Krantenkoppen

“Het kan zomaar dat mijn regels de pret bederven op de Spelen”: sprintster Rani Rosius over taboe in de sport

Rani Rosius (23) steekt spottend haar twee duimen in de lucht: “Soms is het echt kut om vrouw te zijn.” Veel bevattelijker kan de jonge sprintster het niet uitdrukken. Of hoe Rosius moet hopen dat haar menstruatie haar de komende maanden niet te erg hindert in haar jacht op een olympisch ticket voor Parijs.

Meer krantenkoppen in België

Deontologische commissie Haaltert: “Binnenkort alleen nog vergaderingen voor klachten die beter gemotiveerd zijn”
VRT NWS
VRT NWS

Deontologische commissie Haaltert: “Binnenkort alleen nog vergaderingen voor klachten die beter gemotiveerd zijn”

Gemeenteraadsleden in Haaltert zullen beter moeten uitleggen waarom ze een klacht tegen een collega indienen over een inbreuk op de deontologische code. Dat was een voorstel van gemeenteraadslid Jan Schelfhout van oppositiepartij Vlaams Belang, en het is goedgekeurd. Sinds de start van de deontologische commissie in mei dit jaar, heeft de commissie drie keer zitting gehouden. "Telkens voor een klacht

Lees meer »
JCI Menen-Wevelgem steunt Rode Kruis
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

JCI Menen-Wevelgem steunt Rode Kruis

JCI Menen-Wevelgem organiseerde eerder dit jaar een kartingcircuit op de LAR. Een deel van de opbrengst van het kartingevent werd geschonken aan het goede doel. Een cheque van 500 euro werd aan het Rode Kruis Wevelgem geschonken. Ter plaatse besloten de 15 leden van JCI dan maar meteen bloed te gaan doneren. JCI Menen-Wevelgem verzamelt
The post JCI Menen-Wevelgem steunt

Lees meer »
“Alleen koning beantwoordde mijn brief”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Alleen koning beantwoordde mijn brief”

Oud-landbouwster Nell Dewitte uit Staden schreef diverse ministers, de premier en de koning aan rond de stikstofproblematiek. Enkel van koning Filip kreeg ze antwoord.
The post “Alleen koning beantwoordde mijn brief” appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Rilatinegebruik bij ADHD kan naar beneden door slimmer voor te schrijven”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Rilatinegebruik bij ADHD kan naar beneden door slimmer voor te schrijven”

Niet alle kinderen met ADHD hebben baat bij Rilatine, en niet allemaal hebben ze een even hoge dosis nodig. Dat zegt kinder- en jeugdpsychiater Karen Vertessen (UPC KU Leuven), die haar doctoraatsonderzoek wijdde aan een nieuwe methode om de kinderen die geen Rilatine nodig hebben beter op te sporen, en het medicijn beter op maat te kunnen voorschrijven. Dat meldt

Lees meer »
Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen

De kletsnatte periode ligt achter ons, nu is de winter echt in aantocht. Woensdag duikt het kwik volgens weerman Frank Deboosere voor het eerst onder nul. En met de energiecrisis in het achterhoofd, hebben we massaal de thermostaat lager gezet. Hoe vermijd je dan dat je zit te klappertanden in de zetel of achter je bureau? Simpelweg je warmste trui

Lees meer »
Krantenbedeling druk bediscussieerd in Kamer: “Goedkoopste heeft gewonnen, maar zal bedrijf dat ook aankunnen?”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Krantenbedeling druk bediscussieerd in Kamer: “Goedkoopste heeft gewonnen, maar zal bedrijf dat ook aankunnen?”

Groen-Ecolo en PVDA stellen zich vragen bij de criteria die gebruikt zijn om de aanbesteding voor de bedeling van kranten en tijdschriften te organiseren. Dat bleek tijdens het vragenuurtje in de Kamer. “De goedkoopste heeft gewonnen, maar blijkbaar weet niemand of dat bedrijf dat wel zal aankunnen”, legde Eva Platteau (Groen) de vinger op de wonde.

Lees meer »
Opmerkelijke deal: na twee gestolen Van Goghs en informatie over grote drugsbonzen geeft maffiabaas nu eiland in Dubai aan het Italiaanse gerecht 
VRT NWS
VRT NWS

Opmerkelijke deal: na twee gestolen Van Goghs en informatie over grote drugsbonzen geeft maffiabaas nu eiland in Dubai aan het Italiaanse gerecht 

In de Italiaanse rechtbank is een opmerkelijke deal voorgesteld: in ruil voor strafvermindering heeft maffiabaas en drugsbaron Raffaele Imperiale zijn eiland in Dubai overhandigd aan de Italiaanse autoriteiten. Het is overigens niet zijn eerste deal met het gerecht. Van gestolen Van Gogh’s tot informatie over andere drugsbazen: dit is zijn verhaal.

Lees meer »
Nieuwe polyvalante zaal in Hertsberge zal vroeger klaar zijn
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe polyvalante zaal in Hertsberge zal vroeger klaar zijn

De gemeente Oostkamp bouwt een nieuwe polyvalente zaal in Hertsberge. De werken zijn afgelopen zomer gestart en schieten goed op. De aannemer heeft aan de gemeente zelfs voorgesteld de planning aan te passen. Daardoor zal het volledige gebouw mogelijk al klaar zijn tegen september in plaats van eind 2024.
The post Nieuwe polyvalante zaal in Hertsberge zal vroeger klaar zijn

Lees meer »