Krantenkoppen

Het wordt 2,5 tot 2,9 graden warmer op aarde volgens VN-klimaatrapport: ‘Meedogenloos’ ingrijpen nodig

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Waarom nemen gijzelaars zo hartelijk afscheid van Hamas-strijders? Deze beelden verklaren veel
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Waarom nemen gijzelaars zo hartelijk afscheid van Hamas-strijders? Deze beelden verklaren veel

De Israëlische regering reageert scherp op beelden die de Palestijnse terreurorganisatie Hamas verspreidt van vrijgelaten gijzelaars. Hun afscheid van hun gijzelnemers verloopt vaak opvallend hartelijk, soms zelfs met high fives en omhelzingen. Maar in een van de video’s hoor je een man “blijven wuiven” zeggen tegen een vrouw en een meisje die in een Rode Kruis-voertuig stappen.

Lees meer »
Na meer dan 40 jaar start proces tegen verantwoordelijken voor dood missionaris Serge Berten: “Onze broer mag niet voor niks gestorven zijn”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na meer dan 40 jaar start proces tegen verantwoordelijken voor dood missionaris Serge Berten: “Onze broer mag niet voor niks gestorven zijn”

Voor het Leuvens hof van assisen van Vlaams-Brabant start maandag het proces over de gedode Belgische missionarissen in Guatemala. In januari 1982 werd de toen 30-jarige scheutist Serge Berten uit Menen ontvoerd en gedood. Meer dan veertig jaar na de feiten staan de verantwoordelijken terecht.
The post Na meer dan 40 jaar start proces tegen verantwoordelijken voor dood missionaris Serge

Lees meer »
Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen

Netbeheerder Fluvius heeft dit jaar al 4.878 klachten ontvangen over uitvallende zonnepanelen. Dat zijn er nu al 1.887 of 63 procent meer dan in heel vorig jaar. Vooral de piek in juni 2023 valt op. Die maand ontving Fluvius maar liefst 1.470 klachten, ongeveer vier keer meer dan in juni 2022. Dat blijkt uit cijfers die cd&v-fractieleider Peter Van Rompuy heeft opgevraagd.

Lees meer »
Na de Pano-reportage: oppositie in Knokke-Heist vraagt extra onderzoek en samenkomst deontologische commissie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na de Pano-reportage: oppositie in Knokke-Heist vraagt extra onderzoek en samenkomst deontologische commissie

Daags na de Pano-reportage over omstreden vastgoedkwesties in Knokke-Heist, kwam de gemeenteraad samen. De oppositiefracties, met N-VA voorop, pleitten er voor extra onderzoek en het samen roepen van de deontologische commissie. Kersvers burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) stelt aan alle mogelijke onderzoeken te zullen meewerken. Philip Van Eeghem legde er de eed af als nieuwe schepen.
The post Na de Pano-reportage:

Lees meer »
Naakte man stapt op attractie in Disneyland: “Jij idioot!”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Naakte man stapt op attractie in Disneyland: “Jij idioot!”

Een naakte man heeft maandag in Disneyland Californië voor opschudding gezorgd. Hij betrad een attractie met water en zwom daar ook eventjes in rond. Voorbijgangers konden hun ogen niet geloven, maar lang duurde het schouwspel echter niet. De politie kwam de naakte man al snel oppakken. Waarom hij het deed, is nog niet duidelijk.

Lees meer »
Hij dreigde ermee om prinses Amalia te verkrachten en te doden, nu gaat hij opnieuw in de fout: “Proefverlof ingetrokken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hij dreigde ermee om prinses Amalia te verkrachten en te doden, nu gaat hij opnieuw in de fout: “Proefverlof ingetrokken”

Wouter G. (35), de man die enkele jaren geleden ermee dreigde om de Nederlandse prinses Amalia (19) te verkrachten en te doden, is opnieuw in de fout gegaan. Dat gebeurde in de kliniek waar hij behandeld wordt. Dat blijkt uit een dossier dat ‘Story NL’ kon inkijken. Daaruit blijkt ook dat de man met meerdere geestelijke afwijkingen kampt.

Lees meer »
Tijdelijke voetgangersbrug over Kanaal Bossuit-Kortrijk ter hoogte van Sluis 9
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tijdelijke voetgangersbrug over Kanaal Bossuit-Kortrijk ter hoogte van Sluis 9

De Vlaamse Waterweg nv laat tijdens de week van 4 december een tijdelijke voetgangersbrug plaatsen over het Kanaal Bossuit-Kortrijk ter hoogte van Sluis 9. De tijdelijke brug maakt het mogelijk dat de trage weggebruikers tijdens de vernieuwing van de voetgangers- en fietsersbrug onder de spoorbrug in het voorjaar 2024 het kanaal kunnen blijven kruisen.
The post Tijdelijke voetgangersbrug over Kanaal

Lees meer »
Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”

Een openbaar bestuur kan het dragen van religieuze tekens op het werk verbieden. Dat zegt het Europees Hof van Justitie dinsdag in een nieuw arrest. Volgens het Hof is het evenwel de nationale rechter die moet nagaan of de genomen maatregelen zorgen voor een afstemming tussen de vrijheid van godsdienst en de legitieme doelstellingen van dat verbod.

Lees meer »
Britse vrouw leeft al jaren in verschrikkelijke omstandigheden: “Alles onder de schimmel, ik kon amper ademen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Britse vrouw leeft al jaren in verschrikkelijke omstandigheden: “Alles onder de schimmel, ik kon amper ademen”

Een gepensioneerde Britse vrouw die anoniem wenst te blijven en door Britse media enkel ‘Mary’ wordt genoemd, blijkt al jaren in een ongelofelijk beschimmelde bungalow te wonen. Pas onlangs ontdekte een vriendin in welke schrikbarende omstandigheden de kwetsbare vrouw leefde. Foto’s van het huisje in Swindon grijpen recht naar de keel. Velen zetten nu alles op alles om de vrouw

Lees meer »
Eerste geval van varkensgriep vastgesteld in Verenigd Koninkrijk: moeten we ons zorgen maken?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Eerste geval van varkensgriep vastgesteld in Verenigd Koninkrijk: moeten we ons zorgen maken?

Voor het eerst heeft iemand in het Verenigd Koninkrijk varkensgriep opgelopen. Dat meldde het Britse gezondheidsagentschap begin deze week. De ziekte werd per toeval bij een routinecontrole gevonden. Is er een kans dat de aandoening zich verspreidt naar onze contreien? En valt zo’n varkensgriep te vergelijken met een gewone griep? Wij stelden de vijf belangrijkste vragen aan viroloog Marc Van

Lees meer »
LIVE. Winterweer in Vlaanderen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE. Winterweer in Vlaanderen

De winter lijkt dit weekeinde toe te slaan in Vlaanderen. Vrieskou en een van west naar oost trekkende neerslagzone doen vrezen voor gevaarlijk gladde wegen. Het KMI waarschuwt met een code geel, die in alle provincies behalve Namen en Luxemburg geldt. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »