg maandag. De ommekeer wordt wellicht pas in 2026 ingezet.

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

#iedereenwestvlaming

Vandaag Black Friday. Dan kan je mooie deals doen, maar let toch maar op of het écht wel zo interessant is…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »
Omstreden adoptie van Alex (10) ook pijnlijk voor Crevits: Colombia kreeg duim omhoog ondanks zorgwekkende info op bureau van haar ambtenaren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Omstreden adoptie van Alex (10) ook pijnlijk voor Crevits: Colombia kreeg duim omhoog ondanks zorgwekkende info op bureau van haar ambtenaren

Het Colombiaanse jongetje Alex (10) is vorig jaar naar Vlaanderen gehaald op basis van een omstreden adoptiedossier. Zo blijkt Alex nog een zus te hebben, maar dat wist de adoptiemoeder niet. Voor Hilde Crevits (CD&V) is de zaak extra pijnlijk. Onder haar toezicht kreeg Colombia begin dit jaar nog een uitstekende evaluatie voor adopties. Op het bureel van haar ambtenaren

Lees meer »
Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen verjaardagsfeest, wel een begrafenis”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen verjaardagsfeest, wel een begrafenis”

Karel Lefevere (59) en zijn dochter Ine (35) streden samen tegen kanker. Bij hem werd longkanker vastgesteld, zij kreeg borstkanker. Wekenlang lagen ze naast elkaar in de zetel. Ze spraken over chemosessies, het leven en de dood. Ine lijkt haar gevecht nu te gaan winnen. Maar Karel verloor het zijne donderdagavond. “Ik zweef momenteel tussen opluchting, verdriet en angst.”

Lees meer »
In Engelse versie wordt zijn naam verzwegen, maar Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult wél wie de ‘Royal racist’ is
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

In Engelse versie wordt zijn naam verzwegen, maar Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult wél wie de ‘Royal racist’ is

Nog geen dag lag de Nederlandstalige versie van Endgame, het langverwachte boek van de Britse biograaf Omid Scobie over het Britse koningshuis, in de winkelrekken of het is er alweer weggehaald. De aanleiding daarvoor is dat de identiteit van de ‘Royal racist’ in het Nederlandstalige boek wél genoemd wordt, terwijl daar in het Engelstalige boek over gezwegen wordt.

Lees meer »
Finland sluit ook laatste grensovergang met Rusland
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Finland sluit ook laatste grensovergang met Rusland

Finland sluit in de nacht van woensdag op donderdag ook zijn laatste grensovergang met Rusland voor reizigers. Deze blijft vervolgens twee weken dicht. De regering gaf eerder al opdracht tot de sluiting van de andere grensovergangen na een toestroom van immigranten uit derde landen vanuit Rusland.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Twee gegijzelden vrijgelaten uit Gaza – Onderhandelaars hopen bestand met nog twee dagen te verlengen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Twee gegijzelden vrijgelaten uit Gaza – Onderhandelaars hopen bestand met nog twee dagen te verlengen

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt met minstens een dag verlengd. Dat hebben de strijdende partijen bevestigd. Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar beide kampen hebben tot op het laatste moment onderhandeld. Twistpunt was de lijst met gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was niet tevreden en waarschuwde een “veranderde” lijst te willen. “Anders

Lees meer »
Leerlingen Het Wijland brengen hulde aan jonge soldaat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerlingen Het Wijland brengen hulde aan jonge soldaat

Naar aanleiding van het recente Wapenstilstandsfeest brachten de leerlingen van de eerste graad van de Vrije Basisschool Het Wijland in Voormezele hulde aan het graf van Georges Llewelyn Davies. Deze jonge Britse soldaat stierf in de Eerste Wereldoorlog in Sint-Elooi op 15 maart 1915. Hij was amper 22 jaar. De jonge Georges stond model voor
The post Leerlingen Het Wijland

Lees meer »
Oliver Naesen moet inleveren na contractverlenging, maar: “Mijn loon staat nog heel ver van de realiteit van het gewone leven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oliver Naesen moet inleveren na contractverlenging, maar: “Mijn loon staat nog heel ver van de realiteit van het gewone leven”

Een nieuw contract. Check! Een tweede kindje begin februari. Check! Oliver Naesen is alive and kicking well, zelfs al voelt hij zich de veteraan in zijn eigen — herdoopte — wielerploeg Decathlon AG2R La Mondiale. En zelfs al zijn de gouden jaren voorbij en moet hij de komende twee jaar met loonsvermindering vrede nemen. “In de sport werken ze niet

Lees meer »