Krantenkoppen

Getalsterkte bij Defensie blijft dalen: meer rekruten, maar uitstroom nog steeds groter

Ondanks de politieke ambitie om Defensie opnieuw te versterken, blijft de getalsterkte van het leger nog altijd dalen. Er wordt meer gerekruteerd, maar door pensioneringen en uitval tijdens de opleiding is de uitstroom nog altijd groter dan de instroom, schrijft Het Belang van Limburg maandag. De ommekeer wordt wellicht pas in 2026 ingezet.

Meer krantenkoppen in België

Ouders en zus van verongelukte Lauren (20): “Hij stráálde, altijd. We hebben dat kind nooit ongelukkig geweten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ouders en zus van verongelukte Lauren (20): “Hij stráálde, altijd. We hebben dat kind nooit ongelukkig geweten”

Diepenbeek neemt maandag afscheid van een supergeliefde jongen. Van Lauren Adamczyk (20), die vorige week zaterdag werd doodgereden op straat. Vriend van velen. Een jongen die al heel lang wist dat je het best leeft alsof elke dag je laatste is. Zijn ouders, zus en vrienden geven hem hier het mooiste eerbetoon. “We hebben hem eigenlijk nooit ongelukkig geweten.”

Lees meer »
Astrid Coppens is 40 en viert tien jaar samen met Bram: “Geen botox voor mij, ik wil er niet uitzien als een konijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Astrid Coppens is 40 en viert tien jaar samen met Bram: “Geen botox voor mij, ik wil er niet uitzien als een konijn”

Astrid Coppens (40) heeft twee jubileums te vieren: niet alleen is het tien jaar geleden dat ze haar eigen kledingcollectie oprichtte, ze is ook tien jaar samen met haar man Bram. “Maar van liefde op het eerste gezicht was geen sprake”, vertelt ze in ‘Story’, waar ze ook verklapt dat er spannende toekomstplannen zijn op het kleine scherm. “De voorbije

Lees meer »
Koen Crucke komt met verrassende boodschap voor Samson & Marie: “Ik zou, denk ik, ‘ja’ zeggen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Koen Crucke komt met verrassende boodschap voor Samson & Marie: “Ik zou, denk ik, ‘ja’ zeggen”

Niet alleen politici komen terug op gemaakte beslissingen, ook acteur Koen Crucke (71) durft abrupt van gedacht veranderen. Na dat eerder bekend raakte dat het personage Alberto geschrapt werd in de Samson & Marie-kerstshow, staat de deur opnieuw op een kier. “Als ze mij volgend jaar bellen, en het staat mij aan wat ze voorstellen, spring ik opnieuw het podium

Lees meer »
Jeugdploeg van de Week: de GU13 van SK Torhout
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jeugdploeg van de Week: de GU13 van SK Torhout

Het gaat prima met de GU13 van voetbalclub SK Torhout. Het beloftevolle team wint in zijn reeks bijna alles. In de competitie verloor het nog maar één keer en eind november mag de ploeg in de jeugdcup het in de achtste finales opnemen tegen KSV Loppem. Op de foto achteraan v.l.n.r. scheidsrechter Koen Logie, trainer
The post Jeugdploeg van de

Lees meer »
Schepencollege slaat mea culpa en behoudt boterhammen in buitenschoolse kinderopvang
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Schepencollege slaat mea culpa en behoudt boterhammen in buitenschoolse kinderopvang

Het schepencollege van Langemark-Poelkapelle trekt zijn beslissing om de boterhammen in de buitenschoolse kinderopvang Het Buitenbeentje af te schaffen terug in. CD&V had daarover al felle kritiek geuit op de laatste gemeenteraad en het artikel in deze krant zorgde voor een storm aan verontwaardigde reacties.
The post Schepencollege slaat mea culpa en behoudt boterhammen in buitenschoolse kinderopvang appeared first on

Lees meer »
NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations

De NMBS heeft in zes stations watertappunten geïnstalleerd waar reizigers hun drinkbus gratis kunnen vullen met gefilterd kraantjeswater. Tegen eind volgend jaar zal de spoorwegmaatschappij die dienst in een honderdtal stations aanbieden, zo meldt ze vrijdag in een persbericht.

Lees meer »
Mathieu Dewaele hoopt tij te keren bij Haantjes
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mathieu Dewaele hoopt tij te keren bij Haantjes

Het verhaal is bij de voetballiefhebbers bekend. De Haantjes promoveerden maar wonnen in de hogere reeks nog niet. Talent zit er in overvloed maar het blessureleed overschaduwt alle betrachtingen. Zelf een monument als Kris Brackx, negen seizoenen lang sportief verantwoordelijke, gooide de handdoek.
The post Mathieu Dewaele hoopt tij te keren bij Haantjes appeared first on KW.be.

Lees meer »