Krantenkoppen

Hij voerde campagne met een kettingzaag en wil minder strenge wapenwetten: “Argentijnse Trump” Javier Milei wint verkiezingen

De ultraliberale, populistische Javier Milei (53) wordt vanaf 10 december de nieuwe president van Argentinië. Zijn tegenkandidaat Sergio Massa, de huidige minister van Economie, erkende zondagavond zijn nederlaag in de tweede ronde van de verkiezingen. Milei is op z’n minst een opmerkelijk figuur te noemen. “De Argentijnse Trump” voerde campagne met een kettingzaag, is tegen abortus, streeft naar soepelere wapenwetten en wil de Argentijnse Centrale Bank afschaffen. “Vandaag kiezen we ervoor om opnieuw een wereldmacht te worden”, zei de politicus tijdens zijn overwinningsspeech.

Meer krantenkoppen in België

Assisenproces martelmoord van start: hoe zijn vrienden Hilal doodmartelden in zijn gruwelijke laatste dagen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Assisenproces martelmoord van start: hoe zijn vrienden Hilal doodmartelden in zijn gruwelijke laatste dagen

Vandaag gaat het grootste assisenproces ooit in Limburg van start. Dertien beschuldigden staan in Tongeren terecht voor de moord op Hilal Makhtout (33). De Genkenaar kwam in maart 2019 om het leven nadat hij drie dagen lang gemarteld werd op verschillende locaties. Het belooft een pittig proces te worden, dat vier weken zal duren. Vlak voor de kerstvakantie kennen de

Lees meer »
Leerkracht Vicky Borrey debuteert met romantische thriller: “In nauwelijks enkele dagen geschreven”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerkracht Vicky Borrey debuteert met romantische thriller: “In nauwelijks enkele dagen geschreven”

‘Liefde in rood-wit-blauw’, dat is de titel van de debuutroman van Vicky Borrey. De auteur schreef een romantische thriller die zich afspeelt in Noorwegen, het land dat haar hart gestolen heeft. “Iedereen is welkom op de boekvoorstelling.”
The post Leerkracht Vicky Borrey debuteert met romantische thriller: “In nauwelijks enkele dagen geschreven” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Onlusten in Dublin na steekpartij met vijf gewonden
De Standaard
De Standaard

Onlusten in Dublin na steekpartij met vijf gewonden

In de Ierse hoofdstad Dublin zijn drie jonge kinderen en twee volwassenen gewond geraakt bij een steekpartij. Een vrouw en een vijfjarig meisje zouden er erg aan toe zijn. Er is een man opgepakt, over een mogelijk motief is nog geen duidelijkheid. Na het incident werd het zeer onrustig in Dublin.

Lees meer »
Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen

Voor heel wat kandidaat-adoptiegezinnen breken onzekere tijden aan nu het niet meer mogelijk zal zijn om kinderen te adopteren vanuit Gambia, Haïti en Marokko. Dat is het gevolg van een intensieve screening van alle herkomstlanden waar Vlaanderen mee samenwerkt in het kader van interlandelijke adoptie.

Lees meer »
Waterpeil blijft dalen in de Westhoek
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Waterpeil blijft dalen in de Westhoek

Dankzij de drogere periode blijft het waterpeil in de Westhoek dalen. Volgens Waterinfo zal het peil in de Fintele (Lo-Reninge) en Woumen (Diksmuide) wel nog zeker een week boven de waakdrempel blijven.
The post Waterpeil blijft dalen in de Westhoek appeared first on KW.be.

Lees meer »
Koppel uit De Panne blijft overlast veroorzaken: van diefstallen tot messteken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koppel uit De Panne blijft overlast veroorzaken: van diefstallen tot messteken

Een koppel dat in De Panne woont, blijft maar overlast veroorzaken in de Westkust. Zowel de 40-jarige C.K. als zijn vriendin A.W. (36) stonden al diverse keren voor de strafrechter. Deze keer staan ze terecht voor een heuse waslijst aan feiten. Daarbij pleegden ze samen diefstallen, haalden ze geld af met gestolen bankkaarten en deelde C.K. zelfs enkele messteken uit

Lees meer »
Jarenlang leegstaande woning op Steenakker in Wervik tegen de vlakte
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jarenlang leegstaande woning op Steenakker in Wervik tegen de vlakte

Op de Steenakker middenin het stadscentrum van Wervik is de afbraak van een al jarenlang leegstaande woning volop aan de gang. De slopingswerken worden uitgevoerd door Derry Deprez uit Zonnebeke. Er komt een nieuwbouw met twee woningen voor mensen met een beperking. Het Woon- en Zorgbedrijf Wervik is op zoek naar een externe partner. “De onderhandelingen lopen nog”, zegt voorzitter

Lees meer »
“Gedaan met 10 uur per dag werken om 40 euro te verdienen”: zelfstandige koeriers hebben vanaf volgend jaar recht op minstens 32 euro per uur
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Gedaan met 10 uur per dag werken om 40 euro te verdienen”: zelfstandige koeriers hebben vanaf volgend jaar recht op minstens 32 euro per uur

Om sociale uitbuiting tegen te gaan, zullen pakjeskoeriers vanaf volgend jaar bij wet minstens 32,77 euro bruto per uur verdienen. De FOD Economie rekende voor dat dit een billijk uurtarief is voor wie als zelfstandige met de wagen zendingen rondbrengt. “De minimumvergoeding is uniek in Europa”, zegt minister van Post Petra De Sutter (Groen).

Lees meer »